Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Μπλόφα ή πόλεμος; Ανοίγει η πύλη της κόλασης στην Ουκρανία;

Σε υψηλότατους τόνους αυτή τη φορά, οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ξεκινά πόλεμος. Το Ισραήλ εκκενώνει Εβραίους της Ουκρανίας. Οδηγία και από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Υποβρύχια σε Αιγαίο - Μεσόγειο.

Πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας με τις «περιφερειακές» ενδείξεις αλλά και τις δηλώσεις Αμερικανών και ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι προειδοποιούν ότι πλέον έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση της Ρωσίας.

Παρά ταύτα, θα γίνει η ύστατη, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, προσπάθεια για την ειρήνη. 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα τηλεφωνήσει στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, το απόγευμα του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Η κλήση ήρθε μετά από γραπτό αίτημα του Λευκού Οίκου που παρέδωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Μπλόφα ή πόλεμος;

Προηγουμένως, ο Τ. Μπάιντεν κάλεσε όλους τους Αμερικανούς στην Ουκρανία να φύγουν αμέσως, καθιστώντας σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία για να σώσει Αμερικανούς πολίτες που αναζητούν καταφύγιο εάν η Ρωσία εισβάλει.

«Αμερικανοί και Ρώσοι θα αρχίσουν να ανταλλάσσουν πυρά», είπε ο Τ. Μπάιντεν, προσθέτοντας: «Δεν είναι ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κρίση με μια τρομοκρατική οργάνωση. Θα ξεκινήσει επιχειρήσεις ένας από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο. Είναι κατά πολύ διαφορετική κατάσταση από όσα ξέρουμε έως τώρα και τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν γρήγορα».

Στο ίδιο μήκος κύματος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε σε ζωντανή του συνέντευξη σε Βρετανικό κανάλι, ότι: «Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή από τώρα και στο εξής και πιθανότατα θα ξεκινήσει με σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς».

Ο Τ. Σάλιβαν είπε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα διατάξει την εισβολή πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο στις 20 Φεβρουαρίου και ότι, «ταχεία προέλαση των Ρώσων στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο δεν αποκλείεται».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι οποιοσδήποτε Αμερικανός παραμένει στην Ουκρανία θα πρέπει να φύγει τις επόμενες 24-48 ώρες γιατί ρωσική αεροπορική επίθεση θα έκλεινε τον δυσκόλευε τις αναχωρήσεις.

Ισραήλ-Ευρώπη εκκενώνουν την Ουκρανία

Ενδεικτικό επίσης είναι ότι το Ισραήλ έχει ξεκινήσει γέφυρα αερομεταφοράς των οικογενειών των διπλωματών του αλλά και πολιτών του από το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, απαγόρευσε τα ταξίδια στην Ουκρανία και ζήτησε από τους ισραηλινούς διπλωμάτες που βρίσκονται στα να εκκενώσουν τις οικογένειές τους από περιοχές έντασης.


Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μ. Βρετανία αλλά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, το απόγευμα της Παρασκευής ζήτησαν να φύγουν άμεσα οι υπήκοοί τους από την Ουκρανία και το μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό «λόγω επικείμενης σύγκρουσης».


Η Ελλάδα με τη σειρά της, με μια λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: «Συνιστά στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο», παραθέτοντας τα τηλέφωνα και τη διεύθυνση της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο.

Αιγαίο - Μεσόγειος

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με διαδικτυακούς λογαριασμούς που ειδικεύονται σε θέματα ναυτιλίας, καταγράφονται αυξημένες κινήσεις ρωσικών υποβρυχίων και ΝΑΤΟϊκών σκαφών - υποβρυχίων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Μπλόφα ή πόλεμος; Ανοίγει η πύλη της κόλασης στην Ουκρανία; 428377 photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου