Ώθηση από την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από τη Fed έλαβε η Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά σε ένα πρώτο στάδιο τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.
Στην τρίτη κατά σειρά μείωση των
επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης (75 μονάδες βάσης συνολικά) στο εύρος του 1,50%-1,75% προχώρησε η Fed την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ επεσήμανε πως τόσο «αμερικανική οικονομία όσο και η νομισματική πολιτική είναι σε ένα καλό σημείο με τα επιτόκια να σταθμίζονται σωστά εφόσον τα οικονομικά δεδομένα διατηρηθούν. Η οικονομία αναπτύσσεται, η ανεργία είναι χαμηλή και πληθωρισμό βρίσκεται σε μέτριο επίπεδο κοντά στο στόχο που έχουμε θέσει». Σχετικά με την απόφαση της Fed να επανέλθει δυναμικά στις αγορές κρατικών ομολόγων αυξάνοντας τον όγκο χρεογράφων ο Τζερόμ Πάουελ τόνισε πως «η κίνηση αυτή δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αλλαγή στη νομισματική πολιτική αλλά μια τεχνική αλλαγή για να διατηρηθεί ο στόχος των επιτοκίων».

Ειδικότερα, την Τρίτη ο Dow Jones σημείωσε άνοδο  0,42% στις 27.186,42 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,34% στις 3.047,30 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,33% στις 8.303,98 μονάδες.

insider.gr