Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Η παραχώρηση του περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας – τα 4 χρόνια που προέβλεψε ο νομοθέτης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας για το θέμα στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 τόνισε ότι «ο Δικέφαλος δεν θέλει κλουβί για να μείνει μέσα, θέλει γήπεδο για να ανοίξει τα φτερά του»
Μετά απ’ όλα όσα γίνονται τελευταία στον ΠΑΟΚ τηρούν στάση αναμονής για την νέα Τούμπα.
Φαίνεται δεδομένο πλέον ότι η ομάδα θα παίζει και την νέα σεζόν στη Τούμπα και το όλο εγχείρημα της μετεγκατάστασης στο Καυταντζόγλειο και έναρξης των έργων για την
νέα Τούμπα μετατίθεται για το καλοκαίρι του 2021.
Κι εδώ προκύπτει ένα ερώτημα. Η καθυστέρηση για την έναρξη του μεγάλου οραματικού έργου για τον ΠΑΟΚ δημιουργεί νομικά κωλύματα που σχετίζονται με την παραχώρηση του περιβάλλοντα χώρου των 30 στρεμμάτων από το Τ.ΕΘ.Α;
Όχι, κανένα απολύτως είναι η απάντηση. 

Με την τροπολογία της παραχώρησης που ψηφίστηκε το Φθινόπωρο του 2018 επί υπουργίας Πάνου Καμμένου στο Εθνικής Άμυνας  δίνεται προθεσμία ολοκλήρωσης του νέου γηπέδου εντός τεσσάρων ετών μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίζει τους όρους ανέγερσης.
Προέβλεψε ο νομοθέτης τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στην ελληνική δημόσια διοίκηση και συμπεριέλαβε χρονικό όριο μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για προφανείς λόγους.
 
Συνεπώς, δεν υπάρχει πρόβλημα και χρονικός περιορισμός για την νέα Τούμπα μέχρι να τελειώσουν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που αποτελούν διαχρονικά “γάγγραινα” στην Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό πως παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις και για την έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της ανάπλασης της Δ.Ε.Θ., η οποία χρονικά ως πρότζεκτ προηγούνταν αρκετά της νέας Τούμπας.

sfina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου