Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Carlos Paredes (Hyatt): Η Χαλκιδική έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει τουρίστες με υψηλό εισόδημα



Του Μανώλη Στεφανίδη


«Πόδι» στην Χαλκιδική πατάει ο όμιλος Hyatt με αιχμή του δόρατος το «Zoëtry Wellness & Spa Resorts», ένα νέο boutique, all-inclusive θέρετρο στην περιοχή της Σάνης το οποίο στοχεύει στην προσέλκυση «ποιοτικού» τουρισμού. Το resort αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες μέσα στον Ιούνιο του 2024, δίνοντας το σήμα για την εκκίνηση μίας πολλά υποσχόμενης τουριστικής σεζόν.

Το νέο πολυτελές θέρετρο θα ενισχύσει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του brand της Hyatt στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης.
 Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα είναι σκαρφαλωμένη στην πλαγιά ενός βράχου, προσφέροντας εκπληκτική θέα στον Όλυμπο και στα γύρω κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου Πελάγους ενώ ένας πανοραμικός ανελκυστήρας θα προσφέρει στους επισκέπτες αποκλειστική πρόσβαση στην παραλία απευθείας από το θέρετρο, παρέχοντας μία μοναδική εμπειρία στους απαιτητικούς ταξιδιώτες της μάρκας.

Σχεδιασμένο για μία χαλαρωτική και ουσιαστική εμπειρία, το πολυτελές θέρετρο θα διαθέτει 105 δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών για μπάνιο, όπως επίσης ένα παγκοσμίου φήμης κέντρο Spa Zoëtry, ένα γυμναστήριο, μια παραθαλάσσια πισίνα, δύο γκουρμέ à la carte εστιατόρια, ένα μπουφέ, τρία μπαρ και σαλόνια.

Mιλώντας στη «ΜτΚ», ο Carlos Paredes Fernández, διευθυντής Ανάπτυξης των Ξενοδοχείων της Hyatt Hotels Corporation για την Ανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, τονίζει πως «το υφιστάμενο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη και το πολυαναμενόμενο Zoetry Halkidiki αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της δέσμευσης της Hyatt να προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα».

Ο ίδιος καθιστά σαφές πως η περιοχή έχει μπει στο επενδυτικό στόχαστρο του εμβληματικού ομίλου καθώς «ο στρατηγικός σχεδιασμός της Hyatt περιλαμβάνει τη συνεχή επέκταση μέσω συμφωνιών franchise και διαχείρισης».

Τι «είδατε» στην Χαλκιδική και αποφασίσατε να επενδύσετε ανοίγοντας νέα ξενοδοχειακή μονάδα; Πόσους εργαζόμενους θα απασχολεί;

Η απόφαση να επενδύσουμε στο άνοιγμα μίας νέας ξενοδοχειακής μονάδας στη Χαλκιδική επηρεάστηκε από διάφορους, ιδιαίτερα ελκυστικούς, παράγοντες. Αρχικά, το γεγονός ότι η περιοχή έχει εύκολη πρόσβαση σε παρθένες παραλίες, σε συνδυασμό με την οικογενειακή ατμόσφαιρα και τα γοητευτικά χωριά, την καθιστά έναν άκρως ελκυστικό προορισμό για ταξιδιώτες που αναζητούν όχι μόνο τη χαλάρωση αλλά και την πολιτιστική εμβάθυνση. 
Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας της Χαλκιδικής απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτών, από οικογένειες μέχρι ζευγάρια, εξασφαλίζοντας ευρεία απήχηση.

Όσον αφορά τον αντίκτυπο στην απασχόληση, το Zoetry Halkidiki Resort & Spa αναμένεται να προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε έναν σημαντικό αριθμό ατόμων, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία και στην ανάπτυξη της κοινότητας. Αν και ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες, οι δραστηριότητες του ξενοδοχείου αναμένεται να δημιουργήσουν απασχόληση σε πολλά και διαφορετικά τμήματα, όπως η φιλοξενία, τα τρόφιμα και τα ποτά και οι υπηρεσίες spa.

Περιλαμβάνουν τα σχέδια του ομίλου νέες επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα;


Η επέκταση του Ομίλου της Hyatt στη Βόρεια Ελλάδα ξεκίνησε με το υπάρχον Hyatt Regency και συνεχίζεται με το Zoetry Halkidiki που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του σε λίγο καιρό, θέτοντας τα θεμέλια για περαιτέρω μελλοντική ανάπτυξη. Οι ιδιοκτησίες αυτές σηματοδοτούν τα πρώτα βήματα του στρατηγικού σχεδιασμού της Hyatt για τη συγκεκριμένη περιοχή, ο οποίος περιλαμβάνει τη συνεχή επέκταση μέσω συμφωνιών franchise και διαχείρισης.

Το υφιστάμενο Hyatt Regency και το πολυαναμενόμενο Zoetry Halkidiki αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της δέσμευσης της Hyatt να προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα. Και τα δύο αποτελούν παράδειγμα της αφοσίωσης της Hyatt στην ποιότητα και την καινοτομία, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τις δυνατότητες της περιοχής ως ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

Μέσω των στρατηγικών συνεργασιών και της επικοινωνίας με τους τοπικούς φορείς, η Hyatt είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης της περιοχής και να συμβάλει ενεργά στην οικονομική της ανάπτυξη. Διατηρώντας μία προληπτική προσέγγιση όσον αφορά την επέκταση και εστιάζοντας στην παροχή προστιθέμενης αξίας τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους συνεργάτες, η Hyatt είναι σε θέση να επιτύχει διαρκή ανάπτυξη και επιτυχημένη παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα.

Πώς αξιολογείτε τις τουριστικές προοπτικές της Χαλκιδικής; Θεωρείτε πως μπορεί η περιοχή να προσελκύσει τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου;


Η αξιολόγηση των τουριστικών προοπτικών της Χαλκιδικής είναι θετική, ιδίως όσον αφορά την ικανότητά της να προσελκύει τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Η περιοχή προσφέρει πολυτελή προϊόντα που απευθύνονται σε εύπορους πελάτες όχι μόνο από τις γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, αλλά και από άλλα κοντινά κράτη, όπως είναι η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία. 

Αυτό το ποικιλόμορφο μείγμα επισκεπτών, σε συνδυασμό με τουρίστες από πιο εδραιωμένες αγορές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, δημιουργεί μια πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα που εξυπηρετεί άψογα την κατηγορία των πολυτελών αγαθών και υπηρεσιών.



Το επερχόμενο Zoetry Halkidiki Hotel & pa είναι στρατηγικά σχεδιασμένο ώστε να αξιοποιήσει αυτή τη ζήτηση για κορυφαίες υπηρεσίες σε ένα απαράμιλλο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Το γεγονός ότι εστιάζει στην παροχή πολυτελών εμπειριών στους επισκέπτες αντανακλά την εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Χαλκιδικής να προσελκύει και να εξυπηρετεί απαιτητικούς πελάτες. 

Συνοψίζοντας, η Χαλκιδική έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει τουρίστες με υψηλό εισόδημα και να τους προσφέρει κορυφαίες εμπειρίες σε ένα εξαιρετικά πλούσιο περιβάλλον, τόσο από πολιτιστικής άποψης όσο και από φυσικής ομορφιάς.

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου