Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΜΥΣΤΙΚΉ ΑΣΚΗΣΗ "ΜΑΖΙΚΉΣ ΕΠΊΘΕΣΗΣ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΩΝ ΗΠΑ

Βήμα προς βήμα, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση του Ιράν. Οι τελευταίες κινήσεις δημιουργούν μια ισχυρότερη πλατφόρμα για κοινή δράση κατά της Τεχεράνης και των περιφερειακών συμμάχων της.

Τον περασμένο μήνα, ένας Αμερικανός αξιωματικός παρακολούθησε μια διαβαθμισμένη ισραηλινή προσομοίωση ενός χτυπήματος στο Ιράν με δεκάδες αεροσκάφη, αναφέρει το Kan News. 
Οι Αμερικανοί είχαν πρόσβαση σε ευαίσθητες τοποθεσίες που συνήθως είναι απαγορευμένες για τους ξένους για να παρακολουθήσουν την άσκηση, ανέφερε το δημοσίευμα, υπονοώντας μια όλο και πιο στενή συνεργασία.

Επίσης, τον Ιανουάριο, ισραηλινές και αμερικανικές μοίρες F-16 πραγματοποίησαν εκπαίδευση για να εξασκηθούν σε κοινές επιχειρήσεις και επιθέσεις. Τα αεροσκάφη του IDF και των ΗΠΑ πέταξαν σε μικτούς σχηματισμούς για να μεγιστοποιήσουν την ικανότητά τους να συνεργάζονται, δήλωσε ο IDF.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ θα παραδώσουν επίσης περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη F-35 το 2022 για να ενισχύσουν την αεροπορική ισχύ του Ισραήλ, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία σε έκθεση για το ετήσιο σχέδιο εργασίας της.

Εκστρατεία κατά του Ιράν

Παράλληλα, το ισραηλινό ναυτικό συμμετέχει σε μια τεράστια άσκηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και θα εκπαιδευτεί με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι IDF κινητοποίησαν πολεμικά πλοία και την επίλεκτη μονάδα τους για υποβρύχιες αποστολές στο πλαίσιο της άσκησης, στην οποία το Ισραήλ συμμετείχε για πρώτη φορά.

Αυτή είναι η τελευταία κίνηση καθώς η ναυτική συνεργασία Ισραήλ-ΗΠΑ αυξάνεται, με έμφαση στην αντιμετώπιση των απειλών του άξονα του Ιράν στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, η εκστρατεία του Ισραήλ για την αποδυνάμωση του ιρανικού καθεστώτος έχει ξεκινήσει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Naftali Bennett σε συνέδριο που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης INSS. Το Ισραήλ αναλαμβάνει δράση σε πολλαπλά επίπεδα, είπε, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνοεπιχειρήσεων, των μυστικών και των φανερών επιχειρήσεων.

Ορισμένες κινήσεις κατά του Ιράν εκτελούνται σε συνεργασία με άλλες χώρες, είπε ο πρωθυπουργός χωρίς να διευκρινίσει. Οι ΗΠΑ είναι πιθανότατα ένας από τους εταίρους του Ισραήλ σε αυτή την εκστρατεία, καθώς η Ιερουσαλήμ στρέφεται σε ένα νέο δόγμα για την αντιμετώπιση της Τεχεράνης.

Προς το παρόν, η αμερικανική κυβέρνηση προτιμά να οριστικοποιήσει μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και είναι απρόθυμη να αναλάβει επιθετική δράση. Ωστόσο, εάν οι συνθήκες αλλάξουν, οι ισραηλινές και οι αμερικανικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να διεξάγουν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

israelradar.com
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΔΙΕΞΆΓΕΙ ΜΥΣΤΙΚΉ ΆΣΚΗΣΗ "ΜΑΖΙΚΉΣ ΕΠΊΘΕΣΗΣ" ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΙΡΆΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΩΝ ΗΠΑ - ΈΚΘΕΣΗ.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος συμμετείχε σε μια απόρρητη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ που προσομοίαζε μια "μαζική επίθεση" στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις αναφέρει η Times of Israel. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



Ένας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών έλαβε μέρος στην άσκηση σε ρόλο παρατηρητή, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ Kann.

Στην άσκηση συμμετείχαν δεκάδες αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και περιελάμβανε διάφορα σενάρια. Μεταξύ αυτών - πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς, ανεφοδιασμός στον αέρα και αντιδράσεις κατά αντιαεροπορικών όπλων.

Η αντισυμβατική συμμετοχή ενός Αμερικανού αξιωματούχου παρουσιάστηκε από το ρεπορτάζ ως απόδειξη της αλλαγής της άποψης της Ουάσινγκτον για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία φαίνεται να αποτυγχάνουν.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι το παράθυρο ευκαιρίας για την επίτευξη μιας πιθανής πυρηνικής συμφωνίας με την Ισλαμική Δημοκρατία κλείνει.

"Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εξελίσσεται. Μια συμφωνία θα καταστεί άνευ σημασίας σε λίγες εβδομάδες", είπε, προσθέτοντας ότι αυτό έγινε σαφές τόσο στο Ιράν όσο και στους άλλους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη.

Το Ισραήλ, το οποίο αντιτίθεται περισσότερο στις συνομιλίες, εξέφρασε ότι διατηρεί το δικαίωμα να αναλάβει στρατιωτική δράση για την υπεράσπιση των πολιτών του, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στη Βιέννη.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε την Τρίτη ότι "η εκστρατεία για την αποδυνάμωση του Ιράν" θα διεξαχθεί σε πολλά μέτωπα. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν προετοιμασίες για έναν κόσμο που δεν έχει μόνο έναν αστυνομικό και αντιλαμβάνεται ότι οι ΗΠΑ επικεντρώνονται στη Ρωσία και την Κίνα. "Αυτή είναι η πραγματικότητα", είπε.

Η Τεχεράνη χαρακτήρισε τις στρατιωτικές ασκήσεις του Ισραήλ και το συναίσθημα κατά του πυρηνικού του προγράμματος "κενές απειλές". η Ισλαμική Δημοκρατία απάντησε με τις δικές της στρατιωτικές ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν το Ισραήλ.

Η ενεργοποίηση του στόλου εναέριου ανεφοδιασμού από το Ισραήλ δείχνει ότι η Ιερουσαλήμ προετοιμάζει ένα χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ή ότι προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα στο Ιράν και στον κόσμο συνολικά ότι κάνει προετοιμασίες για κάτι τέτοιο.

Ο Μπένετ αποκάλυψε ότι η εκστρατεία για την αποδυνάμωση του Ιράν έχει ξεκινήσει και ότι εμπλέκονται και άλλα έθνη λέγοντας: "Η εκστρατεία για την αποδυνάμωση του Ιράν έχει ξεκινήσει. Αυτή η εκστρατεία διεξάγεται σε πολλούς τομείς: πυρηνικά, οικονομικά, στον κυβερνοχώρο, σε φανερές και μυστικές επιχειρήσεις, τόσο από εμάς όσο και σε συνεργασία με άλλους".

Χθες, το Israel365 News ανέφερε ότι για πρώτη φορά το Ισραήλ συμμετείχε μαζί με τις ΗΠΑ σε ναυτική άσκηση στα ανοικτά των ακτών του Ιράν.

Επιπλέον, ο Bennett έχει καταστήσει σαφές ότι ο κύριος στόχος των IDF αυτή τη στιγμή είναι η αποδυνάμωση του Ιράν.

israel365news.com


ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου