Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Τελεσίγραφο ταπείνωσης του ΝΑΤΟ από Ρωσία: "Αυτοί είναι οι όροι μας για την Ουκρανία"- Η Μόσχα κόβει διαύλους επικοινωνίας...

Ταπεινωτική συνθηκολόγηση του ΝΑΤΟ θέλει η Μόσχα


Τελεσίγραφο ταπεινωτικής συνθηκολόγησης του ΝΑΤΟ έστειλε πριν λίγο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, απαιτώντας την εκπλήρωση ρωσικών όρων για να μην υπάρχει κλιμάκωση με την Ουκρανία.

Παράλληλα, τρεις κινήσεις της Ρωσίας δείχνουν ότι έρχεται πολύ σοβαρή κρίση.

Όροι ήττας για το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα πρέπει να εκπληρώσουν τους εξής όρους της Μόσχας:

  1. Να σταματήσουν οι προμήθειες όπλων προς την Ουκρανία
  2. Να ανακληθούν από το έδαφος της Ουκρανίας όλοι οι δυτικοί στρατιωτικοί σύμβουλοι
  3. Να σταματήσουν οι κοινές ασκήσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και του ΝΑΤΟ
  4. Να απομακρυνθούν οι εξοπλισμοί που έχουν δοθεί στο Κίεβο εκτός της ουκρανικής επικράτειας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αποκλιμάκωση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, για την οποία τόσο πολύ μιλάνε και γράφουν οι δυτικοί μας εταίροι, μπορεί να επιτευχθεί πολύ γρήγορα. Αν εκπληρωθούν αυτοί οι όροι, τότε θα συμβάλετε πολύ σύντομα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης” δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, ενώ κάλεσε την Δύση να επισκεφθεί και την άλλη πλευρά της γραμμής επαφής στον Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία).

Οι όροι αυτοί δημιουργούν και ένα ακόμη ερώτημα: Tί έκανε τελικά ο Ε.Μακρόν στην Μόσχα; Μάλλον τίποτα…

Κόβει διαύλους επικοινωνίας η Ρωσία: Aναβλήθηκαν οι συνομιλίες για τη διαστημική διπλωματία 

Οι συνομιλίες Ρωσίας-Ηνωμένων Εθνών που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα για να αποφευχθεί η κούρσα εξοπλισμών στο διάστημα αναβάλλονται καθώς η Ρωσία “επέμεινε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί” σύμφωνα με δύο δυτικούς Αξιωματούχους.

Οι προσδοκίες ήταν υψηλές ότι η νεοσύστατη «ομάδα εργασίας» μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση διεθνών κανόνων που χαλιναγωγούν αυτό που πολλοί βλέπουν ως έναν απεριόριστο στρατιωτικό ανταγωνισμό.

“Οι συνομιλίες θα μπορούσαν ακόμη και να θέσουν τις βάσεις για μια ενδεχόμενη απαγόρευση ή μορατόριουμ σε καταστροφικές αντιδορυφορικές δοκιμές όπλων” δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

«Η συνάντηση αναβλήθηκε», είπε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια. “Οι Ρώσοι ζήτησαν να καθυστερήσει ο αρχικός γύρος των συζητήσεων του ΟΗΕ μέχρι τον Μάιο”.

Για πρώτη φορά η Ρωσία δεν πηγαίνει στο Μόναχο

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε πλήρως το WarNes247 καθώς η Ρωσία για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια δεν θα παρευρεθεί στην Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.

“Στο μεγαλύτερο διεθνές φόρουμ για την ασφάλεια – τη Διάσκεψη του Μονάχου – φέτος δεν θα υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία από τη Ρωσία.

Αυτό ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, περίπου 35 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται φέτος στο Μόναχο, καθώς και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

Περίπου 100 υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας αναμένεται να παραστούν στη διάσκεψη. Συνολικά, 600 εκπρόσωποι από διαφορετικές χώρες και Διεθνείς Οργανισμούς θα φτάσουν στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Συμμετέχοντες από την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία έχουν προσκληθεί ενεργά στο Μόναχο από το 1999. Από το 2011, η ρωσική αντιπροσωπεία στη Διάσκεψη διευθύνεται παραδοσιακά από τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (εκτός από το 2016, όταν ο τότε πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ συμμετείχε στην εκδήλωση).

Το γιοτ  του Πούτιν έφυγε από την Γερμανία λόγω κυρώσεων

Το γιοτ του Β.Πούτιν απέπλευσε αιφνιδιαστικά από ναυπηγείο στο Αμβούργο υπό τον φόβο δυτικών κυρώσεων μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ.

O Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε στείλει το σούπερ γιοτ του «Graceful» αξίας 87 εκατ. ευρώ σε ναυπηγείο του Αμβούργου για γενική επισκευή. Aλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυτελές σκάφος έφυγε βιαστικά από τα γερμανικά ύδατα χωρίς να ολοκληρώσει τις επισκευές.

Οι πληροφορίες της Bild, αποδίδουν αυτή τη βιαστική κίνηση σε κάποιον φόβο ενδεχομένως να μην κατασχεθεί το γιοτ του Ρώσου προέδρου από δυτικές κυρώσεις που θα ακολουθήσουν μιας ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Η εφημερίδα Kieler Nachrichten την Κυριακή δημοσίευσε μια φωτογραφία του πολυτελούς γιοτ μήκους 82 μέτρων να είναι αγκυροβολημένο δίπλα στην κορβέτα του γερμανικού πολεμικού ναυτικού Emden. Έκτοτε το γιοτ έχει πλεύσει στη Βαλτική.

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου