Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Ισραήλ: «Πρωτοποριακό» φάρμακο από το Τελ Αβίβ μπορεί να θεραπεύσει το Covid-19 μέσα σε 5 ημέρες! – Θα δοθεί επιτέλους βαρύτητα στο φάρμακο ή θα επιμείνουμε στα εμβόλια;

Ένα φάρμακο που αναπτύχθηκε στο Τελ Αβίβ θα μπορούσε να γίνει μια πρωτοποριακή θεραπεία κατά του Covid-19. 

29 από 30 ασθενείς στους οποίους εφαρμόστηκε σε πειραματικό στάδιο φάσης 1 έφυγαν από το

νοσοκομείο εντός 3-5 ημερών. Και οι 30 ανάρρωσαν.

Μια πρόσφατη δοκιμή «Φάσης 1» για ένα φάρμακο που ονομάζεται EXO-C24, φαίνεται να υποδηλώνει ότι μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να ανακάμψουν από τον ιό σε μόλις πέντε ημέρες .

Ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ σύμφωνα με το Times του Ισραήλ υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη του φαρμάκου σημείωσε μια «τεράστια πρόοδο» στη θεραπεία του κορωνοϊού.

Μια νέα θεραπεία κορανοϊού που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές φάσης 1 και φαίνεται ότι βοήθησε πολλές μέτριες έως σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 να ανακάμψουν γρήγορα από την ασθένεια, δήλωσε το νοσοκομείο την Παρασκευή.

Χαιρετίζοντας μια «τεράστια ανακάλυψη», το νοσοκομείο είπε ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Nadir Arber είχε χορηγηθεί σε 30 ασθενείς των οποίων οι καταστάσεις ήταν μέτριες ή χειρότερες, και και οι 30 ανέκαμψαν - 29 από αυτούς εντός τριών έως πέντε ημερών.

Ενώ τα μάτια του κόσμου έχουν επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ενός εμβολίου για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19, εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας να βρεθούν θεραπείες για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια.

Το φάρμακο χρησιμοποιεί εξωσώματα - μικροσκοπικούς σάκους μεταφοράς που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων - για να παραδώσει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD24 στους πνεύμονες.

Η πρωτεΐνη λειτουργεί για να ηρεμήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να αποτρέψει τη λεγόμενη καταιγίδα κυτοκίνης. Μια καταιγίδα κυτοκίνης είναι το όνομα που δίνεται σε μια επιδεινωμένη αντίδραση στο Covid-19 που μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία πολλαπλών οργάνων και θάνατο.

Ο κίνδυνος μιας καταιγίδας κυτοκίνης είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος σε ηλικιωμένες και σε ομάδες κινδύνου. «Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και έχει έναν πολύ γνωστό και σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος», δήλωσε ο ερευνητής Shiran Shapira, ο οποίος είναι μέρος του εργαστηρίου που εργάζεται για το φάρμακο.

Εισπνεόμενο παρασκεύασμα

«Το παρασκεύασμα εισπνέεται μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά, για πέντε ημέρες», είπε ο Arber. «Το παρασκεύασμα κατευθύνεται κατευθείαν στην καρδιά της καταιγίδας - στους πνεύμονες - έτσι σε αντίθεση με άλλους τύπους… που συγκρατούν επιλεκτικά μια συγκεκριμένη κυτοκίνη ή λειτουργούν ευρέως αλλά προκαλούν πολλές σοβαρές παρενέργειες, το EXO-CD24 χορηγείται τοπικά, λειτουργεί ευρέως και χωρίς πλευρές υπάρχοντα.»

Το φάρμακο θα προχωρήσει τώρα σε περαιτέρω δοκιμαστικές φάσεις, αλλά οι αξιωματούχοι του νοσοκομείου το χαιρέτισαν ήδη ως πιθανό πρόγραμμα αλλαγής παιχνιδιών για την καταπολέμηση σοβαρής ασθένειας COVID-19.

Δώστε επιτέλους βαρύτητα στην μαζική παραγωγή φαρμάκου

Η παραγωγή μιας θεραπείας για τον κορωνοϊό θα βοηθήσει μαζικά στην καταπολέμηση της νόσου. Από την αρχή αυτής της πανδημίας η εύλογη απορία όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων είναι «γιατί τέτοια επένδυση στα εμβόλια και όχι στη θεραπεία;»!! Ενώ τα εμβόλια είναι σημαντικά, δεν μπορούν να βοηθήσουν κανέναν άνθρωπο που ήδη πάσχει από την ασθένεια, ούτε μπορούμε να είμαστε σίγουροι μέχρι σήμερα για την αποτελεσματικότητα τους απέναντι στον ιό και κυρίως απέναντι στις μεταλλάξεις του. Οπότε...γιατί τέτοια επιμονή με τα εμβόλια και όχι με την εξεύρεση και μαζική παραγωγή της θεραπείας;

ellinikiafipnisis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου