Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Έρευνα κατά του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης για σεξουαλική παρενόχληση

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, έκανε πρώην οικονομική σύμβουλός του, η οποία εργάστηκε μαζί του την περίοδο 2015-2018. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τον δήμαρχο της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, να ζητά «πλήρη και ανεξάρτητη» έρευνα.

Η πρώην οικονομική σύμβουλος του Δημοκρατικού Κουόμο, η 36χρονη Λίντσεϊ Μπόιλαν, με

κείμενο που ανάρτησε σε μπλογκ, κατηγόρησε την Τετάρτη τον 63χρονο κυβερνήτη, ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν εργαζόταν για λογαριασμό του, στο διάστημα 2015-18.

Η Μπόιλαν, υποψήφια για την προεδρία του Μανχάταν, υποστηρίζει ότι ο Κουόμο την φίλησε διά της βίας στο στόμα, πρότεινε να παίξουν μια παρτίδα «στριπ πόκερ» και προσπαθούσε να την αγγίξει «στην πλάτη, τα μπράτσα, τις γάμπες». Προσθέτει δε ότι ο κυβερνήτης «δημιούργησε μια κουλτούρα εντός της διοίκησής του όπου η παρενόχληση και ο εκφοβισμός είναι τόσο διαδεδομένες πρακτικές που όχι μόνο γίνονται ανεκτές αλλά είναι και αναμενόμενες».

Μετά την καταγγελία, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο τόνισε ότι «χρειάζεται μια πλήρης και ανεξάρτητη έρευνα, πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες», παραδεχόμενος ότι ο ίδιος διατηρεί μια «δύσκολη» σχέση με τον κυβερνήτη. «Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια», πρόσθεσε.

Ο ίδος ο Κουόμο δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής, ωστόσο όταν η Μπόιλαν είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στην υπόθεση, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, στα μέσα Δεκεμβρίου, είχε ισχυριστεί ότι «δεν είναι αλήθεια».

Η ανακίνηση αυτής της υπόθεσης έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον Κουόμο, η θητεία του οποίου λήγει στα τέλη του 2022. Αν και ήταν πολύ δημοφιλής στην αρχή της πανδημίας, σήμερα επικρίνεται από τους πάντες. Κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι υποβάθμισε ή και ότι έκρυψε, τον πραγματικό αριθμό των θανάτων από Covid-19 στους οίκους ευγηρίας. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία διενεργεί ήδη προκαταρκτική έρευνα για το θέμα αυτό.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου