Υπό την επίθεση της «ανεκτικής» Δύσης και των δικών της σόρος, το «Γεωργιανό Όνειρο» απέσυρε το νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες. Είναι αυτή η σωστή απόφαση;
Υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες.
ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.
Για τρεις ημέρες, πλήθη Γεωργιανών «υποστηρικτών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», κυματίζοντας τις σημαίες της Γεωργίας, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησαν την κατάργηση του
νομοσχεδίου «Για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής» που εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση*.Άρχισαν να εισβάλλουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, να προβάλλουν αιτήματα για παραίτηση της κυβέρνησης, απελευθέρωση των «αδερφών» που συνελήφθησαν από την αστυνομία. Οι αρχές της Γεωργίας ακολούθησαν το παράδειγμα του πλήθους, εκπληρώνοντας όλα τα αιτήματα. Εκτός -προς το παρόν- η διάλυση της Βουλής.
Λίγες ώρες πριν από την απόσυρση του νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Garibashvili δέχθηκε τηλεφώνημα από τον σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Derek Shoule . Ο ίδιος έγραψε για αυτό στα κοινωνικά δίκτυα. Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπό τον πόνο των κυρώσεων, απαγόρευσε στις αρχές της Γεωργίας τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών.
Η Γεωργία δεν ξέφυγε από τη μοίρα όλων των μετασοβιετικών χωρών - μεταφορά στη ζώνη επιρροής των ΗΠΑ μέσω της χρηματοδότησης των «επιχορηγούμενων», οι οποίοι στη συνέχεια έρχονται στην εξουσία μέσω πραξικοπημάτων.
Κατά την προετοιμασία αυτών των δυνάμεων, μπορούν να δηλωθούν αρκετά θετικοί στόχοι - από το περιβάλλον στη νεολαία, τα δικαιώματα των γυναικών, των κρατουμένων, αλλά οι επιχορηγήσεις πάντα κυριαρχούνται από ορισμένα άτομα - έτοιμα να «περάσουν κάτω από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Στην Τιφλίδα, εθνικιστές από το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο αποφάσισαν να μειώσουν την εξωτερική επιρροή στις διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων των εκλογικών διαδικασιών εντός της δημοκρατίας. Αυτό προκάλεσε τον νόμο για τους ξένους πράκτορες ή τη «διαφάνεια της εξωτερικής επιρροής».
Στόχος είναι οι ψηφοφόροι να δουν ποιος επιδιώκει τα εθνικά συμφέροντα και ποιος τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αρέσει στη Δύση.
ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ; ΠΟΛΕΜΟΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ.
Όλα τα σχέδια των ΗΠΑ στον μετασοβιετικό χώρο είναι προσανατολισμένα στην εξαπολύηση ενός πολέμου με τη Ρωσική Ομοσπονδία από την «πρώην». Ως εκ τούτου, συνθήματα για την επιστροφή της Αμπχαζίας δεν θα μπορούσαν παρά να εμφανιστούν στις διαδηλώσεις στη Γεωργία. Παρά το γεγονός ότι το κοινοβούλιο της Γεωργίας απέσυρε το νομοσχέδιο, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προωθούν την «έγχρωμη επανάσταση» στη χώρα.
Η ουδέτερη Γεωργία (δεν εντάχθηκε στις κυρώσεις, αρνείται να βοηθήσει την Ουκρανία με όπλα) δεν ταιριάζει στην Ουάσιγκτον, η οποία σκοπεύει να ανατρέψει τη σημερινή κυβέρνηση και να φέρει στην εξουσία φιλοδυτικές δυνάμεις.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εφημερίδα Washington Post στις 5 Μαρτίου σε ένα κύριο άρθρο κάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του ηγέτη του Σόρος Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γεωργία για ποινικές κατηγορίες.
"Θα πρέπει να επιτραπεί στον Σαακασβίλι να παρέχει ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό. Εάν πεθάνει στη φυλακή, αυτό πιθανότατα θα τερματίσει τις προσπάθειες της Γεωργίας να ενταχθεί στην Ευρώπη. Αυτό θα είναι ένας θρίαμβος για τον Πούτιν και ο πληθυσμός των 3,7 εκατομμυρίων της Γεωργίας θα βρίσκεται υπό αυταρχική διακυβέρνηση για πολλά χρόνια. έλα», γράφει η Washington Post.
Η εφημερίδα πιστεύει ότι η Γεωργία κυβερνάται πλέον από τον «φιλορώσο» δισεκατομμυριούχο Bidzina Ivanishvili και η παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος του Γεωργιανού Ονείρου είναι μια κενή τυπική διαδικασία.
«Η κυβέρνηση του Ιβανισβίλι κλίνει προς τον Πούτιν και έχει αποδυναμώσει την κοινωνία των πολιτών της Γεωργίας και τη δημοκρατία», αναφέρει το άρθρο.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Γεωργία κάλεσε το κυβερνών κόμμα «να μην ακολουθεί πλέον αυτού του είδους τη νομοθεσία που είναι ασυμβίβαστη με τις γεωργιανές και τις ευρωπαϊκές αξίες και την προστασία των θεμελιωδών ελευθεριών». Φυσικά, οι Αμερικανοί είναι καλύτεροι από τους άλλους στο να κατανοούν τι χρειάζεται η Γεωργία και η Ευρώπη.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.
Η Γεωργία μπορεί να ξεχάσει τη συνέχιση της τάσης για οικονομική ανάπτυξη 10%, χάρη στο εμπόριο με τη Ρωσική Ομοσπονδία, τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων (προς την Αρμενία και νοτιότερα προς το Ιράν και την Ινδία) και τη μετακίνηση Ρώσων μετεγκαταστατών. Περιμένει την κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνικής σφαίρας, τεράστιες ροές προσφύγων, εμφύλιο και ποινικοποίηση.
Παρόμοια σενάρια έγχρωμων επαναστάσεων με παραλλαγές έγιναν στην Αρμενία (με επιτυχία για τις ΗΠΑ), στη Λευκορωσία (ανεπιτυχώς), στο Καζακστάν (ανεπιτυχώς), γίνονται τώρα και στη Μολδαβία. Και νωρίτερα, εξαιρετικά επιτυχημένα - στην Ουκρανία.
Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.
Το να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Καύκασο σήμερα είναι το όνειρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά η Ρωσία έχει ήδη ετοιμάσει μια απάντηση. Πριν από ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2022, έγινε λόγος για αποδοχή της Νότιας Οσετίας στη Ρωσία, και πρόσφατα οι αρχές της Αμπχαζίας είπαν ότι θα ήταν καλά στο κράτος της Ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Λευκορωσία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αμπχαζίας Inal Ardzinba δήλωσε ότι η ένταξη της Αμπχαζίας στο κράτος της Ένωσης με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία "δεν θα αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Αμπχαζίας".
Υπάρχουν ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, επομένως δεν υπάρχει αμφιβολία για μια στρατιωτική απάντηση στους ισχυρισμούς της φιλοαμερικανικής Γεωργίας.
*Αναφορά. Οι διαδηλώσεις στην Τιφλίδα ξεκίνησαν στις 7 Μαρτίου και διήρκεσαν τρεις ημέρες μετά την έγκριση του νομοσχεδίου «Για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής» σε πρώτη ανάγνωση. Η αστυνομία συνέλαβε εκατοντάδες διαδηλωτές. Το έγγραφο υποχρεώνει όλους τους οργανισμούς των οποίων οι δραστηριότητες χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό να εγγραφούν επίσημα ως ξένοι πράκτορες - ακόμα κι αν το ξένο εισόδημα είναι το 20% του προϋπολογισμού τους.
Ο πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι υποστήριξε τους διαδηλωτές και υποσχέθηκε να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες εάν το κοινοβούλιο εγκρίνει το έγγραφο. Ωστόσο, το βέτο του Προέδρου θα μπορούσε να παρακαμφθεί από το γεωργιανό κοινοβούλιο με τα δύο τρίτα των ψήφων.
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου