Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Μαρία Καρυστιανού: «Οι δολοφόνοι έκλεισαν τα σπίτια μας, πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες»

«Πώς θα λειτουργήσει αυτή η Εξεταστική Επιτροπή; Τα μέλη της δεν ξέρουν καν τα δεδομένα»

Η συγκλονιστική κατάθεση που έδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων και Πληγέντων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, στην Εξεταστική Επιτροπή, προκάλεσε σπαραγμό σε όλο το πανελλήνιο.

Η ίδια σήμερα το πρωί μίλησε με πίκρα και παράπονο σε τηλεοπτική εκπομπή, κάνοντας λόγο για ένα

έγκλημα με ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. «Οι ευθύνες αυτές πρέπει να αποδοθούν από τους αρμοδίους. Πώς θα λειτουργήσει αυτή η Εξεταστική Επιτροπή; Τα μέλη της δεν ξέρουν καν τα δεδομένα. Τι ερωτήσεις θα κάνουν; Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη είναι ότι οι δολοφόνοι έκλεισαν τα σπίτια μας», είπε αρχικά η κ. Καρυστιανού.

Σε ερώτηση για τις προσδοκίες της η ίδια εξήγησε πως η προϊστορία τέτοιων Εξεταστικών Επιτροπών δείχνει ότι δεν αποδίδεται δικαιοσύνη. «Όμως εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς. Πολλοί βουλευτές δεν ξέρουν καν το μέγεθος της ακαταλληλότητας. Κανείς δεν έκανε το καθήκον του. ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train, Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, Υπουργός Μεταφορών αλλά και Πρωθυπουργός, όλοι όσοι εγγυώνταν γι’ αυτή τη μεταφορά, έχουν ευθύνη», συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας:

«Άφησαν να κυκλοφορήσουν οι συρμοί ενώ δε δούλευε κανένα μέρος του συστήματος ασφάλειας και επέλεξαν να προσλάβουν και να τοποθετήσουν αυτό το σταθμάρχη χωρίς εκπαίδευση και πείρα».

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου