Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Ο Εθνικός Οργανισμός Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM) στη Γαλλία έδωσε οδηγία για επιβράδυνση του εμβολιασμού των υγειονομικών λόγω ανεπιθύμητων παρενεργειών των εμβολίων Pfizer,AstraZeneca

Ο Εθνικός Οργανισμός Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM) στη Γαλλία έδωσε οδηγία για επιβράδυνση του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού λόγω των ανεπιθύμητων παρενεργειών των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca κατά Covid-19.(σσ. Κερδίζεις σε αξιοπιστία σαν θεσμός όταν

αναγνωρίζεις απώλειες καλό είναι να το αντιληφθούν αυτό κάποιοι και στην Ελλάδα..)
(ANSM).

“Προκειμένου να περιοριστεί ο πιθανός κίνδυνος να διαταραχθεί η λειτουργία των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, συνιστάται ο εμβολιασμός του προσωπικού στην ίδια υπηρεσία σε σταδιακή βάση”, συνιστά ο οργανισμός.

Ο μαζικός εμβολιασμός του νοσηλευτικού προσωπικού δεν λαμβάνει υπόψη τις παρενέργειες, μερικές φορές βίαιες, των διαφόρων εμβολίων, με αποτέλεσμα την αναρρωτική άδεια.

Το ANSM κατέγραψε 2.140 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την ένεση του εμβολίου Pfizer / BioNTech, ιδίως με τη δεύτερη δόση, συμπεριλαμβανομένων 73 περιπτώσεων αρτηριακής υπέρτασης. “Αυτό δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια του εμβολίου, αλλά αποτελεί σήμα που πρέπει να παρακολουθείται”, προσθέτει το πρακτορείο.

Τα αποτελέσματα του εμβολίου AstraZeneca ξεκινούν με την πρώτη δόση. “Λάβαμε 149 αναφορές φαρμακοεπαγρύπνησης μεταξύ 6 και 10 Φεβρουαρίου το πρωί, αναφέροντας συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη που είναι συχνά πολύ έντονα (υψηλός πυρετός, πόνοι ή πονοκέφαλοι)”, σημειώνει. Η μέση ηλικία των εν λόγω επαγγελματιών στον τομέα της υγείας είναι 34 έτη, αναφέρει λεπτομερώς το ANSM.

“Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει σήμα ασφαλείας για το εμβόλιο Moderna”, προσθέτει η σημείωση.nicematin 12/2/21

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου