Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Θα μπορούσαν τα 281 τρις του Παγκοσμίου Χρέους να είναι το κοκαλάκι της νυχτερίδας;

Στους αριθμούς κρύβεται το μυστήριο της προέλευσης του καλοχτενισμένου ιού;

Eίναι αλήθεια ότι έχουν γίνει πολλές αναλύσεις για την προέλευση του ιού από τη μέρα που η The Wall Street Journal απεκάλυψε ότι τουλάχιστο 3 επιστήμονες του νοσηρού Εργαστηρίου της Wuhan είχαν νοσηλευθεί σε Νοσοκομεία της Κίνας τον Νοέμβριο του 2019.

Γράφει ο Brad Beat

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναζητήσει κανείς την προέλευση του ιού της CΟVID-19. Yπάρχει ας πούμε ο επιστημονικός τρόπος που έχει να κάνει με αυτή καθευτή τη ταυτότητα του ιού. 

Πράγματι πολλοί επιστήμονες παρατήρησαν στον ιό της Covid-19 ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που

απεκάλυπταν ίχνη gain of function πειραμάτων πάνω στον ιό. Έτσι έφτασαν ως τον διαβόητο επιθεωρητή του ΠΟΥ (!) Peter Daszak.

Υπάρχουν επίσης και οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι Μυστικές Υπηρεσίες για να φθάσουν στα ίχνη του δράστη σε περίπτωση που ο ιός παρασκευάστηκε σε εργαστήριο της Wuhan και από εκεί είτε διέρρευσε από ατύχημα είτε συνέβη το εξής: Ενα πρωί την ώρα της προπόνησης 10 καλοχτενισμένες καθαρίστριες που ήταν καμουφλαρισμένοι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών της Κίνας σκορπίστηκαν σαν σκιές στα αποδυτήρια των αθλητών από 109 χώρες του κόσμου οι οποίοι συμμετείχαν στους mini Ολυμπιακούς Αγώνες των Στρατιωτικών που διεξάγονται κάθε 4 χρόνια και το 2019-στις 18 Οκτωβρίου (μόνο ΠΑΣΟΚ) ξεκινούσαν στη πόλη της Wuhan.

Πριν την έναρξη των αγώνων ή στη διάρκειά τους θα μπορούσαν να είχαν αναλάβει δράση οι επιδέξιες καθαρίστριες. Ισως να μην υπήρχε πιο κατάλληλη στιγμή να ραντισθούν τα αποδυτήρια των αθλητών, οι αθλητικές φόρμες τους, σόρτς κλπ από τη χρονική στιγμή της Τελετής Έναρξης. Δηλαδή ακριβώς την 18η Οκτωβρίου κι ενώ οι αθλητές έπαιρναν μέρος στη παρέλαση οι 10 καυτές Κινέζες καθαρίστριες ράντιζαν με υγρό πυρ COVID-19 τους χώρους παραμονής τους στις ειδικές εγκαταστάσεις που είχαν στήσει οι Κινέζοι.

Στη συνέχεια όταν επέστρεφαν στις 109 χώρες προέλευσής τους (όχι απαραίτητα σε όλες) οι αθλητές είχαν αρχίσει να μεταφέρουν τον ιό. Γι΄αυτό και ανάμεσα στους Αμερικανούς αθλητές-στρατιωτικούς που είχαν πάρει μέρος στους Αγώνες όταν επέστρεψαν στις ΗΠΑ υπήρχαν πολλοί με συμπτώματα Covid-19.

Αυτές είναι δύο ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις για να εντοπίσει κανείς τόσο την προέλευση του ιού αλλά και το πως ο ιός έγινε πανδημία με τους αθλητές σε ρόλο ταξιδιάρικων πουλιών που καθώς επέστρεφαν στις χώρες τους μετέτρεπαν την Covid-19 σε πανδημία.

Υπάρχει όμως και μία ακόμη προσέγγιση. Τα μαθηματικά. Δηλαδή οι αριθμοί. Δηλαδή η Οικονομία. Για την Ακρίβεια η Παγκόσμια Οικονομία.

Λοιπόν οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Και στους αριθμούς πιθανόν να κρύβεται το μυστήριο της προέλευσης του ιού της Covid-19.

Από τους πιο ενδιαφέροντες αριθμούς στην Παγκόσμια Οικονομία είναι ο αριθμός του Παγκοσμίου Χρέους.

Το 2020 το Παγκόσμιο Χρέος εκτινάχθηκε στα 281 τρισ. δολάρια!

Ανάμεσα στις πιο υπερχρεωμένες χώρες του 2020 ήταν η Ελλάδα. Δηλαδή ο Μπάμπης και η Σούλα.

Η Ελλάδα το 2020 ήταν από τις πιο υπερχρεωμένες χώρες, καθώς το ποσοστό του χρέους της επί του ΑΕΠ έκανε άλμα 50% φέρνοντας την στην τρίτη θέση στις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους της, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 216%, στα 365 δισ. ευρώ.

Με ένα τέτοιο χρέος είναι λογικό ο Jeff Bezos να προσέφερε στον Κυριάκο 150 ευρώ για να του πουλήσουμε ολόκληρη την Αντίπαρο στην οποία βρίσκεται και η κατοικία του φίλου του Tom Hanks.
Εδώ που τα λέμε υπάρχουν πολλές φορές που αναρωτιέμαι σε ποιον ανήκει η Αντίπαρος, η Μύκονος, το Μανχάταν, η Μασαχουσέτη και οι κοσμοπολίτικες Αφίδνες.

iif-i-ellada-stis-pio-yperchreomenes-chores-to-20200

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του IIF, το παγκόσμιο χρέος κατά την περυσινή χρονιά αυξήθηκε κατά 24 τρισ. δολάρια, φθάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό στα 281 τρισ. δολάρια. 

Την ίδια ώρα το ποσοστό του παγκόσμιου χρέους έναντι του παγκόσμιου ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 355%, κάνοντας άλμα κατά 35 εκατοστιαίες μονάδες, το οποίο επίσης συνιστά ρεκόρ. 

Το 2008 και το 2009 τις χρoνιές της χρηματοπιστωτικής κρίσης, το ποσοστό του παγκόσμιου χρέους επί του παγκόσμιου ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 10% και 15% αντίστοιχα.

iif-i-ellada-stis-pio-yperchreomenes-chores-to-20201

Στην Ευρώπη η αύξηση του χρέους ήταν δραστική, με την Ελλάδα να βρίσκεται πίσω από τις Γαλλία και Ισπανία, στις τρεις πρώτες χώρες που το χρέος τους σε σχέση με το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 50%.

Η Ελλάδα επίσης στο δελτίο του IIF συγκαταλέγεται μαζί με τις Ισπανία, Βρετανία και Καναδά, στις χώρες στις οποίες οι κυβερνήσεις τους δανείσθηκαν πολύ.

Το IIF στο δελτίο του μεταξύ άλλων τονίζει ότι από τα 24 τρισ. δολάρια, το ήμισυ εξ αυτών αφορά το χρέος των κυβερνήσεων, ενώ οι πολυεθνικές, οι τράπεζες και τα νοικοκυριά, προσέθεσαν στο παγκόσμιο χρέος 5,4 τρισ. δολάρια, 3,9 τρισ. δολάρια και 2,6 τρισ. δολάρια αντίστοιχα.

Δηλαδή οι πλέον πολυέξοδες είναι οι κυβερνήσεις.

«Αναμένουμε ότι το παγκόσμιο δημόσιο χρέος θα αυξηθεί κατά 10 τρισ. δολάρια φέτος και θα ξεπεράσει τα 92 τρισεκατομμύρια δολάρια», αναφέρεται στο δελτίο, προσθέτοντας ότι η απόσυρση της κρατικής στήριξης θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη πιο δύσκολη από ό, τι ήταν μετά την οικονομική κρίση.

Ξεχωριστή ανάλυση της Bank of America Merill Lynch εν τω μεταξύ υπολογίζει ότι από την κατάρρευση της Lehman Brothers και έπειτα, οι κυβερνήσεις έχουν δανειστεί περί τα 30 τρισ. δολαρια, οι εταιρείες περί τα 25 τρισ. δολάρια, τα νοικοκυριά περίπου 9 τρισ. δολάρια και οι τράπεζες άλλα 2 τρισ. δολάρια.

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων έχει αυξηθεί από τα 87 τρισ. δολάρια το 2009 σε πάνω από 115 τρισ. δολάρια. Τα κρατικά ομόλογα πλέον καλύπτουν το 47% της αγοράς έναντι του 40% το 2009. Τα τραπεζικά ομόλογα έχουν υποχωρήσει σε κάτω από 40% από πάνω από 50% το 2009.

Στο μεταξύ η πανδημία COVID έχει επιβαρύνει με 24 τρισεκατομμύρια δολάρια το παγκόσμιο χρέος κατά το περασμένο έτος, σύμφωνα με νέα μελέτη, φτάνοντας το ποσό στο ρεκόρ των 281 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και την αντιστοιχία του ως προς το παγκόσμιο ΑΕΠ, πάνω από 355%.

Το όργανο παρακολούθησης του παγκόσμιου χρέους του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου εκτιμά ότι τα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης αντιπροσώπευαν το ήμισυ της αύξησης, ενώ οι παγκόσμιες εταιρείες, τράπεζες και νοικοκυριά πρόσθεσαν 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, 3,9 τρισεκατομμύρια και 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει ότι το χρέος ως λόγος της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής που είναι γνωστό ως ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 35 ποσοστιαίες μονάδες σε πάνω από 355% του ΑΕΠ.

Αυτή η άνοδος είναι πολύ πέρα ​​από την άνοδο που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, όταν το 2008 και το 2009 κατεγράφη άνοδος 10% και 15% αντίστοιχα του λόγου χρέος προς ΑΕΠ.

Την ίδια ώρα υπάρχουν επίσης ελάχιστα σημάδια σταθεροποίησης στο εγγύς μέλλον.

Τι κάνουμε σ΄αυτή τη περίπτωση και καθώς το χρέος καλπάζει με δαιμονισμένους ρυθμούς;

Κάπως πρέπει να σταματήσει όλο αυτό γιατί η αυτονόητη ερώτηση που προκύπτει είναι:

-Ποιος μαλάκας πληρώνει αυτό το χρέος;

Στη πιο πάνω ερώτηση ο Τσίπρας και ο Κατρούγκαλος απαντούσαν “θα κάνουμε Σεισάχθεια” και οι χαχόλοι από κάτω χειροκροτούσαν.

Ώσπου ο Αλέξης χρειάστηκε να κάνει δύο τρία “εκπαιδευτικά” ταξίδια με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και σταμάτησε να επαναλαμβάνει κάτι τέτοιες μαλακίες. Και πολλές άλλες.

Αυτό που μπορεί να του αναγνωρίσει κανείς είναι ότι πλέον έχει γίνει πιο επιμελής από την εποχή που διετέλεσε μαθητής του Αλέκου Αλαβάνου και καταληψίας. Κάπου κάπου λέει καμιά μαλακία-επειδή αυτό δεν κόβεται-αλλά γενικά είναι πολύ προσεχτικός όταν αναφέρεται σε απαγορευμένες έννοιες και επώνυμα.

Με το χρέος λοιπόν στα 281 τρις και τις επί μέρους κυβερνήσεις να κάνουν τους χουβαρντάδες με τα λεφτά άλλων το πράγμα γινόταν αδιέξοδο.

Ασε που κάθε λίγο και λιγάκι είχες και τους χαχόλους να διαδηλώνουν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο, Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι, κλπ.

Είχες επίσης και κάτι τύπους σαν τον Γεώργιο Παπανδρέου που υποστήριζαν ότι λεφτά υπάρχουν (από τον μπαμπά το κόλλησε ο παγκοσμιοποιημένος ΓΑΠ) αρκεί να τα δανειστούμε. Πράγματι ο Ανδρέας τίναξε τη μπάνκα στον αέρα όσο αφορά τα δάνεια.

Με αντίστοιχους τρόπους το παγκόσμιο χρέος μεγάλωνε.

Ε, λοιπόν έρχεται μια στιγμή που αυτό πρέπει να σταματήσει. Ποιος το αποφασίζει αυτό;

Η απάντηση σ΄αυτό έχει ως εξής. 

 Η λεωφόρος Πατησίων είναι γεμάτη περίπτερα από τα οποία η περιπτερού βγαίνει με το κώλο και μπαίνει με το κεφάλι. Λοιπόν ένα περίπτερο χρειάζεται κάποιον για να το διοικήσει, να δίνει τις παραγγελίες, να επικοινωνεί με τους προμηθευτές, να λαδώνει τους εφοριακούς και τους δημοτικούς υπαλλήλους, να πληρώνει μίζες στην Αλβανική Μαφία, να προμηθεύεται τσιγάρα κλπ από τη μαύρη αγορά και να κάνει όλη την διαδικασία που χρειάζεται για να κρατηθεί σαν επιχείρηση.

Είναι αυτονόητο ότι το περίπτερο έχει κάποιον που κάνει τα κουμάντα. Ας πούμε έναν μανατζαρέο, έναν CEO περιπτέρου.

Εάν το περίπτερο έχει ανάγκη τουλάχιστο έναν να τον κουμαντάρει εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο Μπάμπης και η Σούλα ότι ο κόσμος είναι ένα μεγάλο περίπτερο που έχει ανάγκη κάποιοι να τον κουμαντάρουν.

Ειδικά εάν στο μεταξύ η επιχείρηση έχει μπει μέσα 281 τρις ευρώ.

Είναι λογικό λοιπόν αυτοί που κάνουν τα κουμάντα όταν βλέπουν να ξεφεύγει το πράγμα να κάνουν δύο κινήσεις.

 Η πρώτη είναι να υπενθυμίζουν στον οξυδερκή Biden που τάχει 400άσια και στον Πρόεδρο του 15μελούς Τσίπρα ποιοι κάνουν τα κουμάντα. 

Η δεύτερη είναι να προσπαθούν να μαζέψουν το μαγαζί. Υπαλληλικό προσωπικό και πελάτες-όπου υπαλληλικό προσωπικό είναι οι εκλεγμένοι ηγέτες-τρομάρα τους-και πελάτες εμείς-τρομάρα μας.

Αμφότεροι μαλάκες εάν παρατηρήσεις με προσοχή το ανθρώπινο είδος και ακούσεις τις συζητήσεις του ανά τον κόσμο.

Πολίτες και πολιτικοί λένε και κάνουν του κόσμου τις μαλακίες. Ειδικά με τα “ενοχλητικά” social media έχουμε ξεκατινιαστεί εντελώς.

Σ΄αυτή τη περίπτωση λοιπόν αναλαμβάνεις δράση και είναι αλήθεια ότι με 281 τρις χρέος δεν έχεις πολλές επιλογές.

Έτσι χρησιμοποιώντας την Monte Carlo simulation αποφασίζεις να προκαλέσεις μία πανδημία αναλαμβάνοντας τα ρίσκα  εφαρμογής της προσομείωσης στο πραγματικό κόσμο. Κάποτε λέγαμε η συνέχεια επί της οθόνης… 

Σ΄αυτή τη περίπτωση η συνέχεια είναι επί της πραγματικής ζωής…

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου