Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Μελέτη αποκαλύπτει τον ιδανικό μισθό και τον καλύτερο τύπο εργοδότη

Μια έρευνα στην Βρετανία αποκαλύπτει ποιος είναι ο ιδανικός μισθός, αλλά και ο κατάλληλος τύπος αφεντικού για τους εργαζόμενους. 

Για την έρευνα ρωτήθηκαν 2000 Βρετανοί, οι οποίοι μεταξύ άλλων απάντησαν ότι επιθυμούν να τους προσφέρονται στο χώρο εργασίας δωρεάν ζεστά ροφήματα, μια μέρα άδειας στα γενέθλια, τακτικές κριτικές και αυξήσεις μισθών.

Επίσης, τόνισαν ότι σημαντικό ρόλο για μια ιδανική εργασία παίζει το κατά πόσο φιλικοί είναι οι συνάδελφοι, αλλά και η τοποθεσία που βρίσκεται η δουλειά τους. 

Σύμφωνα με την «Sun», οι Βρετανοί θέλουν ο χρόνος μετακίνησης στην εργασία τους να είναι τα 17 λεπτά, να έχουν αξιοπρεπή θέα από το γραφείο, να δουλεύουν 26 ώρες την εβδομάδα και να έχουν 29μέρες άδεια για διακοπές τον χρόνο.

Ακόμα ένας στους δέκα επιθυμεί μια πιο σωματική δουλειά, ενώ το 33% θα ήθελε μια εργασία που να του επιτρέπει να φεύγει εκτός γραφείου. Μεταξύ άλλων, πολλοί ζήτησαν κάποιες έξτρα παροχές, όπως για παράδειγμα εκπτώσεις σε γυμναστήρια. Όσο για τον ιδανικό μισθό; Οι περισσότεροι ζήτησαν να κερδίζουν 44.000 λίρες ετησίως.

Δεν ήταν λίγοι και αυτοί που στάθηκαν στο περιβάλλον εργασίας. Από τις άνετες καρέκλες, τη διάταξη του γραφείου, τη διασφάλιση ότι το γραφείο είναι εφοδιασμένο με άφθονο καφέ και τσάι. Σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους παίζει και η εμφάνιση του χώρου εργασίας τους, με το 72% να προτιμά την ωραία διακόσμηση και τα καθαρά και τακτοποιημένα γραφεία. Εν τω μεταξύ των 95% θεωρεί ότι η ατμόσφαιρα στο χώρο εργασίας είναι πολύ σημαντική για την αποδοτικότητα.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου