Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Tα απίστευτα ποσά που πληρώνουν στους παίκτες τους οι κορυφαίοι σύλλογοι

Οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι πληρώνουν ένα... σκασμό λεφτά στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές τους. Δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς αν θέλουν να είναι ανταγωνιστικές οι ομάδες τους για να πετύχουν τους στόχους τους.
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι, λοιπόν, τα αποτελέσματα μιας έρευνας που
έκανε η Sports Intelligence σε συνεργασία με ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο (όπως το RMC και το Bloomberg).

Σε κάθε ένα από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι μισθοί των παικτών όλο και αυξάνονται: στην Ιταλία και στη Γερμανία κατά 17.5% και 13.4% αντίστοιχα, στην Ισπανία κατά 7.4%, στην Αγγλία σε ποσοστό 6.1%, ενώ στη Γαλλία η αύξηση είναι 4.9%.

 Δείτε στο πίνακα της ισπανικής εφημερίδας «ΑS» το ετήσιο συμβόλαιο που δίνουν κατά μέσο όρο οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες:


Στην Πρέμιερ Λιγκ ο μέσος όρος στο ετήσιο συμβόλαιο είναι 3.58 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που στην Πριμέρα Ντιβιζιόν φτάνει τα 2,28 εκατ, ευρώ, στην Ιταλία τα 2.23 εκατ. ευρώ, στη Γερμανία το 1,78 εκατ. ευρώ και στη Γαλλία το 1.17 εκατ. ευρώ.
Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, βέβαια, είναι οι δύο ομάδες που πληρώνουν καλύτερα τους παίκτες τους και ακολουθεί η Γιουβέντους.
Στην Ισπανία, βέβαια, Καταλανοί και Μαδριλένοι αφήνουν πολύ πίσω τους άλλους συλλόγους σε ό, τι αφορά τα χρήματα που δίνουν στους ποδοσφαιριστές τους.


Στην Πρέμιερ Λιγκ, η κορυφή σε αυτή τη λίστα ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι και ακολουθούν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ. Η τελευταία της λίστας αυτής, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πάντως, δεν υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ!


Στην Serie A, η Γιουβέντους έχει την πρωτιά με την Ίντερ και τη Ρόμα να ακολουθούν, ενώ η τελευταία αυτής της λίστας, Μπρέσια, πληρώνει κατά μέσο όρο 523.000 ευρώ για τα συμβόλαια των παικτών της, δηλαδή ποσό κατά 17 φορές μικρότερο από αυτό που δίνουν οι «μπιανκονέρι».


Στη Γερμανία Μπάγερν και Ντόρτμουντ κυριαρχούν με τη Λειψία και τη Γκλάντμπαχ, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, να καταλαμβάνουν σε αυτή τη λίστα την τέταρτη και την έβδομη θέση αντίστοιχα.


Στη Γαλλία, όπως αναμενόταν, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι αυτή που ξοδεύει μακράν τα περισσότερα για να καλύψει τα συμβόλαια των σούπερ σταρ της. Οι Παριζιάνοι δίνουν ετήσια κατά μέσο όρο περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που στην... ταπεινή Νιμ το ποσό δεν ξεπερνά τις 260.000 ευρώ!


 sdna.gr/podosfairo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου