Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ποια είναι τα δυναμικότερα επαγγέλματα εν μέσω πανδημίας;

Ποιοι κλάδοι έπεσαν και ποιοι είχαν αύξηση στην Κεντρική Μακεδονία

Οι υπάλληλοι γραφείου, οι ανειδίκευτοι εργάτες, οι πωλητές και οι οδηγοί ήταν το 2020 τα δυναμικότερα επαγγέλματα από πλευράς δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Σε λίστα που δημοσίευσε ο Μηχανισμός Διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην πρώτη θέση ανοίγματος νέων θέσεων εργασίας βρίσκεται ο

κλάδος των γενικών δραστηριοτήτων δημόσιας διοίκησης, με 2.531.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο κλάδος του λιανικού εμπορίου, τροφίμων, ποτών ή καπνού με 1.301 νέες θέσεις εργασίας και στην τρίτη θέση ο κλάδος των νοσοκομειακών δραστηριοτήτων με 1.286 νέες θέσεις εργασίας.

Αντίθετα οι κλάδοι με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν ο ξενοδοχειακός κλάδος με 1.044 λιγότερες θέσεις εργασίας και το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων με 646 λιγότερες θέσεις εργασίας. Αυτοί είναι και δύο κλάδοι που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της πανδημίας του κορονοϊου.

«Με εξαίρεση το λιανικό εμπόριο τροφίμων – ποτών, που κρατήθηκε και δημιούργησε επιπλέον νέες θέσεις εργασίας, συνολικά το λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο, που το 2019 ήταν μεταξύ των τριών δυναμικότερων οικονομικών κλάδων, δέχτηκαν σοβαρότατο πλήγμα», ανέφερε ο ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

Επιπλέον ανέφερε, ότι οι νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν δεν μπορούν να σηκώσουν και να στηρίξουν μια ουσιαστική οικονομική επανεκκίνηση.

pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου