Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Μια μεγάλη εξαγορά στον κλάδο των σούπερ μάρκετ: O SYNKA και η κερκυραϊκή επιχείρηση

Σε μία τολμηρή επιχειρηματική κίνηση προχώρησε ο κρητικός συνεταιρισμός SΥΝΚΑ, με στόχο να διευρύνει την παρουσία του στη νησιωτική Ελλάδα.

Ειδικότερα ο συνεταιρισμός προχώρησε στην
εξαγορά 19 καταστημάτων Δήμητρα Μάρκετ – Γαλαξίας που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα.
Τα “Δήμητρα Μάρκετ – Γαλαξίας” αποτελούν μια αμιγώς κερκυραϊκή επιχείρηση με ετήσιο τζίρο 45 εκατ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του, o πρόεδρος του συνεταιρισμού Απόστολος Αλεξάκης ανέφερε πως η επέκταση των SΥΝΚΑ κρίνεται απαραίτητη, με δεδομένη την σημερινή επιχειρηματική πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα απασχολεί ο συνεταιρισμός μέσα στο 2020, με την νέα εξαγορά θα φθάσει τους 2.000.

Σημειώνεται ότι ο SΥΝΚΑ, ο οποίος είναι μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ, έχει παρουσία στην Κρήτη, καθώς και στα νησιά των Κυκλάδων και στα Δωδεκάνησα. Το 2018 ο κύκλος εργασιών του ξεπέρασε τα 175 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη του ανήλθαν στα 890 χιλ. ευρώ.

Ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης, όπως είναι η ονομασία του, ιδρύθηκε το 1979.
Χρονιά – ορόσημο υπήρξε το 2014 όταν ο συνεταιρισμός εξαγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βιδάλης προχωρώντας σε μία σημαντική επένδυση που σηματοδότησε την επέκταση του για πρώτη φορά εκτός Κρήτης.

banks.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου