Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Τέλος ο οικισμός Ρομά στην Περαία-Νέα φωτιά στον οικισμό των Ρομά στην Περαία

Μετά την επέμβαση αρχών και φορέων ο οικισμός είχε σχεδόν αδειάσει όμως τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν νέα παραπήγματα.

Έχουν μείνει μόλις πέντε παραπήγματα

Με επιτυχία έχει στεφθεί η επιχείρηση δήμου Θερμαϊκού και αστυνομίας για την αποχώρηση των Ρομά από τον άτυπο καταυλισμό που είχαν στήσει στην Περαία. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, «Ήταν 208 παραπήγματα (τσαντίρια) μείνανε πέντε. Με όλες τις
αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε καταφέραμε να απομακρύνουμε τον καρκίνο από την περιοχή μας και βλέπω όλους σας να βοηθάτε για το τελικό καλό αποτέλεσμα, σας ευχαριστώ».
Έτσι, πλέον έχουν μείνει πέντε παραπήγματα στα Τσαϊρια, τα οποία και αναμένεται να έχουν απομακρυνθεί εντός της επόμενης εβδομάδας, ενώ παράλληλα συνεργεία καθαρίζουν τον χώρο ώστε να μην αποτελεί πλέον κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου στο Facebook. 

Με όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε καταφέραμε να απομακρύνουμε το Αγκάθι από την περιοχή μας και βλέπω όλους σας να βοηθάτε για το τελικό καλό αποτέλεσμα, σας ευχαριστώ
Παραλάβαμε μια περιβαλλοντική, υγειονομική αλλά και ανθρωπιστική «βόμβα». Με πολύ δουλειά, με την αγαστή συνεργασία των αρχων του κρατους, Την ενεργό συμμετοχή της περιφέρειας του Δήμου Θέρμης Του Δήμου Συκεών και του Δήμου Αμπελοκήπων αλλά και με την δίκη σας συμπαράσταση πετύχαμε να απομακρύνουμε τα 205 από τα 210 παραπήγματα στην περιοχή ......... Σύντομα θα ξεκινήσουμε την διαδικασία απομάκρυνσης όλων των επικίνδυνων υλικών από την περιοχή και την σταδιακή ανάπλαση της. Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη με στόχο ο Δήμος μας να γίνει αυτό που ονειρευόμαστε όλοι.

typosthes.gr


Νέα φωτιά στον οικισμό των Ρομά στην Περαία

 Πριν από 33 λεπτά
Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκάλεσε νέα φωτιά που ξέσπασε στον οικισμό των Ρομά στα Τσαίρια, στην Περαία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:30 (σήμερα) και έκαιγε ξερά χόρτα.
Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εννιά άνδρες για την κατάσβεση της φωτιάς.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την επέμβαση αρχών και φορέων ο οικισμός είχε σχεδόν αδειάσει όμως τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν νέα παραπήγματα.

 thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου