Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Βρετανία: Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής παραδέχεται ότι εμβολιασμένα άτομα που πέθαναν ταξινομήθηκαν ως μη εμβολιασμένα


Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) της Βρετανίας, παραδέχτηκε σε εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ταξινόμησε «εσφαλμένα» ορισμένα εμβολιασμένα άτομα που είχαν πεθάνει ως μη εμβολιασμένα σε σύνολα δεδομένων που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να ισχυριστεί ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 ήταν «ασφαλή και αποτελεσματικά» το 2021.

Η Δρ. Clare Craig (φώτο επάνω), συμπρόεδρος της Ομάδας Συμβουλευτικής και Ανάκτησης Υγείας (HART), υπέβαλε αίτημα πρόσβασης θέματος στο ONS για να μάθει ποιες πληροφορίες είχε η ρυθμιστική αρχή γι’ αυτήν, οδηγώντας έτσι στη δημοσιοποίηση ανακοινώσεων που αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο είχαν παραμορφωθεί τα στατιστικά στοιχεία. .

Τον Απρίλιο του 2021, το ONS – ο ρυθμιστής στατιστικών της κυβέρνησης – άρχισε να δημοσιεύει μηνιαίες αναφορές θνησιμότητας με βάση την κατάσταση εμβολιασμού, περισσότερο από τρεις μήνες μετά την έναρξη της κυκλοφορίας των εισαγωγών για τον COVID-19 τον Ιανουάριο.

Οι πρώτες αναφορές φάνηκε να δείχνουν μεγάλες αναφορές στους θανάτους που δεν σχετίζονται με τον COVID-19 για μη εμβολιασμένα άτομα σε διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Η Δρ Κρεγκ είπε στους The Epoch Times ότι αυτό της δημιούργησε αμέσως το ερώτημα: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο οι μη εμβολιασμένοι πρέπει να πεθαίνουν ξαφνικά όταν εμβολιάζετε ανθρώπους».

Αυτή και μια ομάδα στατιστικολόγων και επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένων των καθηγητών Norman Fenton και Martin Neil του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, αμφισβητούσαν εδώ και καιρό την εγκυρότητα των δεδομένων, επισημαίνοντας διάφορα προβλήματα με την τήρηση αρχείων και την ταξινόμηση τους.

Η ρυθμιστική αρχή ισχυρίστηκε ότι η προφανής αύξηση των θανάτων των μη εμβολιασμένων οφείλεται στο ότι τα άτομα που βρίσκονταν κοντά στο θάνατο δεν εμβολιάζονταν, αλλιώς γνωστό ως το φαινόμενο του «υγιούς εμβολιασμένου». Ωστόσο, ο ισχυρισμός της ρυθμιστικής αρχής έρχεται σε αντίθεση με τις κατευθυντήριες γραμμές του NHS, οι οποίες απαιτούσαν να δίνεται προτεραιότητα σε άτομα με βαριά ασθένεια για το εμβόλιο.

Αίτημα πρόσβασης

Το αίτημα πρόσβασης της κας Κρεγκ, αποκάλυψε ότι η βάση δεδομένων των εμβολιασμένων ατόμων στα οποία βασιζόταν η ONS είχε αποκλείσει όσους είχαν πεθάνει πριν σταλούν πίσω στο κεντρικό σύστημα τα αρχεία εμβολίων.

Χρησιμοποίησε την πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης X για να μοιραστεί ένα εσωτερικό email από έναν υπάλληλο της ONS, του οποίου το όνομα καλύφθηκε, το οποίο έγραφε: «Υπάρχει κάποια άποψη για αυτό; Η Clare ορθώς επεσήμανε στο παρελθόν ότι τα δεδομένα NIMS [Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης Ανοσοποίησης] ήταν ελλιπή (π.χ. εξαιρουμένων των ατόμων που είχαν πεθάνει πριν σταλούν πίσω τα αρχεία εμβολίων στο κεντρικό σύστημα NIMS).


Η Δρ Κρεγκ είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της επικαλούνται το πρόβλημα «εδώ και χρόνια».

«Γράψαμε έγγραφα που έδειχναν ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα τήρησης αρχείων, πρωτίστως. Οι άνθρωποι της ONS έλεγαν απλά ότι οι άνθρωποι που επρόκειτο να πεθάνουν αρνούνταν τα εμβόλια επειδή δεν έχει νόημα να το κάνουν, ξέρουν ότι μπορεί να πεθάνουν σε μια-δύο εβδομάδες.

«Έχουμε κάνει όλα τα μαθηματικά για να δείξουμε ότι αυτή δεν είναι επαρκής εξήγηση, ακόμα κι αν είναι αλήθεια σε ορισμένες περιπτώσεις», είπε. Εκτός από τον ισχυρισμό της επίδρασης «υγιής εμβολιασμού», η ONS είχε επίσης ισχυριστεί στο παρελθόν την επίδραση «ανθυγιεινού εμβολιασμένου», σύμφωνα με την οποία άτομα με σοβαρές υποκείμενες παθήσεις υγείας ήταν πιο πιθανό να κάνουν τα εμβόλια, ως ένας τρόπος να εξηγηθούν τα ποσοστά θνησιμότητας ως επίσημαεμβολιασμένοι.

«Φτηνό κόλπο»

Ο κ. Fenton έγραψε στο blog του, Where Are the Numbers?, ότι η αποκάλυψη που προέκυψε μέσω του αιτήματος πρόσβασης της Δρ. Κρεγκ ήταν σημαντική επειδή «τα δεδομένα του ONS πιθανότατα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πηγή δεδομένων στον κόσμο —χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχυθεί ο ισχυρισμός ότι τα εμβόλια ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά και ασφαλή.

«Και, όπως υποστηρίζαμε πάντα, και που είναι πλέον βέβαιο, οποιοιδήποτε ισχυρισμοί αποτελεσματικότητας και ασφάλειας με βάση τα δεδομένα τους ήταν εντελώς απατηλά και υπόκεινται στο φτηνό τέχνασμα της εσφαλμένης κατηγοριοποίησης, όπου ακόμη και ένα εικονικό φάρμακο – ή κάτι ακόμα χειρότερο – θα μπορούσε να «παρουσιαστεί». για να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

«Είπαν λοιπόν ψέματα και σκόπιμα δημιούργησαν και διέδωσαν παραπληροφόρηση. Κατηγορηθήκαμε για συνωμοτική σκέψη και ως αποτέλεσμα η φήμη μας αμαυρώθηκε».

Νωρίτερα φέτος, το ONS άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει το υπερβολικό ποσοστό θνησιμότητας, με αποτέλεσμα τη μείωση κατά δύο τρίτα του αριθμού για το 2023.

Το ONS είπε στους The Epoch Times σε μια δήλωση που απεστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει κατά τη διάρκεια μιας προ-γενικής εκλογικής περιόδου, όπως είναι αυτή η περίοδος που διανύει η Αγγλία.

Μια εκπρόσωπος του ONS επιβεβαίωσε ότι το εσωτερικό email που κοινοποιήθηκε από τον Δρ. Κρεγκ ήταν αυθεντικό και είπε: «Πήραμε ένα ειδικό απόσπασμα που περιελάμβανε άτομα που πέθαναν αμέσως μετά τον εμβολιασμό και δεν είχαν αρχείο στο NIMS, έτσι ώστε όλες οι δημοσιεύσεις μας για το εμβόλιο η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου περιελάμβαναν τα δεδομένα».

Η δήλωση προσέθεσε αυτό το απόσπασμα, το οποίο είχε δημοσιευθεί προηγουμένως μαζί με τους θανάτους από δεδομένα κατάστασης εμβολιασμού : «Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένας εμβολιασμός μπορεί να μην καταγραφεί εάν το άτομο έχει πεθάνει αμέσως μετά τον εμβολιασμό και πριν εισαχθεί το αρχείο στο σύστημα.
”Ως εκ τούτου, περιλαμβάνουμε στο σύνολο δεδομένων μας ένα απόσπασμα ατόμων που πέθαναν αμέσως μετά τον εμβολιασμό και δεν έχουν αρχείο στο NIMS έως τις 28 Ιουνίου 2023. Υπήρξαν 1.484 νέες καταχωρίσεις εμβολιασμού για άτομα που συνδέθηκαν με το σύνολο δεδομένων μας που σχετίζεται με την Απογραφή του 2021 που εμβολιάστηκαν αλλά δεν περιλαμβάνονται στα δεδομένα NIMS, καθώς το αρχείο εμβολίων τους καταχωρήθηκε μετά τον θάνατό τους.»

«Ένα βολικό μεγάλο χάος»

Η Δρ Κρεγκ είπε ότι πιστεύει ότι το ONS δεχόταν πίεση να παράγει γρήγορα τα δεδομένα και ο πραγματικός αριθμός των κακώς ταξινομημένων ατόμων που πέθαναν είναι πιθανό να είναι σημαντικά υψηλότερος από τον αριθμό των 1.484 που έδωσε η ρυθμιστική αρχή.

«Νομίζω ότι είναι ένα προβλέψιμα μεγάλο χάος… αλλά νομίζω ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι έχουν χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να κάνουν ισχυρισμούς σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων [και] δεν μπορείτε να κάνετε αυτούς τους ισχυρισμούς με βάση αυτά τα δεδομένα… Είναι ένα βολικό μεγάλο χάος.»

«Βασικά, το σύστημα συλλογής δεδομένων είναι ελαττωματικό και η κεντρική συλλογή δεδομένων δεν είναι τόσο όμορφη και παρθένα όσο παρουσιάζεται… και οι άνθρωποι δεν πρέπει να πιστεύουν τόσο πολύ στα κυβερνητικά δεδομένα», είπε. 
Η Δρ Κρεγκ είπε ότι πιστεύει, με κάποιο βαθμό βεβαιότητας, ότι τα εμβόλια είναι ένας οδηγός υπερβολικών θανάτων .

«Στο κύμα Δέλτα [του COVID-19], πολλοί άνθρωποι πέθαιναν. Και η υπερβολική θνησιμότητα ήταν υψηλότερη σε περιοχές χαμηλού εμβολιασμού και χαμηλότερη σε περιοχές με υψηλό εμβολιασμό – αλλά αυτό συνέβη πριν από τη χορήγηση μιας μόνο δόσης», είπε.

Είπε επίσης ότι αυτό μπορεί να εξηγηθεί από κοινωνικοοικονομικούς λόγους, επειδή οι περιοχές με υψηλό ποσοστό εμβολιασμού είναι γενικά πιο πλούσιες και επομένως τείνουν να έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας που συνδέονται με τη φτώχεια -όπως η παχυσαρκία ή οι ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα- που κάνουν τους ανθρώπους πιο ευάλωτους να πεθάνουν από οποιαδήποτε αναπνευστική ασθένεια.

«Τότε έρχεται η Omicron και η αναλογία ανατρέπεται εντελώς. Και τώρα έχουμε υπερβολική θνησιμότητα στις περισσότερο εμβολιασμένες περιοχές, και αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν επειδή έχουν εμβολιαστεί».

Πρόσθεσε ότι τον Μάιο του 2021, υπήρξε μια δραματική αύξηση στις κλήσεις ασθενοφόρων για απειλητικά για τη ζωή περιστατικά.

«Πριν τον κορωνοϊό είχαμε κοντά στις 2.000 κλήσεις την ημέρα, μετά είχαμε μια βουτιά για την περίοδο των lockdown, μετά είχαμε την κυκλοφορία των εμβολίων, όπου οι κλήσεις ανέβηκαν σε 2.500 την ημέρα τον Μάιο του 2021, Γιατί να μην το προκάλεσε αυτό ο Covid το 2020 και να το προκάλεσε το 2021 ενώ υπήρχαν και τα εμβόλια»;

«Και ταυτόχρονα, βλέπουμε μια τεράστια αύξηση της μακροχρόνιας ασθένειας και αναπηρίας του πληθυσμού σε εργάσιμες ηλικίες. Αυτό αρχίζει να αυξάνεται την άνοιξη του 2021. 
Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να συνδυάσεις αυτά τα πράγματα και να συνειδητοποιήσεις ότι τα εμβόλια σκοτώνουν ανθρώπους. Δεν μπορώ απαραίτητα να βάλω έναν αριθμό, αλλά θα έλεγα ναι, απολύτως τα εμβόλια σκοτώνουν ανθρώπους».

Η κυβέρνηση πάντα υποστήριζε ότι τα εμβόλια είναι «ασφαλή και αποτελεσματικά», ότι ο θάνατος από εμβολιασμό είναι εξαιρετικά σπάνιος και ότι τα εμβόλια έχουν σώσει «εκατομμύρια» ζωές σε όλο τον κόσμο.


primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου