Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Αχτίδες φωτός για τον ελληνικό τουρισμό

Πιθανή μοιάζει  μερική διάσωση της τουριστικής σεζόν αχνοφαίνονται στον ορίζοντα καθώς η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού περιορίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.  
Το σήμα έδωσε χθες η αλλαγή πλεύσης της προέδρου της Κομισιόν Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν, η οποία ανέφερε ότι θα βρεθούν «έξυπνες λύσεις» που θα επιτρέψουν στους Ευρωπαίους να
κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, ανασκευάζοντας ουσιαστικά προηγούμενη δήλωσή της, όπου είχε καλέσει τους Ευρωπαίους να μην κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές τους προς το παρόν.
Σήμερα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα, μετά τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με το ενδεχόμενο των διακοπών στη διάρκεια του καλοκαιριού ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως «θα μπορέσουμε φέτος να πάμε διακοπές», ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται βασικοί κανόνες, ακόμα «και αποστάσεις στις παραλίες».
Σχετικά με τον τουρισμό και κατά πόσο θα μπορούν να έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επεσήμανε πως θα μπορούν να έρθουν τουρίστες, αλλά όχι μαζικά. «Θα πρόκειται για επιλεγμένο τουρισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό.

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα άρσης των περιορισμών, τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί μέσα στον Μάιο, με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίζει να πηγαίνει καλά, καθώς αν υπάρξει πισωγύρισμα θα είναι χειρότερη και η υγειονομική και η οικονομική επιβάρυνση!
Τέλος, ο κ. Σύψας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των σχολείων, δηλώνοντας πως σύντομα η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εξετάσει το πότε οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν στα θρανία, με προτεραιότητα όπως είπε την Γ' Λυκείου, αλλά και τους φοιτητές που αναμένεται να πάρουν πτυχίο.

Γεωργιάδης: Τις επόμενες ημέρες το σχέδιο για τον τουρισμό

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιο της για τον τουρισμό . «Δεν θεωρούμε την φετινή χρονιά χαμένη. Δεν θα είναι χρονιά ρεκόρ αλλά από μία μικρότερη πίτα η Ελλάδα θα διεκδικήσει κομμάτι», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η οικονομία δείχνει καλά σημάδια παρά τα αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Για την άρση των μέτρων ο υπουργός επανέλαβε ότι «τον ρυθμό χαλάρωσης θα μας τον πουν οι ειδικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου