Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Χάος στη Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν σε κτίριο του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι

Tεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Γαλλία για την μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν στο συνταξιοδοτικό σύστημα και την αύξηση των ορίων από τα 62 στα 64 έτη.

Σήμερα, εξοργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο Euronext, στα γραφεία ενός διαχειριστή χρηματιστηρίου την Πέμπτη στο Παρίσι με σημαίες, αναμμένους πυρσούς, φωτοβολίδες και

φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Περίπου 200 και 300 διαδηλωτές, φώναζαν χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμη και αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ» ενώ κάλεσαν τον Γάλλο πρόεδρο να παραιτηθεί. Εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου ανέφερε ότι η διαμαρτυρία δεν είχε αντίκτυπο στις δραστηριότητές του και δεν προκλήθηκε κανένα πρόβλημα στις συναλλαγές.Το λόμπι της εταιρείας, που βρίσκεται στη Λα Ντεντέν, την επιχειρηματική συνοικία της Πόλης του Φωτός, γέμισε με κόκκινο καπνό από τις φωτοβολίδες των διαδηλωτών.Δεν είναι σαφές πόση ώρα παρέμειναν οι διαδηλωτές στα γραφεία.

Περίπου 200 και 300 διαδηλωτές, φώναζαν χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμη και αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ» ενώ κάλεσαν τον Γάλλο πρόεδρο να παραιτηθεί. Εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου ανέφερε ότι η διαμαρτυρία δεν είχε αντίκτυπο στις δραστηριότητές του και δεν προκλήθηκε κανένα πρόβλημα στις συναλλαγές.

Το λόμπι της εταιρείας, που βρίσκεται στη Λα Ντεντέν, την επιχειρηματική συνοικία της Πόλης του Φωτός, γέμισε με κόκκινο καπνό από τις φωτοβολίδες των διαδηλωτών.Δεν είναι σαφές πόση ώρα παρέμειναν οι διαδηλωτές στα γραφεία.

Σε άλλο σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, ξύλινες παλέτες πυρπολήθηκαν καθώς οι απεργοί σιδηροδρομικοί πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon, στο πλαίσιο της «ημέρας έκφρασης της οργής των σιδηροδρομικών».

insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου