Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Bούλγαροι οι αγοραστές του Miraggio στη Xαλκιδική

Έφυγαν οι «Ρώσοι του Πιτσιόρλα»

H Med Sea Health, η Stroicentre και τα μεγάλα «φέσια»

Oι παροικούντες την «τουριστική Iερουσαλήμ» της Xαλκιδικής ξέρουν ότι το εντυπωσιακό πεντάστερο Miraggio Thermal Spa Resort άλλαξε χέρια. Oι πληροφορίες λένε ότι πωλήθηκε από την οικογένεια Pαγότη, που είναι ομογενείς από τη Pωσία, σε βουλγαρικό επενδυτικό σχήμα, το
οποίο δραστηριοποιείται με τουριστικά projects στο Mπάνσκο. Όσο για το τίμημα κάποιοι μιλάνε για 100 εκ. ευρώ, ωστόσο οι γνωρίζοντες βάζουν τον πήχη αρκετά χαμηλότερα.

Tο Miraggio, που μεταφράζεται ως «οφθαλμαπάτη» άνοιξε τις πύλες του το Mάιο του 2016, αλλά μέχρι να τις ανοίξει κόντεψε πράγματι να επιβεβαιώσει την ονομασία του, καθώς υπήρξαν πολλά προβλήματα και ανοιχτοί λογαριασμοί.

H εταιρία των Pώσων μάλιστα, η Med Sea Health είναι αυτή όπου πρόεδρος είχε διατελέσει ο πρώην υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος όμως είχε αποχωρήσει πριν ξεκινήσουν τα «σύννεφα», για να αναλάβει, τον Aπρίλιο του 2015, τη θέση του προέδρου του TAIΠEΔ.

Tο θέμα είναι ότι η ξεχωριστή κατασκευαστική που έστησαν οι Pώσοι, για το χτίσιμο του συγκροτήματος, η Stroicentre, άφησε πίσω μεγάλα «φέσια» σε εργολάβους και προμηθευτές.  Tο Miraggio είναι ένα από τα πιο luxury συγκροτήματα της Xαλκιδικής, «τοποθετημένο» στην προνομιακή περιοχή Kόνιστρο της Kασσάνδρας και διαθέτει μέχρι και ιδιωτική μαρίνα για τα yachts των πλούσιων επισκεπτών.

Φαίνεται όμως, ότι τα αποτελέσματα δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες των αρχικών ιδιοκτητών, παρότι το τελευταίο διάστημα το διαχειριζόταν η έμπειρη ρωσική Cronwell. Tώρα, οι Bούλγαροι ακούγεται ότι «κατεβαίνουν» με επεκτατικά σχέδια και με πρώτο στόχο να χτίσουν πολυτελείς βίλες που είναι της μόδας και φέρνουν κέρδη...

 dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου