Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

«Συγγνώμη» Ερντογάν σε Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού


Περίπου επτά μήνες αφότου η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Su-24, υποστηρίζοντας πως είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και
εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του πιλότου του μαχητικού.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Ερντογάν απολογήθηκε για το επεισόδιο, έπειτα από το οποίο επικράτησε ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, ο Ερντογάν «εξέφρασε τη βαθιά του συμπόνια και τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του νεκρού Ρώσου πιλότου και ζήτησε συγγνώμη».

Στην επιστολή του, μάλιστα, χαρακτήρισε τη Ρωσία «φίλη και στρατηγικό εταίρο» της Άγκυρας, με την οποία οι τουρκικές αρχές δε θα ήθελαν να ψυχρανθούν οι σχέσεις, εκφράζοντας την επιθυμία να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τη Μόσχα.
«Δεν είχαμε ποτέ την επιθυμία ή τη συνειδητή πρόθεση να καταρρίψουμε ένα αεροσκάφος που ανήκει στη Ρωσία», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος στην επιστολή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου