Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Manpower: Οι κλάδοι που θα κάνουν περισσότερες προσλήψεις το επόμενο τρίμηνο


Συγκρατημένα αισιόδοξες παραμένουν οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2016, με τις Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης να διαμορφώνονται στο +7%, παραμένοντας σχετικά σταθερές για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Manpower.

Θετική δραστηριότητα προσλήψεων προβλέπεται σε
επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

 Οι ισχυρότερες Προοπτικές, της τάξης του +13%, καταγράφονται από τους εργοδότες στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις καθώς και στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών.
Αντιθέτως, οι εργοδότες του τομέα των Κατασκευών αναμένουν την πιο αποδυναμωμένη από τις εννέα κλαδικές προβλέψεις, με απαισιόδοξες Προοπτικές της τάξης του -12%.


Οι εργοδότες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής αναμένουν την πιο ισχυρή αγορά εργασίας, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +7%, ενώ οι Προοπτικές στη Βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε +5%.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προοπτικές προσλήψεων είναι αυξημένες κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ παραμένουν στα ίδια επίπεδα στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής.


Τις ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων καταγράφουν οι εργοδότες των Μεγάλου και Μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +18% και +16%, αντίστοιχα.
 Παράλληλα, οι εργοδότες των Μικρών επιχειρήσεων αναμένουν ήπια αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, με Προοπτικές της τάξης του +4%, αλλά οι εργοδότες των Πολύ Μικρών επιχειρήσεων προβλέπουν μείωση του αριθμού των ατόμων του απασχολούν, καταγράφοντας Προοπτικές της τάξης του -2%.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου