Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Η κόντρα του Ιβάν με το ΠΟΚ, οι “σφαγές”, τα λεφτά, η ΕΠΟ, το Ρέντη και το… Μικρολίμανο!!!

Έχουμε φάει πολλές “σφαγές” τα προηγούμενα χρόνια, από τη δεκαετία του ’70 με την ομαδάρα του ΠΑΟΚ,που πήρε ένα πρωτάθλημα και δυο κύπελλα, ενώ άξιζε τρία τουλάχιστον πρωταθλήματα, την ομαδάρα του Άρη που πήρε μόνο ένα κύπελλο, ενώ άξιζε και πρωτάθλημα και πήγαμε στην δεκαετία…
του ΄80, όταν Άρης και Ηρακλής δυνάμωσαν πάρα πολύ και δεν πήραν τίποτα απολύτως, εκτός από
ένα μπαράζ του Άρη, όπου όλα συνηγόρησαν για να χάσει από τον Ολυμπιακό και μια τρίτη θέση για Ηρακλή, που εκείνη τη χρονιά, επί Ράους, δικαιούνταν το πρωτάθλημα με την ομαδάρα του Βάσια και των υπόλοιπων, αλλά ο τρίτος δεν έβγαινε καν στην Ευρώπη, τελικό κυπέλλου όπου έχασε από τον ΟΦΗ και άλλα τέτοια “σπασίματα”, που ΟΛΑ ξεκινούσαν από το δόγμα “Να μείνουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα”.

Από το 1959, όταν ξεκίνησε το λίγο καλύτερο επαγγελματικό πρωτάθλημα (σχετικό κι αυτό), το πρωτάθλημα πλέον επαγγελματικά αμειβομένων παικτών, μόνο 4 πρωταθλήματα έφυγαν εκτός Λεκανοπεδίου: Τρία πήρε ο ΠΑΟΚ (1976, 1985, 2019) και ένα η Λάρισα (1988).
 Όλα τα υπόλοιπα τα πήραν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός-ΑΕΚ!!!

Προηγουμένως είχε πάρει τρία πρωταθλήματα ο Άρης (1928,1932,1946),  αν και θα μπορούσε εκείνα τα χρόνια να έχει πάρει περισσότερα, μόνο που τότε δεν υπήρχε κανένας έλεγχος ούτε στους διαιτητές (έπαιζαν οι ίδιοι ξένοι με άλλο όνομα, οι Έλληνες ήταν ελεγχόμενοι και οπαδοί των ομάδων του ΠΟΚ), ούτε στους ντοπαρισμένους παίκτες, ούτε στην ΕΠΟ, ούτε πουθενά.

ΟΛΑ τα ήλεγχαν οι Αθηναίοι και οι Πειραιώτες, γι αυτό η Θεσσαλονίκη έμενε “φτωχός συγγενής”.
Ούτε μάλιστα την εποχή που έστειλε το ΠΑΣΟΚ στις ομάδες της Θεσσαλονίκης τρεις μεγάλους επιχειρηματίες της εποχής (Μυτιληναίος, Κοντομηνάς, Μπατατούδης) έγινε κάτι, γιατί απλούστατα αυτοί ήρθαν εδώ για να πάρουν άλλες δουλειές από το Κράτος, άρα δεν τους ενδιέφεραν και τόσο πολύ οι ομάδες,ενώ την ΕΠΟ και την διαιτησία ΠΑΛΙ την είχαν υπό τον έλεγχό τους οι “κάτω”.

Είναι η πρώτη φορά, που υπάρχει ένας παράγοντας με λεφτά, που δεν καταλαβαίνει τίποτα από έξοδα, έχει βοηθήσει με δικά του χρήματα να “στρώσει” η ΕΠΟ και να φύγουν τα λαμόγια που ήταν “υπάλληλοι” ομάδων της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ με τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι φάνηκε η αγωνιστική “γύμνια” των ομάδων της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και πώς κέρδιζαν τα παιχνίδια, τα οποία έπρεπε να χάσουν.

Ο Ιβάν Σαββίδης λοιπόν, ξεκίνησε στον ΠΑΟΚ τη δική του “επανάσταση” και συνεχίζει, παρά τον “πόλεμο” ου δέχεται καθημερινά, με στόχο ένα και μοναδικό: Να τον αναγκάσουν να φύγει από την Ελλάδα και να παρατήσει τον ΠΑΟΚ στην μιζέρια.
Μόνο που, λογαριάζουν χωρίς τον (πραγματικό) ξενοδόχο.Όχι μόνο δεν θα φύγει, αλλά κάνει και επέκταση δραστηριοτήτων στην Ελλάδα!

Στα πλαίσια αυτής της επέκτασης μπορεί να αγοράσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη που έχουν βγει προς πώλησης γιατί δεν πληρώνει τα ενοίκια ο Ολυμπιακός, όπως λέει ο ιδιοκτήτης Σωκράτης Κόκκαλης και εάν υπάρχει κανένας που ενδιαφέρεται να πουλήσει έκταση στο Μικρολίμανο, απ΄ ότι μαθαίνουμε, ο Σαββίδης θέλει να κάνει εκεί ένα “υποκατάστημα” του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα γίνει το κορυφαίο στην Ευρώπη, σε δύο χρόνια. Πωλείται κανένα οικοπεδάκι;
ΥΓ: Δυο ακόμη Ιβάν Σαββίδηδες αναζητούνται…

απο τον Νίκο Πετρουλάκη
sfina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου