Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Νύχτα εφιάλτης στην Οδησσό: Μπαράζ Kh-47M2 Kinzhal και Kalibr- Έσπασε η ουκρανική άμυνα στην Avdiivka - 400 νεκροί

Οδησσός
-Οδός Deribasovskaya-
“Ο κεντρικός πεζόδρομος”

Σείεται η Οδησσός εδώ και ένα δίωρο με την Ρωσία να έχει εξαπολύσει σφοδρούς βομβαρδισμούς. Η Μόσχα κτυπά πλέον πολύ σκληρά τις ουκρανικές θέσεις.

Η ρωσική Αεροπορία ισοπέδωσε ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην Οδησσό εξαπολύοντάς τουλάχιστον τρεις

υπερηχητικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal καθώς και κρουζ Kalibr.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, έχουν καταρρεύσει πέντε κτίρια! Πριν λίγο ακολούθησε και δεύτερο κύμα βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με την Επιχειρησιακή Διοίκηση Νότου, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επίθεση με 3 υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, στοχεύοντας κτίρια τουριστικής υποδομής και καταστρέφοντας 5 κτίρια. Η ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε τουλάχιστον πέντε κρουζ Kalibr.

To εμπορικό κέντρο Riviera κατέρρευσε. Οι Ρώσοι αναφέρουν πως είχε μετατραπεί σε αποθήκη δυτικών όπλων. Παράλληλα οι Ρώσοι έπληξαν δεύτερο ξενοδοχείο που είχε μετατραπεί σε βάση μισθοφόρων κοντά στο χωριό Zatoka στην Οδησσό.

H Ρωσία έχει εντατικοποιήσει τις επιδρομές στην Οδησσό και αυτό πρέπει να προβληματίσει το Κίεβο.

Έσπασε η άμυνα των Ουκρανών στην Avdiivka 

Από το 2015, οι Ουκρανοί δημιούργησαν μια οχυρωμένη περιοχή κατά μήκος της γραμμής Avdiivka-Krasnogorovka-Maryinka, η οποία είναι συγκρίσιμη με (και σύμφωνα με ορισμένες πηγές υπερβαίνει) την οχυρωμένη περιοχή της Μαριούπολης. Από την πλευρά της Avdiivka οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν επιθέσεις  στην πόλη Yasinovataya.

Πριν λίγες ώρες, οι Ρώσοι ανέφεραν πως έσπασε η άμυνα των Ουκρανών στην περιοχή της Avdiivka και οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις προχωρούν προς την πόλη.

Αυτό κατέστη εφικτό μετά από εβδομάδες σφυροκοπήματος από το ρωσικό πυροβολικό.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι προχωρημένες αμυντικές θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων  κυριολεκτικά έχουν συντριβεί. Τα ουκρανικά στρατεύματα υπέστησαν τις πιο σοβαρές απώλειες στην Avdiivka από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Η άμυνα των Ουκρανών στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της Avdiivka διασπάστηκε, γεγονός που κατέστησε δυνατή την απώθηση των εχθρικών δυνάμεων προς τα δυτικά και την κατάληψη πολλών από τις γραμμές του.

Μετά από αυτή την μικρή νίκη για τους Ρώσους, οι Ουκρανοί αναγκάζονται να μεταφέρουν την πρώτη γραμμή άμυνας αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Ντόνετσκ και τη Γιασινοβατάγια τις επόμενες ημέρες.

Οι Ουκρανοί μόνο σε μια αποτυχημένη αντεπίθεση έχασαν 40-50 στρατιώτες.

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Νεκροί 400 Ουκρανοί στρατιώτες.

Για ακόμη ένα 24ωρο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς.

“Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να υφίσταται σοβαρές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό” ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σήμερα κατά την διάρκεια της ημέρας έχασαν την ζωή τους 400 Ουκρανοί στρατιώτες και καταστράφηκαν 48 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού.

Μονάδες πυροβολικού των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έπληξαν 318 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού του ουκρανικού στρατού.

Νωρίτερα, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, χρησιμοποιώντας όπλα υψηλής ακρίβειας, κατέστρεψαν οκτώ αποθήκες πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μέσα σε μια μέρα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την καταστροφή αρκετών ακόμη στρατιωτικών εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι καταστράφηκαν τέσσερα προπύργια καθώς και οκτώ αποθήκες πυρομαχικών ουκρανικών στρατευμάτων στις περιοχές Konstantinovka, Antonovka, Elizavetovka, Dolyna και Lysichansk. Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν δύο σταθμούς ραντάρ αεράμυνας.

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου