Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Τιτανικός στον Ωκεανό της σπατάλης η Iστορική Εθνική Τράπεζα

Από φιάσκο σε φιάσκο η Εθνική Τράπεζα στα χέρια της διοίκησης Μυλωνά.
Η ιστορική τράπεζα βολοδέρνει σαν ακυβέρνητο καράβι σε χαλεπούς καιρούς εν μέσω Τιτανικού σπατάλης και αναποτελεσματικών εθελουσίων εξόδων.
 
Απορημένοι οι εργαζόμενοι της Τράπεζας βλέπουν διαρκώς νεοφερμένους που
αναζητούν γραφείο να καθήσουν για να δικαιολογήσουν τις παχυλές αμοιβές τους.

Στο μεταξύ κανείς από τους νέους δεν γνωρίζει τη λειτουργία της τράπεζας και οι πειραματισμοί γίνονται στου κασίδη το κεφάλι με τους παλιούς να καλούνται αφού εκπαιδεύσουν τις στρατιές “ειδικών συμβούλων”, “ειδικών συνεργατών”, “ενοικιαζόμενου περοσωπικού” και πάει λέγοντας να εγκαταλείψουν την τράπεζα με “αναγκαστικές” εθελούσιες εξόδους!

Η αμηχανία της τράπεζας αντανακλάται τόσο στο πρόσωπο του CEO Mυλωνά (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προσέλαβε 500 άτομα καθ΄υπόδειξη του Σύριζα) αλλά και της συνολικότερης επικοινωνιακής της πολιτικής.
Ας ξεκινήσουμε από τα πιο πρόσφατα για να καταλήξουμε στο 3χρονο ημίγυμνο αγοράκι στη λεκάνη της τουαλέτας του το οποίο κρατάει ένα laptop στα ποδαράκια του με το σλόγκαν Το Μέλλον 

Ζητάει Απαντήσεις!

Πάμε λοιπόν:
Οπως διαβάζουμε στο insider.gr μια πολύ αμφιλεγόμενη παραδοχή έκανε ο CEO της Εθνικής Τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς από το βήμα του Thessaloniki Summit.
Όταν ρωτήθηκε, τι θα κάνει η τράπεζα προκειμένου να προσελκύσει τα χρήματα που βρίσκονται «κάτω από το στρώμα» ή στο εξωτερικό, είπε ευθαρσώς ότι η τράπεζα δεν θέλει και δεν έχει ανάγκη τις καταθέσεις μας.
Μια φράση που προκάλεσε άμεσα σιωπηρές αντιδράσεις στο ακροατήριο, στο οποίο βρίσκονταν μεταξύ άλλων και κορυφαίοι παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.
Και αυτό γιατί, τη στιγμή που γίνονται προσπάθειες από την πολιτική ηγεσία για να επιστρέψουν τα χρήματα από τα στρώματα και το εξωτερικό στο τραπεζικό σύστημα και αίρονται τα capital controls, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας στη χώρα δηλώνει δημοσίως ότι δεν τον ενδιαφέρουν.
Μετά από αυτό βέβαια, λογικό είναι να δίνει και ουσιαστικά μηδενικά επιτόκια στις καταθέσεις, που υπό κανονικές συνθήκες είναι και η βασική πηγή ρευστότητας των τραπεζών.
Όπως φαίνεται, η Εθνική έχει άλλα πλάνα, όπως την αύξηση των προμηθειών που ανακοίνωσε πρόσφατα, φέρνοντας την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!



Πρόσφατα ένα δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος προκάλεσε αίσθηση για τα σημεία και τέρατα εντός της τράπεζας.
Εγραφε η εφημερίδα: Εκεί που καθόμουν, κάποιος καλός άνθρωπος μου υπέδειξε μια επίσημη ανακοίνωση εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής εδώ και περίπου δύο μήνες, η οποία, αν και ισχυρίζεται ότι συμβαίνουν σημεία και τέρατα στην Εθνική Τράπεζα διέλαθε την προσοχή των πάντων.
Και εξηγούμαι: λέει η Ανεξάρτητη Κίνηση Εθνικής Ασφαλιστικής ότι η διοίκηση Μυλωνά έχει συνάψει σύμβαση και δίνει για δύο χρόνια 52 εκατ. ευρώ σε τρεις εταιρείες συμβούλων.
Λέει για κάποια εταιρεία Oliver Wyman ότι «φέρεται να παίρνει 300.000 ευρώ την εβδομάδα με βάση τη σύμβαση από την Εθνική Τράπεζα». Πώς είπατε; Τώρα περιττό να σας πω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε αν μια πολύπαθη τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο μοιράζει τόσα εκατομμύρια σε συμβουλευτικές εταιρείες.
Ποιοι παίρνουν πόσα και για ποια δουλειά. Εγώ προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι οι συνδικαλιστές που λένε τέτοια… φίδια δεν έχουν δίκιο ή είναι υπερβολικοί, αλλά, ΟΚ, Κυριακή κοντή γιορτή που λέει και ο λαός, και νομίζω ότι ο επικεφαλής της τράπεζας θα τοποθετηθεί αμέσως σε όλη αυτή την ιστορία του χορού των εκατομμυρίων. Δεν πρέπει;

Ποια ήταν η απάντηση της ιστορικής τράπεζας και του CEO κ. Μυλωνά;
Ιδού η “απάντηση”>

Αρχισε να μπουκώνει τις εφημερίδες με διαφημίσεις για να πνίξει την οδυνηρή αλήθεια!
Η ατυχής αυτή αντίδραση κουβαλάει όλη τη σήψη της μεταπολίτευσης στη διάρκεια της οποίας οι τραπεζίτες μοίραζαν θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ και αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας επιχειρηματίες της παραλιακής και όχι μόνο.
Φτάσαμε λοιπόν σε θαλασσοδάνεια ενός και πλέον δις ευρώ από τις τράπεζες στα ΜΜΕ για τα οποία μάλιστα έγινε και ολόκληρη Εξεταστική Επιτροπή στην οποία ακούστηκαν σημεία και τέρατα αλλά προφανώς κάποιες διοικήσεις και κάποιοι τραπεζίτες δεν έβαλαν μυαλό.

Ο κος Μυλωνάς λοιπόν συνεχίζει αυτή τη παλαιολιθική λογική διοίκησης της τράπεζας την οποία φιλοδοξεί υποτίθεται να οδηγήσει στη ψηφιακή εποχή.
Ανάλογες είναι οι επιλογές της διοίκησης και στο τμήμα επικοινωνίας της Εθνικής Τράπεζας.
Εδώ έχει προσληφθεί ένας στρατός “ειδικών” που έπεσαν σαν κομήτες με πρόσφατες μεταγραφές ενώ επικεφαλής της επικοινωνίας έχουν τοποθετηθεί παλαιότερα στελέχη της τράπεζας με μόνο χαρακτηριστικό την ικανότητά τους να αλλάζουν κομματικά χρώματα ανάλογα με την κυβέρνηση!
Οταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ ήταν ΠΑΣΟΚ, όταν κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΣΥΡΙΖΑ και όταν ήλθε η ΝΔ έγινε ΝΔ-μεγάλη η χάρις της.

(Ούτε Συριανό σοκολατάκι στο κόρφο της)

Αυτό λοιπόν το επικοινωνιακό προσωπικό διένειμε το κατακαλόκαιρο μία έντυπη καταχώρηση στις εφημερίδες (σελίδα 3 και οπισθόφυλλο) που έδειχνε ένα 3χρονο αγοράκι να φοράει μόνο ένα φανελάκι και καθισμένο στη λεκάνη της τουαλέτας να κρατάει στα γόνατά του ένα laptop το δε σλόγκαν έγραφε: To Mέλλον Ζητάει Απαντήσεις.

Η καμπάνι-α έτρεξε στις εφημερίδες χωρίς να έχει πάρει την έγκριση από το Κανονιστικό και Νομικό Τμήμα της Τράπεζας τα οποία όταν το αντελήφθησαν σήμανε συναγερμός.
Είθισται να μην βγαίνουν τέτοιες καμπάνιες με νεαρά παιδάκια εξαιτίας των αρρωστημένων μυαλών εκεί έξω.
Κι όμως η αμήχανη διοίκηση της Τράπεζας και η ακόμη πιο αμήχανοι επικεφαλής του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας απαίτησαν από την ταλαίπωρη δαφημιστική μία τέτοια αμφιλεγόμενη επικοινωνιακή εκστρατεία.
Οταν οι σχετικές καταχωρήσεις έφτασαν στο Νομικό Τμήμα της Τράπεζας η καμπάνια αποσύρθηκε άρον-άρον και αντικαταστάθηκε από την καμπάνια για τους Ενήμερους δανειολήπτες.
Στο μεταξύ κάποιος πρέπει να ζητήσει τα βιογραφικά των στελεχών του Τμήματος που είναι υπεύθυνα για αυτού του είδους την δυσφήμιση της ιστορικής τράπεζας.
(Το Κουρδιστό Πορτοκάλι για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύει την σχετική καταχώρηση)
Ποιος όμως να το κάνει όταν ο CEO της Τράπεζας αντί για απαντήσεις βουλώνει στόματα των ΜΜΕ;
Για την ιστορία η υπεύθυνη της συγκεκριμένης καμπάνιας η οποία δεν φρόντισε καν να ενημερώσει το Κανονιστικό της ιστορικής τράπεζας είναι η κ. Χάρις Καμπάνη.


Αναρωτιέται λοιπόν κανείς πως είναι δυνατόν μία τέτοια διοίκηση να αντιμετωπίσει την Λερναία Υδρα των Κόκκινων Δανείων όσοι ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΣ κι αν σπεύσουν σαν δεκανίκι της.
Αναρωτιέται κανείς πόσοι επικίνδυνοι και ανεπαρκείς στελεχώνουν το Τμήμα επικοινωνίας της Τράπεζας που αντί να απαντήσει με επιχειρήματα στο Πρώτο Θέμα επιλέγει τη λογική “βουλώνω στόματα”.
Αλήθεια γιατί αυτή η Τράπεζα θα πρέπει να παίρνει χρήμα από την ΕΚΤ και την Τράπεζα Ελλάδας;
Για να το σκορπάει στην απέλπιδα προσπάθεια να μπαλώσει την ανεπάρκεια του διοίκησης τη Τράπεζας;
Oταν έχουμε υποστεί 3 καλοχτενισμένα Μνημόνια, όταν έχει υπάρξει Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών, όταν οι συστημικές τράπεζες ημιθανείς από τα 100 δις κόκκινα δάνεια επιχειρούν σαν φακίρηδες να τα μεταφέρουν σε εισπρακτικές που δημιουργούν οι ίδιες με εγγυητή το σαρδανάπαλο χρεοκοπημένο κράτος, δηλαδή εμάς (τον Νώντα και τη Σούλα από τη Δραπετσώνα-πάγωσε η τσιμινιέρα) ποιος δίνει το δικαίωμα στον κάθε Μυλωνά να διαχειρίζεται με αυτό τον τρόπο την πιο ιστορική τράπεζα της χώρας;
Πως είναι δυνατόν να εμπνέει εμπιστοσύνη στην Τράπεζα Ελλάδος και στους μετόχους της;

Στη φωτό η κ. Χαρά Νταλέκου ​Γενική Διευθύντρια Μάρκετινγκ μιας ιστορικής τράπεζας-μεταγραφή από την Aegean

Πως είναι δυνατόν να έχει παρκάρει στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ένα σωρό αποτυχημένες μεταγραφές και ανεπαρκή στελέχη της ιστορικής τράπεζας;
 Plus την V&O του φίλου και ενόπλου συντρόφου Θωμά Βαρβιτσιώτη, plus τα Τρία Γουρουνάκια, plus τον κακό τους τον καιρό.
Πως είναι δυνατόν διάολε να μην έχουμε βάλει μυαλό μετά από 3 Μνημόνια, εξεταστικές επιτροπές και τόσα δεινά με φόντο μία Τουρκία που ετοιμάζεται να μας καταπιεί;

Από την Εξεταστική της Βουλής

Πως  είναι δυνατόν αυτό το σαρδανάπαλο κράτος να πείσει τους νέους Ελληνες να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να μην φύγουν και όσοι έχουν απομείνει στη Κουάλα Λουμπούρ μακριά από τους Μυλωνάδες και τις μπακαλίστικες λογικές τους που τις πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι στη τελική;

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου