Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Attica Bank: Τα δυο σενάρια για το μετοχολόγιο μετά την ΑΜΚ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Attica BankΑΤΤ 0,00% και τη νέα συμφωνία για την ΑΜΚ, η τράπεζα δημοσιοποιεί συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου. Παράλληλα ανακοινώνει ότι δίνει δικαίωμα σε όσους έχουν ήδη ασκήσει να δικαιώματά τους να υπαναχωρήσουν, αν το επιθυμούν, μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Δευτέρα είναι και η τελευταία ημέρα άσκησης του δικαιώματος προτίμησης.

Στο συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο περιλαμβάνονται δυο σενάρια για την

κατανομή των μετοχών ανάλογα με το εάν καλυφθεί ή όχι η αύξηση κεφαλαίου.

Στην πρώτη περίπτωση λαμβάνονται υπόψη οι εξής παραδοχές: 
(α) ο e-ΕΦΚΑ δεν θα ασκήσει τα δικαιώματα προτίμησής του και δεν θα συμμετάσχει στην Αύξηση καθόλου 

(β) το ΤΜΕΔΕ δεν θα ασκήσει τα δικαιώματα προτίμησής του και δεν θα συμμετάσχει στην Αύξηση,

 (γ) σύμφωνα με την Επενδυτική Συμφωνία, το ΤΧΣ θα συμμετάσχει με κάλυψη €329 εκατ. Νέων Κοινών Μετοχών, η Thrivest θα συμμετάσχει με κάλυψη €30 εκατ. Νέων Κοινών Μετοχών και η Παγκρήτια Τράπεζα, θα συμμετάσχει με κάλυψη €34εκατ. Νέων Κοινών Μετοχών και

 (δ) οι εναπομείνασες Νέες Κοινές Μετοχές δεν θα καλυφθούν και ως εκ τούτου η Αύξηση δεν θα καλυφθεί πλήρως. Σημειώνεται ότι το παραπάνω σενάριο είναι υποθετικό και βασίζεται σε παραδοχές που ενδεχομένως να μην επαληθευτούν:

β.Στον παρακάτω πίνακα παρατίθεται η μετοχική σύνθεση της Attica BankΑΤΤ 0,00% μετά την Αύξηση, υπό τις ακόλουθες παραδοχές:

 (α) ο e-ΕΦΚΑ θα ασκήσει τα δικαιώματα προτίμησής του για το σύνολο των Κοινών Μετοχών που κατέχει, 

(β) το ΤΜΕΔΕ δεν θα ασκήσει τα δικαιώματα προτίμησής του και δεν θα συμμετάσχει στην Αύξηση, (γ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκδότη λαμβάνει και αποδέχεται αιτήσεις κάλυψης από διάφορους νέους αιτούντες – πιθανούς μετόχους, που καλύπτουν το σύνολο των αδιάθετων μετοχών, χωρίς να υπερβαίνει το 5% του Μετοχικού Κεφαλαίου του Εκδότη για κάθε αιτούντα,

 (δ) σύμφωνα με την Επενδυτική Συμφωνία, το ΤΧΣ θα συμμετάσχει με κάλυψη €329 εκατ. Νέων Κοινών Μετοχών, η Thrivest θα συμμετάσχει με κάλυψη €30 εκατ. Νέων Κοινών Μετοχών και η Παγκρήτια Τράπεζα, θα συμμετάσχει με κάλυψη €34εκατ. Νέων Κοινών Μετοχών και 

(ε) ως εκ τούτου η Αύξηση θα καλυφθεί πλήρως. Σημειώνεται ότι το παραπάνω σενάριο είναι υποθετικό και βασίζεται σε παραδοχές που ενδεχομένως να μην επαληθευτούν:

Το χρονοδιάγραμμα

Το επικαιροποιημένο αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή των Νέων Μετοχών που θα προκύψουν από την Αύξηση είναι το εξής:

 Ημερομηνία               Γεγονός
16 Μαρτίου 2023 Έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από την ΕΚ
16 Μαρτίου 2023 Δημοσίευση της ανακοίνωσης σχετικά με τη διάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α. και στην ιστοσελίδα του Εκδότη.

16 Μαρτίου 2023 Δημοσίευση του Ενημερωτικού Δελτίου

16 Μαρτίου 2023 Έγκριση του Χ.Α. για την έναρξη της διαπραγμάτευσης και την άσκηση των
δικαιωμάτων προτίμησης*

16 Μαρτίου 2023 Ανακοίνωση για την ημερομηνία αποκοπής των δικαιωμάτων προτίμησης και για την περίοδο διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου