Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Ορφανός: «Κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση, λάθος η τροπολογία»

Κάθετα αντίθετος με τους τρόπους που επιχειρεί η κυβέρνηση να δώσει λύση στην υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και γενικότερα στα ζητήματα του ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Γιώργος Ορφανός στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» τονίζοντας παράλληλα ότι δεν
υπάρχει κατεύθυνση στο δρόμο που έχει χαραχθεί.

Ο πρώην Υπουργός υποστήριξε ότι είναι θολό το τοπίο μέσα στο οποίο κινείται η κυβέρνηση για να λύσει τα θέματα που έχουν προκύψει στο χώρο του ποδοσφαίρου καθώς δεν υπάρχει κατεύθυνση και δεν είναι σαφής ο στόχος της.
Επιπλέον, σχολίασε την εισήγηση της Επιτροπής λέγοντας ότι εάν βρεθούν στοιχεία να τιμωρηθούν οι δύο σύλλογοι ειδάλλως είναι ντροπή να γίνονται όλα αυτά για δύο ομάδες που έχουν διδάξει την εντιμότητα.
Τέλος, επέκρινε την στάση που κρατούν τα μέλη της Επιτροπής και χαρακτήρισε δύσκολη τη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Την εμπλοκή της Πολιτείας σε συζητήσεις με UEFA και FIFA: «Το κύριο σχόλιο σε όλη την ιστορία είναι γιατί άνοιξε το θέμα και που θέλει να πάει η Κυβέρνηση. Βλέπω ότι δεν υπάρχει κατεύθυνση. Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει θα διαμορφώσουμε το ποδόσφαιρο μαζί με την UEFA και τη FIFA. Θα πρέπει κάθε Κυβέρνηση να ξέρει τα όρια μέσα στα οποία κινείται. Προσπαθώ να καταλάβω η Κυβέρνηση που αποσκοπεί και τι πέτυχε με αυτές τις συζητήσεις. Από το 2016 η προηγούμενη Κυβέρνηση τους έχει δώσει τα πάντα. Είναι παντού ξένοι. Δεν γίνεται μια χώρα να πηγαίνει να παρακαλάει.
 Εάν δεν τους αρέσει η ΕΠΟ μπορούσαν να το λύσουν αλλιώς.
Όταν ήρθε σε επαφή με τον Μπλάτερ του είχα πει κάποιες σκέψεις μου και εκείνος είπε ότι είμαστε ψηφοφόροι του.
Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω κατεύθυνση, δεν ξέρω που θέλουμε να πάμε. Εάν τέσσερα χρόνια είμαστε υπό επιτήρηση και ζητάμε πιο αυστηρά μέτρα σημαίνει ότι έχουμε αποτύχει. Δεν θέλουμε να πετύχει πιστεύω».

Την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει την τροπολογία: «Εντελώς λάθος κίνηση. Δεν υπάρχει λογική προσέγγιση. Εμείς οι Θεσσαλονικείς έχουμε πιο λογική σκέψη εάν φταίμε να τιμωρηθούμε. Ο κ. Σαββίδης όταν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό γηπέδου δεν ξαναμπήκε. Υπάρχουν άλλοι που δεν τους επιτρέπουν να ασχοληθούν και είναι παντού».

Την εισήγηση της Επιτροπής: «Εάν πρέπει να τιμωρηθεί γιατί έσφαλε τότε να τιμωρηθεί. Εάν αποδειχθεί ότι το κάνουν αυτό ΠΑΟΚ και Ξάνθη να τιμωρηθούν. Την Ξάνθη θέλουν να την υποβιβάσουν γιατί δεν είχε ενημερώσει για μια μεταβολή στα διοικητικά. Για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας είδατε να υπάρχει κάποιο στοιχείο; Κανένας στην Ελλάδα δεν έχει δικό του γήπεδο. Είναι ντροπή απέναντι σε δύο ομάδες που έχουν διδάξει την εντιμότητα να συμβαίνουν αυτά. Ελπίζω ότι οι επόμενες διαδικασίες που θα κρίνουν το θέμα και θα το κλείσουν θα αποδώσουν δικαιοσύνη. Δεν θέλουμε χάρη αλλά να απονεμηθεί η δικαιοσύνη γιατί η εικόνα μας είναι πολύ καλή».

Τα μέλη της Επιτροπής: «Ντρέπομαι και για αυτούς που βγαίνουν και μιλάνε. Φανταστείτε τι πρόσωπα διαλέγουμε. Στην πρώτη ευκαιρία βγαίνουν και μιλάνε. Οι επιλογές που γίνονται πρόχειρα αυτά έχουν».

Τη θέση του Αυγενάκη: «Βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ξαφνικά ένα κομμάτι των αρμοδιοτήτων του το χρησιμοποιεί ένας άλλος Υπουργός που έχει το δικαίωμα. Δεν μπορώ να πω τι θα έκανα εγώ στη θέση του αλλά πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καθίσει κάτω και να ισορροπήσει. Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα και να φροντίσει να τελειώσει το θέμα ομαλά. Και η έννοια του διχασμού δεν είναι καλό μήνυμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου