Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Κατά της επαναλειτουργίας των σχολείων το 55%

Θετική απόκριση για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, αλλά και διχογνωμία για την επαναλειτουργία των σχολείων και το ζήτημα των προστίμων για τη μη χρήση μάσκας, καταγράφει η 7η έρευνα COVID CONTROL που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview.

Η έρευνα έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.300 ατόμων με την
μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από τις 28/4/2020 έως τις 29/4/2020.

Ειδικότερα, θετικά/μάλλον θετικά κρίνει το 79% των ερωτώμενων την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο διάγγελμα του για την σταδιακή άρση των περιορισμών, έναντι 17% που διατηρεί αρνητική/μάλλον αρνητική στάση, ενώ το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το 70% κρίνει ως εφαρμόσιμες τις λεπτομερείς οδηγίες που δόθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς για την κυκλοφορία, το άνοιγμα της μικρής λιανικής, τις μετακινήσεις κλπ, έναντι του 23% που τις θεωρεί μη εφαρμόσιμες και του 7% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στην ερώτηση: "Κατά την άποψη σας, πρόκειται για άρση μέτρων ή για επιβολή νέων και πιο επώδυνων;", οι απαντήσεις είναι οι ακόλουθες: α) είναι άρση αναφέρει το 74%, β) είναι επιβολή νέων και πιο επώδυνων το 20% και γ) δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 6%.

Δεν θέλει την επαναλειτουργία των σχολείων το 55%

Το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων δεν βρίσκει σύμφωνο το 55% των ερωτώμενων, ενώ το 41% συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί και το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Τπ 58% θεωρεί πως οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ αρνητικά σε αυτό το ερώτημα τοποθετείται το 36% και δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 6%.

Το 50% θεωρεί υπερβολικό το πρόστιμο των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας

Διχογνωμία προκύπτει και στο θέμα του προστίμου των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται. Το 50% που θεωρεί υπερβολικό το πρόστιμο, αλλά την ίδια στιγμή το 48% το θεωρεί σωστό μιας και πρόκειται για την δημόσια υγεία, ενώ το 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Επτά στους δέκα κρίνουν εφαρμόσιμα τα νέα μέτρα

Το 68% πιστεύει πως συνολικά τα νέα μέτρα είναι εφαρμόσιμα, έναντι του 26% που σημειώνει πως δεν είναι και του 6% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το 40% των ερωτώμενων εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα καταφέρει να ανακάμψει μετά το 2022. Για το 2022 τοποθετεί την ανάκαμψη το 30%, για το 2021 το 27% και δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου