Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Optima Bank: Γιατί βλέπει άνοδο στη μετοχή της ΔΕΗ ως και 70%

Στην εκ νέου κάλυψη της μετοχής της ΔΕΗ με σύσταση «buy» προχωρά η Optima Bank δίνοντας τιμή – στόχο τα 13,60 ευρώ, καθώς βλέπει άνοδο του τίτλου της τάξης του 70%.

Όπως αναφέρει η Optima Bank, η νέα διοίκηση που ανέλαβε πριν από

περίπου 18 μήνες έχει αποκαταστήσει τη δημιουργία ταμειακών ροών της εταιρείας και παράλληλα ξεκίνησε ένα μεγάλο σχέδιο μετασχηματισμού που πιστεύει ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παρά την αναμενόμενη μεταβλητότητα που αναμένει στην απόδοση της εταιρείας εξαιτίας κυρίως των διακυμάνσεων των τιμών ενέργειας -με αποτέλεσμα το τρέχον έτος η τράπεζα να αναμένει κατά 3% χαμηλότερο επαναλαμβανόμενο EBITDA έναντι εκτιμώμενου επαναλαμβανόμενου EBITDA 0,9 δισ. ευρώ το 2020), η Optima Bank θεωρεί τον μεσοπρόθεσμο στόχο για επαναλαμβανόμενο EBITDA τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ εφικτό, χάρη στην αυξημένη συνεισφορά του τομέα διανομής και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επίσης, σημειώνει ότι στο τέλος του τρέχοντος επενδυτικού προγράμματος (ύψους 4 δισ ευρώ για την περίοδο 2020-2025, η ΔΕΗ θα πρέπει να εμφανίσει ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές (0,75 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης των κεφαλαιουχικών δαπανών, ισχυρό ισολογικό και καλύτερο προφίλ ρίσκου.

Στο πλαίσιο αυτό, παρά τη σημαντική άνοδο της μετοχής, “βλέπει” σημαντικό περιθώριο ανόδου το επόμενο διάστημα λόγω αρκετών καταλυτών, με σημαντικότερους εξ αυτών την πιθανή πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και το υψηλό εγγυημένο σταθμισμένο μέσο κόστος κεφαλαίου.

banks.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου