Αχιλλέας Νταβέλης- Γιάννης Τσερέπας |
Μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία επιχειρηματικού δαιμονίου, με ελληνική υπογραφή, προέκυψε μετά την ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι η Ελλάδα θα καμαρώνει για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών, πρότυπο για όλη την Ευρώπη.
Πέραν από την εθνική επιτυχία, έχουμε να κάνουμε και με ένα επιχειρηματικό success story με
πρωταγωνιστές δύο οξυδερκείς, διορατικούς ανθρώπους με έδρα την ελληνική επαρχία.
Πρόκειται για τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Αχιλλέα Νταβέλη και τον αντιπρόεδρο του ίδιου συνδέσμου, όπως έγραψε το protagon.
Έγινε ηλεκτρονική δημοπρασία και ένα “χτύπημα” των δύο Θεσσαλών που έδωσαν καλύτερη τιμή από άλλους ανταγωνιστές, κατοχύρωσε δύο γραμμές παραγωγής που πωλούσαν οι Κινέζοι.
Όταν όλος ο υπόλοιπος πλανήτης είχε εγκαταλείψει την παραγωγή μασκών, οι Κινέζοι ήταν οι μόνοι που έφτιαχναν μάσκες και οι μόνοι που κατασκεύαζαν τα μηχανήματα για την παραγωγή τους. Μέχρι που “έσκασε” ο κορονοϊός και άπαντες αντελήφθησαν ότι είναι πολύ επικίνδυνο να αφήνεις την προστασία του υγειονομικού σου προσωπικού αλλά και του πληθυσμού σου, μονοπώλιο σε άλλους. Το σκέφτηκαν όμως πρώτοι δύο Έλληνες και με παρεμβάσεις των αρμόδιων υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας η διαδικασία έγινε fast track…
Το πρωτο εργοστασιο παραγωγης μασκων για τον κορωνοϊο στη χωρα μαςΤο πρώτο ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής μασκών, ειδικά για μία περίοδο που κυριαρχεί η πανδημία του covid-19, το έφτιαξε η Lariplast (Γ. Τσερέπας) μαζί με τον όμιλο Animus (Α. Νταβέλης), μέσα σε χρόνο ρεκόρ.
Το στήσιμο του εργοστασίου αποδεικνύει τα απτά και άμεσα αποτελέσματα που μπορεί να αποφέρει η συνεργασία ιδιωτικού – κρατικού τομέα.
Μέσα σε έναν μόλις μήνα, αγοράστηκαν μηχανήματα από την Κίνα, μεταφέρθηκαν αεροπορικά και όχι με πλοίο που θα έπαιρνε παραπάνω χρόνο, βγήκαν οι άδειες, ετοιμάστηκαν οι εγκαταστάσεις, στήθηκαν οι γραμμές παραγωγής, προσλήφθηκαν οι εργαζόμενοι και από τα τέλη του Απρίλη τα μηχανήματα θ’ αρχίσουν να παράγουν 300.000 μάσκες ημερησίως.
9.000.000 μάσκες τον μήνα.
Η πρώτη ύλη θα έρχεται από τα Πλαστικά Θράκης.
Αφού θωρακιστεί το εθνικό μας σύστημα υγείας και οι πολίτες… οι παραγγελίες από άλλες χώρες θα πέφτουν βροχή, καθώς οι πωλήσεις είναι ήδη εξασφαλισμένες…
Αυτό θα πει επιχειρηματικότητα και κοινωνική ευαισθησία.
banks.com.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου