Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Ο Ρουσόπουλος ομόφωνα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος με τη στήριξη όλων των κομμάτων Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στον προεδρικό θώκο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του

Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) εκλέγεται πανηγυρικά ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. 

Στην PACE μετέχουν 612 βουλευτές από 46 χώρες-μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην προεδρική θέση τον πρότειναν και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Τον στήριξαν ομόφωνα: Οι Σοσιαλιστές που είναι το πρώτο κόμμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Συντηρητικοί, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες και οι Αριστεροί.

Μαρινάκης για εκλογή Ρουσόπουλου:

«Συνεδρίασε προ ολίγου στο Στρασβούργο, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία εξελέγη ομόφωνα ως νέος της Πρόεδρος ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο κ. Ρουσόπουλος στηρίχθηκε και από τα πέντε μεγάλα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ενώ δεν υπήρξε καμία άλλη υποψηφιότητα. Η ανάληψη αυτών των σημαντικών καθηκόντων από έναν Έλληνα πολιτικό και μάλιστα για πρώτη φορά, αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της ενίσχυσης της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό και δηλώνει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων μας στην πολιτική της χώρας μας, την αναγνώριση της αξιοπιστίας της, των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται σε επίπεδο κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 dnews.gr 

 

Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαράσσει τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες της ΕΕ και καθορίζει την πολιτική ατζέντα της ΕΕ. Συνήθως εκδίδει συμπεράσματα κατά τη διάρκεια των συνόδων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου προσδιορίζονται συγκεκριμένα ζητήματα και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν. Δεν διαπραγματεύεται ούτε εκδίδει ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου