Ακροαριστεροί άρπαξαν εικόνα της Παναγίας από πολίτη, παρά τις συνεχείς ήρεμες εκκλήσεις του και την κατάστρεψαν μαζί με χλευασμούς και τις κραυγές: «Δεν θέλω οικογένεια, δεν θέλω και πατρίς, η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς, στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο κι η πατρίς.»
Στην ανάλυσή του, ο Καθηγητής Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης μίλησε για «δικτατορία του 2%» και για την ανάγκη ενότητας ενόψει του
υβρίδικου πολέμου που διεξάγει η Τουρκία κατά της Ελλάδας.
Εξελίξεις που προκαλούν αναστάτωση λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα. Πέραν των σκηνών αστυνομικής βίας κατά πολιτών, αλλά και βίας κατά αστυνομικών, μια σκηνή που προκάλεσε βάναυσα τα αισθήματα του ελληνικού λαού ήταν όταν ομάδα ακροαριστερών σταμάτησε επιβάτη μοτοποδηλάτου που μετέφερε εικόνα της Παναγίας.
Συγκεκριμένα, ακροαριστεροί που διαδήλωναν υπέρ της ικανοποίησης των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα, άρπαξαν την εικόνα της Παναγίας από τον επιβαίνοντα, παρά τις συνεχείς ήρεμες εκκλήσεις του και την κατάστρεψαν μαζί με χλευασμούς και κραυγές. Κεντρικό σύνθημα, όπως φαίνεται και στα σχετικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο ήταν: «Δεν θέλω οικογένεια, δεν θέλω και πατρίς, η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς, στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο κι η πατρίς.»
Σχολιάζοντας την πιο πάνω εξέλιξη, ο Καθηγητής Γεωπολιτικής Γιώργος Φιλής μίλησε για τις επικίνδυνες τάσεις που αναπτύσσονται στην ελλαδική κοινωνία και πως αυτές δημιουργούν διχόνοια που εξυπηρετούν τον υβριδικό πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία κατά της Ελλάδας.
Μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» της τηλεόρασης «Βεργίνα» ο Δρ Φιλής ανέφερε:
«Το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι ότι αναφορικά με το θέμα της πίστης μας η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία είναι αυτή που κράτησε ζωντανό το έθνος μας τα 400 χρόνια της σκλαβιάς, 400 μετράμε απ’ την πτώση της Πόλης μέχρι την απελευθέρωση του πρώτου ενός τρίτου του κράτους μας και του έθνους μας. Έτσι; Και νομίζω ότι επειδή ζούμε ακόμα σε μια δημοκρατία αυτοί όλοι οι άνθρωποι αν ζούσαν σε ένα οποιοδήποτε άλλο καθεστώς, δηλαδή στο καθεστώς του κ. Ερντογάν για παράδειγμα, εάν κάνανε κάτι τέτοιο σε ένα πιστό μουσουλμάνο, αυτή τη στιγμή δεν θα βρίσκονταν εν ζωή ή δεν θα βρίσκονταν ελεύθεροι.»
Στην τοποθέτηση των δημοσιογράφων της εκπομπής πως αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο σε ένα ξένο μουσουλμάνο μετανάσταση, δηλαδή να τον σταματούσαν ακροδεξιοί και να του κατέστρεφαν το κοράνι ή άλλο σύμβολο της πίστης του, θα είχε προκληθεί μεγάλη πολιτική αντίδραση, ο Δρ. Φιλής ανέφερε:
«Λοιπόν, η δημοκρατία μας δεν είναι για το 2%. Η δημοκρατία μας είναι για το 98% του ελληνικού λαού και του Γένους μας το οποίο πιστεύει στον Άγιο και Τριαδικό Θεό μας, έχει υποχρέωση η κάθε ελληνική κυβέρνηση να προστατέψει το 98% του λαού της και των πολιτών και φυσικά να προστατέψει και το 2% με τα πιστεύω τα οποία έχει, προφανώς.»
Τις βίαιες εξάρσεις αυτών των κύκλων ο κ. Φίλης τις χαρακτήρισε «δικτατορία», ενώ τόνισε την ανάγκη ενότητα ενόψει του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Τουρκία κατά της Ελλάδας:
«Αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε σε μια δικτατορία του 2% το οποίο θα θεωρεί ρατσιστές ή ο,τιδήποτε άλλο το υπόλοιπο 98%. Είναι υποχρέωση της ελληνική πολιτείας να προστατέψει τα ιερά και τα όσια του έθνους μας και του λαού μας. Αυτό είναι το ένα.
Το δεύτερο. Ζούμε σε μια περίοδο στην οποία αν δεν προσέξουμε θα το μετανιώσουμε όλοι, είτε είμαστε δεξιοί, είτε είμαστε αριστεροί, είτε είμαστε κεντρώοι, είτε είμαστε ξέρω γω τι, είτε είμαστε θρησκευόμενοι, είτε είμαστε άθεοι, είτε είμαστε ενδιάμεσοι-χλιαροί, θα το πληρώσουμε όλοι εάν δεν προσέξουμε και αν δεν κρατήσουμε ως κόρην οφθαλμού την ενότητα.
Γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι όλη αυτή τη δυσκολία την οποία έχουμε όλοι μας με αυτό που αντιμετωπίζουμε και αυτό το οποίο έρχεται. Αυτό το οποίο έρχεται θα’ ναι χειρότερο από αυτό που αντιμετωπίζουμε.
Αυτό το οποίο έρχεται θα είναι ένα, κατά την άποψη μου, μνημόνιο φτιασιδωμένο με άλλα λόγια, 30-40-50 δις, το οποίο θα πρέπει να το αποπληρώσει ο ελληνικός λαός, έτσι; Αυτό έρχεται. Αλλά ταυτοχρόνως έχουμε μια Τουρκία. Ταυτοχρόνως έχουμε ένα λαθρομεταναστευτικό ή μεταναστευτικό, όπως θέλει να το πει ο καθένας εν πάση περιπτώση, το οποίο θα αντιμετωπίσουμε εσωτερικά ζητήματα πολύ σύντομα πλέον, κατά την εκτίμησή μου, διότι αντιμετωπίζουμε υβριδικό πόλεμο με την Τουρκία.
Άρα, αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή κατά την άποψή μου είναι να είμαστε ψύχραιμοι. Ο οποιοσδήποτε θέλει να διαμαρτυρηθεί πρέπει να διαμαρτύρεται, πρέπει να εκφράζει την άποψή του αλλά το κυριότερο είναι να καταλάβουμε και να δούμε το δάσος. Το δάσος είναι ότι είναι τόσο κρίσιμη περίοδος ώστε εάν υπάρξει χαοτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας μας αυτό θα επηρεάσει ακόμα και τις εξωτερικές μας σχέσεις με την Τουρκία.
Είμαστε σε υβριδικό πόλεμο με μια χώρα γειτονική, η οποία μας το έχει κυρήξει δηλαδή, εμείς δεν κάνουμε, αυτή έχει κυρήξει πόλεμο απέναντί μας και θα κοιτάξει κάθε σημείο αδυναμίας μας να το εκμεταλλευτεί το αμέσως επόμενο διάστημα.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου