Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Τα deals που αλλάζουν το τοπίο στις τηλεπικοινωνίες

Μπορεί ο τραπεζικός κλάδος να τραβάει τους περισσότερους προβολείς, εξαιτίας τους φλέγοντος ζητήματος των κόκκινων δανείων και της άμεσης σύνδεσης της «υγείας» του με την πραγματική οικονομία, αλλά υπάρχει ένας άλλος κλάδος στον οποίο η κινητικότητα τον τελευταίο χρόνο είναι ακόμη πιο έντονη.
Δεν είναι άλλος από αυτόν των τηλεπικοινωνιών, όπου μεγάλοι παίχτες της
αγοράς επιδιώκουν συμμαχίες για να αντεπεξέλθουν στον οξύτατο ανταγωνισμό και επιδίδονται σε «κυνήγι» περιεχομένου.

Μία σειρά από συμφωνίες έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα. Η πιο πρόσφατη είναι αυτή της Vodafone με την HBO. Η τελευταία θα πάψει σταδιακά να δίνει περιεχόμενο σε Nova και Cosmote TV.

 Όπως γράφει σήμερα η Ναυτεμπορική, η κίνηση αυτή δείχνει για άλλη μια φορά ότι οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες δίνουν μεγάλο βάρος στις υπηρεσίες περιεχομένου τόσο για να αυξήσουν τα έσοδά τους όσο και για να διακρατήσουν τους πελάτες τους.
Τι κάνουν την ίδια ώρα οι ανταωνιστές; Ο ΟΤΕ προχώρησε στη διάθεση της συνδρομητικής πλατφόρμας Cosmote TV ως υπηρεσία ΟΤΤ ενώ από την πλευρά της η Wind αναπτύσσει την υπηρεσία Wind Vision σε συνεργασία με τη Netflix.
Το μεγάλο deal που περιμένει η αγορά είναι αυτό για την μεταβίβαση της Forthnet/ Nova. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη με τις τράπεζες έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία.
Σε αναμονή βρίσκεται και η κλήση εξαγοράς της Wind. H αξία της Wind θα είναι διαφορετική αν στην τηλεπικοινωνιακή αγορά μείνουν τρεις εταιρείες, αν δηλαδή η Forthnet ΦΟΡΘ-5,00% εξαγοραστεί από την Alter Ego και σε δεύτερο χρόνο το τηλεπικοινωνιακό της τμήμα συγχωνευτεί με τη Wind. H τελευταία μέσω της μητρικής της εταιρείας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Forthnet με 21,05%.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου