Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ξεκίνησε η διάθεση δωρεάν tablet στα σχολεία – Με ποια διαδικασία θα τα πάρουν οι μαθητές

Τα πρώτα tablet που εξασφάλισε το Υπουργείο Παιδείας κατόπιν χορηγιών και τα οποία θα διατεθούν στα σχολεία της χώρας για την κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι γεγονός.
Με δημοσίευσή της στο Facebook, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μας γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε η διανομή tablet σε μαθητές αρχής γενομένης από την
Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χίου.
Όπως ανέφερε η υπουργός πρώτα θα δοθούν σε ακριτικά σχολεία και σχολεία απομακρυσμένων περιοχών και εν συνεχεία σε όλη την υπόλοιπη χώρα. 
Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση τα tablet θα διανεμηθούν σε περισσότερες από 2.500 σχολικές μονάδες (Γυμνάσια και Λύκεια).

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

Έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις tablet σε σχολεία της χώρας με προτεραιότητα ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Ενδεικτική φωτογραφία από τις συσκευές που παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χίου. Ευχαριστούμε τους δωρητές-αρωγούς της προσπάθειας για την τεχνολογική ενίσχυση των σχολικών μονάδων και τη διευκόλυνση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και πιο μακροπρόθεσμα της ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Αυτή η δοκιμασία θα μας βγάλει ισχυρότερους! Sofia Zacharaki #μένουμεσπίτι #μαθαίνουμεστοσπίτι

Ποια είναι η διαδικασία για να τα πάρουν οι μαθητές

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infokids.gr, εφόσον το σχολείο έχει καταγράψει τις ελλείψεις σε tablet/ laptop και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θα λάβει από το Υπουργείο Παιδείας, τον εξοπλισμό που έχει εγκριθεί για την εν λόγω σχολική μονάδα και ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας προβαίνει άμεσα στη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής παραλαβής, αποτελούμενης από τον ίδιο ως πρόεδρο και τον αναπληρωτή του, και από δύο εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας με τους αναπληρωτές τους, ως μέλη, στους οποίους και αποδεδειγμένα γνωστοποιεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο την απόφασή του, η οποία καταγράφεται στο Βιβλίο Πράξεων του Διευθυντή του σχολείου. Η ανωτέρω τριμελής επιτροπή παραλαμβάνει τον εν λόγω ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συντάσσει το πρωτόκολλο παραλαβής  σε τέσσερα πρωτότυπα.

Ποιοι μαθητές έχουν προτεραιότητα να λάβουν tablet

Ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας, μετά από συνεννόηση με τον  Σύλλογο των Διδασκόντων, αποφαίνεται σε ποιον, κατά προτεραιότητα μαθητή ή εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας, δύναται να διατεθεί κάθε ηλεκτρονική συσκευή για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η απόφαση θα λαμβάνεται με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων/κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεϊκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, οι ειδικές δυσκολίες μάθησης ή οι εξαιρετικές επιδόσεις μαθητή/τριας.

Τα tablet θα επιστραφούν στο σχολείο μετά το πέρας της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

Κατά την παράδοση της ηλεκτρονικής συσκευής από τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας, ο παραλήπτης (γονέας/κηδεμόνας ή εκπαιδευτικός) υπογράφει Υπεύθυνη Δήλωση  στην οποίαν αναφέρει ρητά ότι παρέλαβε τη συγκεκριμένη συσκευή αναλαμβάνει την υποχρέωση αφενός μεν επιστροφής της ανωτέρω συσκευής στη σχολική μονάδα, όταν εκλείψουν οι λόγοι, για τους οποίους του παραχωρήθηκε η χρήση της (π.χ.όταν λήξει η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων) ή οποτεδήποτε του ζητηθεί από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας και αφετέρου καταβολής αποζημίωσης στο Ελληνικό Δημόσιο ή αντικατάστασης της ηλεκτρονικής συσκευής σε περίπτωση απώλειας.

dictyo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου