Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Nέα δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές (αποτελέσματα)

Τα αποτελέσματα νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης για τις ευρωεκλογές βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μόνο που αυτή τη φορά δεν διεξήχθη από κάποια εκ των γνωστών εταιριών αλλά από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για
λογαριασμό του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Απριλίου σε δείγμα 1.208 ατόμων, ηλικίας άνω των 18 ετών, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και καλύπτει το σύνολο της επικράτειας.

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,5% και στη δεύτερη θέση ακολουθεί η ΝΔ με 17%, διαφορά που, όπως επισημαίνεται, είναι εντός των ορίων του στατιστικού σφάλματος.Ακολουθούν το Ποτάμι, με 9%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 7%, η Ελιά με 4,5%,οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, η ΔΗΜΑΡ, με 2% και οι Οικολόγοι με 1,5%.

Συγκρινόμενη με προηγούμενες έρευνες της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης, η αποτύπωση αυτή δείχνει μια ενίσχυση των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, μεγαλύτερη στην περίπτωση της ΝΔ, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης πόλωσης που προκλήθηκε την τελευταία εβδομάδα κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου της Βουλής και το θέμα του προέκυψε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τον κ. Μπαλτάκο δεν ευνόησαν την Χρυσή Αυγή, αλλά φαίνεται να συσπείρωσαν τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου