Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Επένδυση 12,4 εκατ. από τον Ιβάν Σαββίδη στο Macedonia Palace


Επένδυση 12.400.000 ευρώ στο Macedonia Palace και σύντομα κάθοδο στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας σχεδιάζει ο όμιλος Ιβαν Σαββίδη.
Όπως υποστηρίχθηκε χθες στην παρουσίαση του ομίλου Dimera το ιστορικό ξενοδοχείο της
Θεσσαλονίκης είναι ο πυρήνας της δραστηριοποίησης του στον τομέα του τουρισμού.

Η ανακαίνιση του αποτελεί την αφετηρία μιας μελετημένης επένδυσης, ενώ επόμενος άμεσος στόχος είναι η «κάθοδος» στην Αθήνα

Άλλωστε σύμφωνα με τα στελέχη του ομίλου η συγκυρία γεννά ευκαιρίες στην ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται ο όμιλος να εισέλθει σύντομα και σε αυτή. Παράλληλα και κατά τη διάρκεια του έτους θα προκύψουν εξελίξεις στην αξιοποίηση ιδιόκτητης έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής

Το Macedonia Palace, είναι το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας που χτίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 1966 εκδόθηκε η πρώτη οικοδομική άδεια και τα πρώτα του εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το 1972. Στην έως τώρα πορεία του έχουν γίνει αρκετές μετατροπές σε επίπεδο διακοσμητικών στοιχείων, χωρίς καμία παρέμβαση στη λειτουργική οργάνωση και τα δομικά του χαρακτηριστικά. 
Η συνολική επένδυση για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου αναμένεται να ξεπεράσει τα 12.400.000 ευρώ και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης στη Θεσσαλονίκη. Όλοι οι χώροι και οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου θα ανακατασκευαστούν πλήρως.
Το νέο Macedonia Palace σύμφωνα με τον διευθυντή του ξενοδοχείου Περικλή Βογιατζή, δεν θα αλλάξει το χαρακτήρα του, ούτε το αρχιτεκτονικό του πρότυπο, καθώς αποτελεί από μόνο του ένα κτίριο μεγάλης αρχιτεκτονικής σημασίας. Ωστόσο θα αναδειχτεί περισσότερο η στρατηγική θέση του στην παραλία του Θερμαϊκού με την αλλαγή προσανατολισμού των κοινόχρηστων χώρων, προς την παραλία.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα προσδώσουν ένα διαφορετικό ύφος στους χώρους του ξενοδοχείου με κοινό παρονομαστή αυτό της λιτής πολυτέλειας.
Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περίπου επιπλέον 70 θέσεις εργασίας.

 Η νέα δυναμική του ξενοδοχείου θα περιλαμβάνει 276 δωμάτια συμπεριλαμβανομένων και των σουιτών.
Έως το τέλος του 2016, το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά. Θα παραμείνει κλειστό για την ολοκλήρωση των εργασιών από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Απρίλιο του ίδιου έτους όπου και θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του.


Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου