Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ALEXANDER SCHALLENBERG-O πρώτος ηγέτης στο κόσμο που κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό

ΟAlexander Schallenberg γεννήθηκε στη Βέρνη στις 20 Ιουνίου 1969, γιος του πρέσβη και αργότερα γενικού γραμματέα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο απόγονος μιας παλιάς αυστριακής οικογένειας ευγενών μεγάλωσε στην Ινδία, την Ισπανία και το Παρίσι – τους αντίστοιχους τόπους απασχόλησης του πατέρα του – και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και στο Université Panthéon-Assas στο Παρίσι από το 1989 έως το 1994. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο

Collège d’Europe της Brügge το 1995.

Ο Alexander Schallenberg εντάχθηκε στη διπλωματική υπηρεσία της Δημοκρατίας της Αυστρίας το 1997, όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στο Υπουργείο Εξωτερικών, κυρίως στον Τομέα Υποθέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρώτη του αποστολή στο εξωτερικό τον οδήγησε στην αντιπροσωπεία της Αυστρίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου διηύθυνε το νομικό τμήμα για πέντε χρόνια.

Ο Alexander Schallenberg επέστρεψε στη Βιέννη στα τέλη του 2005 και έγινε εκπρόσωπος Τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών (αρχικά με την υπουργό Ursula Plassnik, αργότερα και με τον διάδοχό της Michael Spindelegger). Το 2013, υπό τον Υπουργό Εξωτερικών Sebastian Kurz, ανέλαβε τη διεύθυνση της μονάδας προσωπικού για τον στρατηγικό σχεδιασμό εξωτερικής πολιτικής. Aπό το 2018 ήταν επικεφαλής του τμήματος συντονισμού της ΕΕ στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία.

Στις 3 Ιουνίου 2019 ο Alexander Schallenberg, LL.M διορίστηκε Ομοσπονδιακός Υπουργός για την Ευρώπη, την Ένταξη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Bierlein. (Οι ατζέντες της τέχνης, του πολιτισμού και των μέσων ενημέρωσης είναι επίσης ευθύνη του Υπουργού Εξωτερικών Alexander Schallenberg έως ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.)

Με την αποχώρηση του Sebastian Kurz ως Ομοσπονδιακός Καγκελάριος, προτάθηκε ως νέος Ομοσπονδιακός Καγκελάριος στις 10 Οκτωβρίου 2021 και ορκίστηκε από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο στις 11 Οκτωβρίου 2021.


Ο Alexander Schallenberg λοιπόν δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα θα μπει σε εθνικό lockdown για να περιορίσει ένα τέταρτο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Schallenberg είπε ότι το lockdown θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει αρχικά για 10 ημέρες. Τα περισσότερα καταστήματα θα κλείσουν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ακυρωθούν.

Αρχικά είπε ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στην κατ’ οίκον εκπαίδευση. Ο Wolfgang Mueckstein, υπουργός Υγείας της χώρας, δήλωσε αργότερα ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά για όσους έπρεπε να πάνε εκεί, αλλά ζητήθηκε από όλους τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, αν ήταν δυνατόν.

Από την 1η Φεβρουαρίου, η χώρα θα καταστήσει επίσης υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς, ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ORF.

«Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα», είπε ο Schallenberg, σύμφωνα με το ORF. «Ούτε θέλουμε ένα έκτο ή έβδομο κύμα».
Η Αυστρία είχε αρχικά εισαγάγει ένα εθνικό lockdown μόνο για τους μη εμβολιασμένους που ξεκίνησε τη Δευτέρα, αλλά καθώς τα κρούσματα του ιού συνέχιζαν να εκτοξεύονται στα ύψη, η κυβέρνηση είπε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να το επεκτείνει σε όλους.

«Αυτό είναι πολύ οδυνηρό», είπε ο Schallenberg.
Το εθνικό lockdown θα διαρκέσει αρχικά για 10 ημέρες, στη συνέχεια θα αξιολογηθούν οι επιπτώσεις και εάν τα κρούσματα του ιού δεν έχουν μειωθεί επαρκώς, μπορεί να παραταθεί σε 20 ημέρες το πολύ.

Η Αυστρία, μια χώρα 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου