Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Στην Αθήνα θα  βρεθεί το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, μετά από σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί στην έδρα της ευρωπαϊκής συνομοσππονδίας, την
ελβετική Νιόν, ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε και με τον «ισχυρό άνδρα» της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, στον οποίο μετέφερε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να συναντηθούν στην Αθήνα και να συζητήσουν για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα. Επίσης ο υπουργός συναντήθηκε και με αξιωματούχους της UEFA για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Σχέδιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της FIFA σε δήλωσή του εξέφρασε τη συμφωνία του με την παρέμβαση του πρωθυπουργού, παρά τις όποιες αντιρρήσεις εκφράστηκαν από την ΕΠΟ.
Συγκεκριμένα ο Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε: «Οι κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου