Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Κερκύρας: «Πρέπει και οι 83 να πούμε ότι δεν συμφωνούμε με αυτό το ανοσιούργημα»


Για το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών μίλησε σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος στο Ανατρεπτικό δελτίο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους τοπικούς βουλευτές που θα ψηφίσουν αντίθεους νόμους εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την στάση της Εκκλησίας απέναντί τους και τόνισε πως η Ιεραρχία της Εκκλησίας πρέπει να πάρει επίσημα θέση.

«Πρέπει να τους πούμε πως εκείνος ο οποίος υπογράψει τέτοιους νόμους δεν είναι και μέλος της Εκκλησίας. Μπορεί να είναι σκληρό αυτό το οποίο λέω, μπορεί να επιφέρει αντιδράσεις δεν με ενδιαφέρει όμως, σας το λέω ειλικρινά, εγώ εξ αγάπης το λέγω» – δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε: «Εμείς δεν νομοθετούμε, δεν έχουμε αυτές τις δυνατότητες. Ο λαός αυτούς εξέλεξε για να νομοθετούν οι βουλευτές. Εμείς εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι, 83 που είμαστε, να είμαστε ενωμένοι και οι 83 και να πάμε να πούμε ότι εμείς δεν συμφωνούμε με αυτό το ανοσιούργημα το οποίο πάτε να κάνετε. Αυτό θα πρέπει να σας θυμίσω ότι το έκανε ο Τίμιος Πρόδρομος στον Ηρώδη, ασχέτως αν του πήρε το κεφάλι του Προδρόμου ο Ηρώδης πιστεύοντας ότι έτσι θα του βούλωνε το στόμα του.»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν πρέπει να υπάρχουν κινητοποιήσεις ο Σεβασμιώτατος απάντησε: «από ποιον; Χρειαζόμαστε ηγέτες».
 
 Θάνος Θανόπουλος στην Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου