Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Σαρλ Μισέλ: Συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης

Ολοκληρώθηκε η τέταρτη τηλεδιάσκεψη της συνόδου κορυφής της ΕΕ για τον κορωνοϊό που διήρκησε περίπου 4 ώρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ακολουθεί η συνέντευξη Τύπου των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σαρλ Μισέλ: Συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ τόνισε ότι «συμφωνήσαμε ότι η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών μας έρχεται σε πρώτη προτεραιότητα αλλά και να συνεργαστούμε για μια σταδιακή άρση των περιορισμών στις κινήσεις».

Ενώ προσέθεσε: «Η ευημερία κάθε κράτους μέλους της ΕΕ εξαρτάται από την ευημερία ολόκληρης της ΕΕ. Είμαστε όλοι μάζι σε αυτό».

Όπως αναφέρει και στον λογαριασμό του στο twitter «σήμερα συζητήσαμε την πρόοδο σχετικά με τις διάφορες διαστάσεις της ευρωπαϊκής απάντησης στην πανδημία».

«Ναι» στο πακέτο των 540 δισ. ευρώ

Στις δηλώσεις του μετά την Σύνοδο σημείωσε ότι έγινε αποδεκτό το πακέτο των 540 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε στο Eurogroup προ ημερών και ζητήθηκε όλο το πακέτο να είναι ενεργό από την 1η Ιουνίου.

Συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης «ικανού μεγέθους» για να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή κρίση. Η Κομισιόν αναλαμβάνει να κάνει την πρόταση για τη χρηματοδότησή του. Από την πλευρά του, το Eurogroup θα παρακολουθεί την κατάσταση.

Αλληλεγγύη, συνοχή και σύγκλιση

Όπως τόνισε στον λογαριασμό του στο twitter: «Χαιρετίσαμε τον κοινό χάρτη πορείας για την ανάκαμψη, ο οποίος θέτει σημαντικές αρχές: αλληλεγγύη, συνοχή και σύγκλιση».

Ενώ στη συνέχεια προσέθεσε: «Πρέπει να συντονίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να διασφαλίσουμε τη σταδιακή και ομαλή άρση των περιορισμών, ιδίως όταν πλησιάζουμε την περίοδο των διακοπών».

dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου