Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Wall Street: Σε πορεία νέων υψηλών οι δείκτες

Η αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν και η... Apple οδήγησαν τους δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά

Σε ιστορικά υψηλά κινήθηκαν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, καθώς υποχωρεί η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ και ενώ ο κλάδος της τεχνολογίας υπεραποδίδει.

Ο δείκτης Dow Jones διαπραγματεύτηκε 212 μονάδες υψηλότερα, πλησιάζοντας πλέον τις
29.000 μονάδες.
Η άνοδος του δείκτη σε ποσοστό ήταν της τάξης του 0,74% και το κλείσιμό του στις 28.956 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,67%, κλείνοντας στις 3.274 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,81%, κλέινοντας στις 9.203 μονάδες.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο 2% καταγράφοντας νέα ιστορικά υψηλά, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των κινεζικών στοιχείων για την αύξηση των πωλήσεων iPhone στη χώρα κατά 18% τον Δεκέμβριο.
 Oι μετοχές της Advanced Micro Devices (AMD) σημείωσαν άνοδο κατά 2,2% μετά την αναθεώρηση από τους αναλυτές της Mizuho Securities της σύστασης σε «buy» από ουδέτερη, επικαλούμενοι την ισχυρότερη εικόνα της αγοράς των servers για το 2020.

Η μετοχή της Goldman Sachs σημείωσε άνοδο κατά 2,1% δίνοντας ισχυρή ώθηση στον δείκτη Dow Jones μετά την αναθεώρηση της σύστασης για τις μετοχές της σε «buy» από την Bank of America.
Η τράπεζα επικαλέστηκε την ελκυστική αποτίμηση των μετοχών της και τα οφέλη μιας πιθανής παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Η μετοχή της Boeing, ενισχύθηκε κατά 1,5%, μετά τη δήλωση του αμερικανού προέδρου ότι δεν πιστεύει ότι η συντριβή του 737 στο Ιράν οφείλεται σε μηχανικό σφάλμα.

Πηγή: Newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου