Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Η απάτη των 100 εκατ. δολαρίων και ο ιδιοκτήτης fund με τα ακριβά γούστα

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 20 ετών βρίσκεται ο ιδρυτής του Virgil Capital, Stefan He Qin, ο οποίος ξόδευε τα χρήματα των πελατών του σε «χρυσά» εστιατόρια, στο νοίκι μιας πανάκριβης σουίτας στη Νέα Υόρκη, καθώς και σε προσωπικές επενδύσεις

O 24χονος ιδρυτής του Virgil Capital, ο οποίος διαχειρίζεται δύο hedge funds παραδέχθηκε ενώπιον των Αρχών ότι εξαπάτησε επενδυτές, πείθοντάς τους να

του εμπιστευθούν σχεδόν 100 εκατ. δολάρια, τα οποία ωστόσο κατευθύνονταν στον πολυτελή βίο του. 

Ο Stefan He Qin δήλωσε ένοχος στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 20 ετών. Οι εισαγγελείς, περιγράφοντας τον τρόπο δράσης του, δήλωσαν ότι ο Αυστραλός έκλεψε χρήματα από το Virgil Sigma Fund LP, ένα fund που ήλεγχε και μέσω ενός αλγοριθμού συναλλαγών εκμεταλλεύονταν τη διακύμανση των τιμών στα κρυπτονομίσματα, για να τα τοποθετήσει στο δικό του fund VQR Multistrategy Fund LP, προκειμένου να ξεπληρώσει τους επενδυτές που είχαν αρχικά τοποθετήσει κεφάλαια.

► Κατέσχεσαν Bitcoin αξίας 50 εκατ. ευρώ, αλλά δεν έχουν το... password

«Η απάτη κατέρρευσε, η αλήθεια αποκαλύφθηκε και ο Qin περιμένει την ποινή για την ανόητη πράξη του», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Μανχάταν. Οι Αρχές ανέφεραν ότι η στρατηγική του ήταν «market-neutral», δηλαδή το fund δεν επηρεάζονταν από οποιοδήποτε ρίσκο προέκυπτε από τη μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων. Αντί να τα επενδύει, χρησιμοποιούσε τα χρήματα των πελατών του για να τρώει σε «χρυσά» εστιατόρια, να μένει σε μια πανάκριβη σουίτα στη Νέα Υόρκη, καθώς και σε προσωπικές επενδύσεις.

«Ο πελάτης μου έχει αποδεχθεί πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις του και δεσμεύεται να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να διορθώσει τη ζημιά που προκάλεσε» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του Stefan He Qin.

imerisia.grμε πληροφορίες από Yahoo Finance

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου