Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Σε ομηρία εκατοντάδες Ρώσοι από τους τρομοκράτες στη ταράτσα του συναυλιακού κέντρου - Τουλάχιστον 60 νεκροί Πολύνεκρη επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα.

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες έπειτα από επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα. Ακυρώθηκαν όλες οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο - φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα.



TASS: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες
21:22:01


Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί και 100 οι τραυματίες από την επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα.

Η Μόσχα ακυρώνει όλες τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο
21:10:53



Όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν στη Μόσχα αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το μακελειό στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν τον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής. Ακούστηκαν εκρήξεις και το κτίριο έχει τυλιχθεί στις φλόγες.


Πάνω από 5 οι δράστες του μακελειού
21:07:13



Όπως μετέδωσε το NEXTA, tην ώρα των πυροβολισμών, 6.200 άτομα θα μπορούσαν να βρίσκονταν συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα - σχεδόν όλα τα εισιτήρια για τη συναυλία του συγκροτήματος «Picnik» εξαντλήθηκαν.
Συνολικά, η μέγιστη χωρητικότητα της αίθουσας στο Crocus είναι περισσότερα από 9.500 άτομα.
Η Rosaviatsia ανέφερε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια της Μόσχας. Οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας ανησυχούν για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις.
Σημειώνεται ότι οι άνδρες ασφαλείας (security) στο Crocus δεν έφεραν όπλα. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες ήταν περισσότεροι από 5. Αριθμός που αναφέρθηκε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Τα ρωσικά ομοσπονδιακά τηλεοπτικά κανάλια δεν διέκοψαν τις εκπομπές τους λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης.

Η έκταση της πυρκαγιάς στο Δημαρχείο του Κρόκου εκτιμάται ότι εκτείνεται σε 3 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.


Η Ρωσία καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το «τερατώδες έγκλημα»
20:57:55



Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το «τερατώδες έγκλημα» μετά τις ένοπλες επιθέσεις στην αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, αναφέρει το Reuters.

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ εξέδωσε δήλωση σχετικά με τις επιθέσεις, λέγοντας: «Καταδικάζω απερίφραστα τέτοιες πράξεις βίας, κτηνωδίας και απερισκεψίας εναντίον αμάχων».


Πρώτη αντίδραση από τον Λευκό Οίκο για το μακελειό στη Μόσχα
20:51:51



Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος εργάζεται για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση.

«Οι σκέψεις μας προφανώς θα είναι με τα θύματα αυτής της τρομερής, τρομερής επίθεσης με πυροβολισμούς», δήλωσε κατά την τακτική προγραμματισμένη ενημέρωση Τύπου.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη Μόσχα να αποφύγουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις «για τη δική τους ασφάλεια», όπως είπε.

Ζήτησε επίσης από τους εν λόγω Αμερικανούς να παραμείνουν σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για περαιτέρω ενημερώσεις και πληροφορίες.



Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στο Crocus City Hall - Αναφορές για 60 νεκρούς
20:48:56



Νέες αναφορές μιλούν για 60 νεκρούς μετά την επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα.


Οι Ειδικές Δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο - Ξεκίνησε επιχείρηση για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών
20:46:21



Οι Ειδικές Δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισε η επιχείρηση για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών.



Interfax: Νέα έκρηξη στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα
20:44:35



Δεύτερη έκρηξη αναφέρθηκε σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα που έγινε στόχος επιθέσεων ενόπλων απόψε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


Σε ομηρία εκατοντάδες Ρώσοι από τους τρομοκράτες στη ταράτσα
20:41:30



Εκατοντάδες άνθρωποι φέρεται ότι κρατούνται όμηροι στο Μέγαρο Μουσικής Crocus κοντά στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το Visegrád 24.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Τουλάχιστον 40 έχουν σκοτωθεί ενώ μεγάλα τμήματα του κτιρίου καίγονται.

Οι Ειδικές Ομάδες της Αστυνομίας και του Στρατού έχουν μεταβεί αλλά δεν μπορούν να εισέλθουν λόγω της κατάστασης ομηρίας.


Στρατός και Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας στο Crocus City Hall στη Μόσχα
20:35:56



Στρατός και Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας στο Crocus City Hall στη Μόσχα.


«Προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι» - Σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας
20:30:43



«Τουλάχιστον πέντε άτομα. Συμπεριφέρονται σαν προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι μαχητές. Καθώς μπήκαν στο κτίριο, σκοτώθηκαν οι φρουροί και οι άνθρωποι που στέκονταν στις πόρτες. Στη συνέχεια, η κύρια είσοδος αποκλείστηκε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

«Οι τρομοκράτες είναι οπλισμένοι με τουφέκια εφόδου AKM. Ορισμένοι φέρουν φορτία με διάφορα πυρομαχικά. Τουλάχιστον δύο από τους επιτιθέμενους κουβαλούσαν σακίδια πλάτης, που ενδεχομένως περιείχαν βόμβες μολότοφ», πρόσθεσε ο ίδιος.


Στις φλόγες το Crocus City Hall στη Μόσχα - Καταρρέει η οροφή
20:25:57



Αναφορές για εγκλωβισμένους στο κτίριο
20:24:56



Αναφορές για εγκλωβισμένους στο κτίριο μετά στη φονικό επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου