Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

Μνήμες από τον Δεκέμβριο του 2014, από το ναυτικό ατύχημα του Norman Atlantic ξύπνησαν σήμερα με τη φωτιά που ξέσπασε στο επιβατηγό πλοίο «Euroferry Olympia» στα ανοιχτά της Ηγουμενίτσας.

Νεότερη ενημέρωση ώρα 10:00: Υπάρχουν φόβοι για τουλαχιστον 5 αγνοούμενους ή κατά άλλες πηγές για 11 αγνοούμενους από την φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia, όπως μετέδωσε από την Κέκρυρα η Ηρώ Λέλα, στην ανταπόκριση της στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, επικαλούμενη πληροφορίες από ανθρώπους που συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Εν τω μεταξύ, ο πλοίαρχος του Euroferry Olympia και το Υπουργείο Ναυτιλίας δίνουν διαφορετικά στοιχεία για τον συνολικό αριθμό επιβατών και μέλων πληρώματος στο καράβι, με την μια πλευρά να κάνει λόγο για σύνολο 290 επιβαινόντων και την άλλη πλευρά για σύνολο 288 επιβαινόντων.

Σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν αποβιβαστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 278 επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου