Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ανάλυση / Ισραήλ Δημιουργία Δικτύου Πληροφοριών γύρω από το Ιράν

Οι IDF και οι υπηρεσίες ασφαλείας δημιουργούν σταδιακά κόμβους πληροφοριών κοντά στο ιρανικό έδαφος. Το δίχτυ σύσφιξης θα επιτρέψει στο Ισραήλ να παρακολουθεί τις δραστηριότητες της Τεχεράνης πιο στενά και να ξεκινήσει μυστικές επιχειρήσεις εντός του Ιράν.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας κατευθύνθηκαν πρόσφατα στα ΗΑΕ για να συζητήσουν αμυντικά μέτρα για την αντιμετώπιση επιθέσεων από την

Υεμένη, ανέφερε ο Axios . Παράλληλα, η Ιερουσαλήμ σχεδιάζει να προωθήσει την πώληση αντιπυραυλικών συστημάτων και ραντάρ στα Εμιράτα, δήλωσε ο δημοσιογράφος Άλον Μπεν-Ντέιβιντ.

Η ανάπτυξη ισραηλινών ραντάρ στα Εμιράτα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για μια περιφερειακή διάταξη αεράμυνας, έγραψε ο Ben-David. Μόλις εγκατασταθούν τα συστήματα, μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να παρέχουν έγκαιρη ειδοποίηση για επιθέσεις ιρανικών πυραύλων στο Ισραήλ, παρέχοντας στον IDF μια ζωτική προειδοποίηση.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ και το Μπαχρέιν υπέγραψαν μια ιστορική συμφωνία συνεργασίας σε θέματα άμυνας και πληροφοριών. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και ο αρχηγός του Ναυτικού ήταν έτοιμοι να υπογράψουν τη συμφωνία και να συναντηθούν με ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές του Μπαχρέιν και των ΗΠΑ, ακριβώς στην πίσω αυλή του Ιράν.

Στη συνέχεια, το Ισραήλ μπορεί να σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη νέα συμφωνία για την ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στο Μπαχρέιν, δήλωσε ο αναλυτής Ami Rojkes Dombe. Αυτό θα επιτρέψει στους IDF και τη Μοσάντ να κινητοποιήσουν ειδικές δυνάμεις, κατασκόπους και εξοπλισμό στο Ιράν και να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες, έγραψε .

Αν και το Μπαχρέιν δεν είναι πιθανό να εγκρίνει μια μόνιμη ισραηλινή βάση, η περιστασιακή ανάπτυξη πλοίων του Ισραηλινού Στρατού είναι μια βιώσιμη επιλογή, ανέφερε η έκθεση. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Ισραηλινού Ναυτικού επισκέφθηκε μια ναυτική βάση που βρίσκεται λιγότερο από 200 χιλιόμετρα μακριά από τον πυρηνικό σταθμό του Ιράν στο Μπουσέρ.

Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι το Ισραήλ ήδη παρακολουθεί και πιθανώς επιχειρεί εναντίον των Ιρανών από το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράκ. Ενώ οι λεπτομέρειες είναι ανεπιβεβαίωτες και καλύπτονται από μυστικότητα, το Ισραήλ διατηρεί φιλικούς δεσμούς με την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν και με τους Κούρδους του Ιράκ.

Ωστόσο, ενώ τα αμυντικά όπλα του Ισραήλ επεκτείνουν το δίκτυο πληροφοριών γύρω από το Ιράν, συνεχίζουν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες της Τεχεράνης από μια μυστική βάση στο Ισραήλ.

israelradar.com 

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου