Δημ.: - Πως ακριβως εννοείτε την νέα τάξη πραγμάτων σε σχέση με το χρήμα ;
Α.Α: - H νέα τάξη πραγμάτων αλλάζει όπως είπαμε το χρήμα από μέσο συναλλαγής σε αντικείμενο συναλλαγής με συνέπεια το δημόσιο χρέος που μέχρι πρότινος ήταν λογιστικό, δηλαδή οι λαοί δεν το χρωστούσαν σε κανένα να εμφανίζεται ως πραγματικό χρέος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εξουσίες να ασκήσουν φορολογική λεηλασία στις κοινωνίες και ταυτόχρονα να διαλυθεί το κράτος πρόνοιας και να παγώσει κάθε δραστηριότητα, όχι λόγω έλλειψης δυνατοτήτων αλλά λόγω έλλειψης χρήματος ως μέσου συνεννόησης και επικοινωνίας και οικονομικής δράσης.
Δημ.:-Nομίζω ότι πρέπει να διευκρινίσουμε την έννοια που διατυπώσατε ότι το Δημόσιο χρέος δεν αποτελούσε πριν την Νέα Τάξη πραγμάτων χρέος.
A।A.:- H δημιουργία χρήματος,ας πάρουμε μία από τις μορφές της την εκτύπωση δηλαδή χαρτονομίσματος. Αυτή γίνεται πάντα με εντολή της πολιτείας προς την κεντρική τράπεζα. Αυτό το χαρτονόμισμα λογιστικά και μόνο είναι ένα δάνειο του κράτους από την κεντρική τράπεζα, η οποία όμως επειδή ανήκει στο κράτος και επομένως στολαό, είναι και με όλο το τυπικό-όχι μόνο ουσιαστικό- ιδιοκτήτης το χρέος ως εκ τούτου δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα. Η διεθνής βιβλιογραφία λέει βέβαια ότι το κομβικό σημείο του υπαρκτού ή του ανύπαρκτου δημοσίου χρέους είναι τοποιος είναι ο ιδιοκτήτης του. Δηλαδή όσο ο ιδιοκτήτης του χρέους ήταν η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν χρωστάγαμε σε κανέναν τίποτα. Γιαυτό και η πονηριά της Νέας Τάξης Πραγμάτων καταργεί το προνόμιο της πολιτείας να δημιουργεί χρήμα και να βγάζει επί Χαλικιά την Πολιτεία στην αγορά χρήματος, δηλαδή στα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου του 25% που τώρα βέβαια έχει πέσει στο 10%. Αυτό ιδιωτικοποιεί το δημόσιο χρέος καθιστώντας το έτσι και τυπικά πραγματικό. Φυσικά η πράξη αυτή είναι αναστρέψιμος και ανατάξιμος...κάτι που μπορεί να κάνει η Ευρώπη και η Ελλάδα στοάμεσο μέλλον,διότι μόνο με τη δημιουργία χρήματος μπορεί η ιδιοκτησία του χρέους να φύγει από τα χέρια των κατόχων των ομολόγων. Δηλαδή, να εξαγοραστεί από αυτούς και να επανέλθει στα χέρια της Πολιτείας. Γιαυτό και το πονηρό Μάαστριχτ απαγορεύει ρητά την νομισματικοποίηση του χρέους. Εμείς όμως πρέπει να τυπώσουμε χαρτονόμισμα, να αγοράσουμε τα ομόλογα με αυτό ή να πιστώσουμε κάποιο λογαριασμό με λογιστικές εγγραφές.
πηγη:omadaneoneforiakon.blogspot.com
πηγη:omadaneoneforiakon.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου