Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Η Τουρκία πύλη εισόδου του ΝΑΤΟ-Στρατιωτικές ασκήσεις στην Γεωργία τον Μάρτιο-“Φωτιά” ο Καύκασος

Εκτός από την ένταση στην Ουκρανία, μια άλλη εξέλιξη που αφορά τη Μαύρη Θάλασσα και τον Καύκασο, ετοιμάζει το ΝΑΤΟ, το οποίο θα πραγματοποιήσει μεγάλη στρατιωτική άσκηση με τη Γεωργία τον Μάρτιο.

“Αν και η Ρωσία φωνάζει εδώ και μήνες ότι βρίσκεται ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές της Ουκρανίας και της Γεωργίας, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ φαίνεται να συνεχίζουν να κινούνται στην δική τους λογική”, αναφέρει ο Τούρκος ειδικός Barış Adıbelli.

Όπως θα θυμόμαστε, στις 18 Οκτωβρίου 2021, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υπέγραψε Συμφωνία Στρατιωτικής Εκπαίδευσης με τη Γεωργία κατά την επίσκεψή του στη Γεωργία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο Όστιν είχε αναφέρει : «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία (Αμπχαζία και Νότια Οσετία) και επιχειρούν να επεκτείνουν την επιρροή τους στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας μέσω στρατιωτικής καταστολής των κακόβουλων δραστηριοτήτων».

Από το 2019, ο στρατός των ΗΠΑ, το Σώμα Πεζοναυτών και οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύουν γεωργιανές μονάδες πεζικού για να αντισταθούν στη ρωσική επιθετικότητα στο γεωργιανό έδαφος.
Η εκπαίδευση αυτή, που έληξε το 2021, παρατάθηκε ξανά με την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

“Οι δραστηριότητες των αμερικανικών δυνάμεων στη Γεωργία και επιπλέον η αναφορά περί “ρωσικής κατοχής”, ενισχύει το ενδεχόμενο η Γεωργία να μετατραπεί σε κέντρο επιχειρήσεων στο εγγύς μέλλον από τις ΗΠΑ, που υποστηρίζουν ότι η περιοχή βρίσκεται υπό την απειλή της Ρωσίας, όπως και η Ουκρανία.

Ο κύριος σκοπός των ΗΠΑ είναι ο έλεγχος της Μαύρης Θάλασσας. Από αυτή την άποψη, δύο σημαντικά γεωπολιτικά προγεφυρώματα των Αμερικανών είναι, η Ουκρανία και η Γεωργία.

Πρόκειται για χώρες που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες αυτής της στρατηγικής των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ θα πιέσουν τη Ρωσία μέσω Ουκρανίας και Γεωργίας.

Αντιμετωπίζοντας το οικονομικό κόστος της έντασης στην Ουκρανία, η δουλειά της Ρωσίας θα είναι πολύ δύσκολη εάν η Γεωργία προσθέσει σε αυτήν την εξίσωση, και αυτό ακριβώς θέλουν οι ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ θέλουν να εισέλθουν στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας, δύο σημαντικά γεωπολιτικά κέντρα όπου δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν, μέσω Ουκρανίας και Γεωργίας.

Εδώ ξεκινά η περίεργη πολιτική του Μπάιντεν. Όταν κοιτάξει κάποιος προσεκτικά στο γεωπολιτικό παζλ της περιοχής, το μόνο που φαίνεται είναι η Ουκρανία, ενώ όταν βλέπεις κανείς ολόκληρη την εικόνα από μια ευρύτερη οπτική γωνία, το μόνο που φαίνεται είναι η Μαύρη Θάλασσα, ο Καύκασος ​​και η Κασπία.

Ως εκ τούτου, τα μέρη της εικόνας που λείπουν ολοκληρώνονται στην πραγματικότητα, και από αυτό το σημείο και μετά, οι πολιτικές του Μπάιντεν υιοθετούν στην πραγματικότητα μια λογική στρατηγική.

Αντί να προσεγγίσουν συνολικά την Ρωσία, οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν να εμπλέξουν την χώρα αυτή σε διαφορετικά μέτωπα.

Αυτό θα καταδείξει και η νέα ατμόσφαιρα που θα προκύψει μετά την μεγάλη στρατιωτική άσκηση NATO-Georgia 2022 τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Γεωργίας είναι ότι είναι η πύλη της κινεζικής πρωτοβουλίας Belt and Road προς τη Μαύρη Θάλασσα και συνεπώς προς την Ευρώπη.

Η Κίνα έχει μεγάλες επενδύσεις εδώ. Οι ΗΠΑ νιώθουν άβολα με την παρουσία της Κίνας στην περιοχή.

Επομένως, η συνεργασία που ανέπτυξε με τη Γεωργία θα λήξει, και η Κίνα θα αποχωρήσει από αυτή την περιοχή.

Επομένως, το βασικό σχέδιο και η πολιτική των ΗΠΑ είναι η περικύκλωση και η κατάληψη της Ευρασίας.
Για το λόγο αυτό, οι ΗΠΑ, δεν θα εγκαταλείψουν την πολιτική τους σε Ουκρανία και Γεωργία, μέχρι να φτάσουν τον στόχο τους.

Φυσικά, ενώ τόσα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στη Μαύρη Θάλασσα, από αυτή τη διαδικασία θα επηρεαστεί και η Τουρκία, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτή προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Εάν το ΝΑΤΟ πρόκειται να κάνει μια κίνηση στη Μαύρη Θάλασσα, η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ θα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία.

Επιπλέον, η Τουρκία πιθανότατα θα έχει τον ηγετικό ρόλο στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στην Γεωργία, καθώς είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που έχει χερσαία συνοριακή διάβαση προς τη Γεωργία, καθώς και είσοδο στη Μαύρη Θάλασσα.


Τα χερσαία στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα μεταβούν στη Γεωργία μέσω Τουρκίας. Η στρατιωτική συγκέντρωση που υλοποιείται στην Ελλάδα λόγω της Ουκρανίας, τώρα θα λάβει χώρα στην Τουρκία, λόγω της Γεωργίας.
Ως αποτέλεσμα, πιθανότατα θα έχουμε μια νέα κρίση στη Γεωργία μαζί με την Ουκρανία τον Μάρτιο!”, καταλήγει ο ίδιος.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου