Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Το νέο σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς: Κόψτε 70 εκατομμύρια στρέμματα δέντρων για να «καταπολεμήσετε την υπερθέρμανση του πλανήτη»



Ο Μπιλ Γκέιτς και άλλοι δισεκατομμυριούχοι της παγκοσμιοποίησης επενδύουν τώρα σε νεοσύστατες εταιρείες για το κλίμα όπως η Kodama Systems για τη συγκομιδή και την ταφή ενός δισεκατομμυρίου τόνων «βιομάζας» για να «σώσουν τον πλανήτη». 

Εκατομμύρια δέντρα, τα οποία μας παρέχουν οξυγόνο και θα μπορούσαν να είναι πολύτιμη ξυλεία, θα θαφτούν αντ' αυτού. Αυτό θα οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμών της ξυλείας, των καυσόξυλων, του χαρτοπολτού και άλλων προϊόντων ξύλου κατά συνέπεια. Οι ως επί το πλείστον σκόπιμα τοποθετημένες δασικές πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι χρησιμοποιούνται τώρα ως πρωταρχικό επιχείρημα για την αποψίλωση των δασών. 

Η καταστροφή των αμερικανικών δασών «για χάρη του κλίματος» καθοδηγείται από έναν Κινέζο καθηγητή. 
Μαζί με τη φύτευση δέντρων σε αρόσιμη γη και τα οικονομικά κίνητρα για τους αγρότες να στραφούν στη «γεωργία άνθρακα» αντί για την παραγωγή τροφίμων, η ήδη τεταμένη παγκόσμια παραγωγή τροφίμων σύντομα δεν θα είναι πλέον σε θέση να θρέψει τον παγκόσμιο πληθυσμό.


Ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πλουσιότερους παγκοσμιοποιητές του κόσμου, χρηματοδοτεί τώρα μια νέα πρωτοβουλία για την «καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη» και τη «σωτηρία του πλανήτη». Ο οργανισμός του Γκέιτς, Breakthrough Energy, έχει επενδύσει 6.6 εκατομμύρια δολάρια στο έργο με επικεφαλής μια εταιρεία που ονομάζεται Kodama Systems, που ιδρύθηκε το 2021. Το σχέδιο είναι να συγκομιστούν τουλάχιστον 70 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, κυρίως στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά τη μαζική συγκομιδή, τα εκατομμύρια δέντρα θα θαφτούν στο έδαφος, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κινδυνολόγοι για το κλίμα πιστεύουν ότι «το θάψιμο των δέντρων θα μειώσει την υπερθέρμανση του πλανήτη», καθώς τα εμποδίζει να απελευθερώσουν διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα.


Η KODAMA SYSTEMS χρηματοδοτείται από τον Bill Gates για να πέσει και να θάψει εκατομμύρια τόνους δέντρων. Όπως και άλλες εταιρείες για το κλίμα, η Kodama έχει παρόμοια απλά λογότυπα και σχέδια που περιγράφουν τις δραστηριότητές τους, σαν να έχουν χυθεί από το ίδιο καλούπι. Στιγμιότυπο οθόνης: Kodama Systems



Το διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα είναι απαραίτητο για τα φυτά και τα δέντρα να απορροφούν άνθρακα και να τον χρησιμοποιούν για να χτίσουν τα μέρη των φυτών τους και να αναπτυχθούν. Το οξυγόνο απελευθερώνεται μέσω της φωτοσύνθεσης, την οποία εμείς οι άνθρωποι αναπνέουμε. Ως εκ τούτου, τα δέντρα απομονώνουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Όταν πεθαίνουν και αποσυντίθενται ή καίγονται, απελευθερώνεται το δεσμευμένο διοξείδιο του άνθρακα. Όταν τα δέντρα συλλέγονται στο τέλος της ζωής τους, όταν είναι πιο πολύτιμα ως ξυλεία ή καυσόξυλα, και θάβονται αντί να πωλούνται, η ιδέα είναι ότι το διοξείδιο του άνθρακα θα δεσμεύεται και θα διατηρείται χωριστά από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Ως εκ τούτου, οι συντονιστές του έργου, γνωστοί ως Carbon Lockdown Project, σχεδιάζουν να αποθηκεύσουν τη «βιομάζα σε θόλους δέντρων χωρίς οξυγόνο» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα δέντρα θα θαφτούν ή θα βυθιστούν στο νερό αντί να χρησιμοποιηθούν για πράγματα όπως ξυλεία για στέγαση ή χαρτοπολτό, γεγονός που θα αυξήσει περαιτέρω τις τιμές της ξυλείας, των καυσόξυλων, του χαρτιού και όλων των προϊόντων με βάση το ξύλο.

Έγκαιρες δασικές πυρκαγιές

Η καταγραφή δεν είναι μελλοντική ιδέα. Έχει ήδη αρχίσει. Το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes αναφέρει ότι ο συνιδρυτής της Kodama Systems Merritt Jenkins ηγείται επί του παρόντος της δοκιμαστικής υλοτομίας στον Εθνικό Δρυμό Stanislaus, που βρίσκεται στη βάση της οροσειράς της Σιέρα Νεβάδα στη Βόρεια Καλιφόρνια. Το φυσικό καταφύγιο καλύπτει σχεδόν 900.000 στρέμματα και διοικείται από τη Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ, μέρος του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Το 31% των δασών των ΗΠΑ ανήκουν σε ομοσπονδιακό επίπεδο.



Ο MERRITT JENKINS έχει κάθε λόγο να φαίνεται ευχαριστημένος καθώς δισεκατομμυριούχοι και αρχές ρίχνουν εκατομμύρια στην εταιρεία του. Ο Jenkins είναι συνιδρυτής της Kodama Systems και εμφανίζεται εδώ, κρατώντας ένα φτυάρι με την επωνυμία Corona (μεγέθυνση σε ένθετο), καθισμένος μπροστά από φρεσκοκομμένα δέντρα στην Καλιφόρνια που σύντομα θα θαφτούν. Ο Jenkins, ο οποίος κατέχει μεταπτυχιακό στη ρομποτική, είναι επίσης συνιδρυτής της Pattern Ag, μιας εταιρείας που αναλύει το έδαφος για τους αγρότες. Ως εκ τούτου, ο Jenkins γνωρίζει καλά πώς τα αποσυντιθέμενα δέντρα είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μελλοντικής καλλιεργήσιμης γης, μια ζωτικής σημασίας φυσική διαδικασία που η άλλη εταιρεία του, η Kodama, πρόκειται τώρα να εμποδίσει. Ο Jenkins αποτελεί ζωτικό μέρος ενός έργου γνωστού ως Carbon Lockdown Project. Πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν με απογοήτευση στα σχέδια της Kodama και άλλοι αναρωτιούνται πού βρίσκονται τώρα οι κάποτε ειλικρινείς περιβαλλοντικοί ακτιβιστές και οι «αγκαλιές δέντρων». Φωτογραφία: X @forbes



Επί του παρόντος, η Kodama δοκιμάζει και βελτιώνει μια ημιαυτόνομη μονάδα συγκομιδής, η οποία έχει μήκος οκτώ μέτρα και ζυγίζει 17 τόνους. 
Ο στόχος είναι να κατασκευαστούν πλήρως αυτόνομα μηχανήματα συγκομιδής ξυλείας που μπορούν να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο χωρίς ανθρώπινους χειριστές, από την κοπή των δέντρων μέχρι την ανάσυρσή τους από το δάσος. 
Η τρέχουσα μηχανή δοκιμών της Kodama μπορεί να λειτουργήσει τη νύχτα, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί ανθρώπινους χειριστές. Με δορυφορική συνδεσιμότητα και προηγμένες κάμερες lidar (ανίχνευση φωτός και διακύμανση), παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, η εργασία μπορεί να κατευθύνεται και να παρακολουθείται εξ αποστάσεως. 
Όσοι έχουν δει την ταινία Avatar μπορούν να καταλάβουν περίπου πώς θα μοιάζει.



Ο NING ZENG είναι ο ιδρυτής του Carbon Lockdown Project και εργάζεται στο Τμήμα Ατμοσφαιρικής και Ωκεάνιας Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Maryland στις ΗΠΑ.

 Ο Κινέζος καθηγητής είναι κάτοχος πτυχίου φυσικής από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, μεταπτυχιακού τίτλου στην αστροφυσική και διδακτορικού στην ατμοσφαιρική επιστήμη από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. 
Γράφει στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Maryland: «Η τρέχουσα έρευνά μου καλύπτει δύο διαφορετικούς αλλά διασυνδεδεμένους τομείς: αλληλεπίδραση κύκλου άνθρακα-κλίματος και μοντελοποίηση του συστήματος ατμόσφαιρας-γης-βλάστησης-ωκεανού. 
Μελετώ επίσης τεχνικές λύσεις και πολιτικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της δέσμευσης του άνθρακα».  Φωτογραφία: Πανεπιστήμιο του Maryland

Η Kodama χρησιμοποιεί τις δασικές πυρκαγιές ως ένα από τα κύρια σημεία πώλησής της, καθώς προσφέρει επίσης τη φροντίδα των πεσμένων δέντρων και της χαμηλής βλάστησης, καθώς και την αραίωση του δάσους - τη διαχείριση των δασών που δεν πραγματοποιείται πλέον όπως πριν. 
Η Kodama επισημαίνει την απειλή για τη ζωή και την περιουσία, καθώς και τους κινδύνους για την υγεία από τον καπνό των πυρκαγιών. 
Ο Jimmy Voorhis, Διευθυντής Αξιοποίησης και Πολιτικής Βιομάζας στην Kodama, λέει στο Forbes ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων τους ακούν τώρα, ειδικά μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στον Καναδά που δημιούργησαν επικίνδυνες συνθήκες αέρα σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Ουάσινγκτον και το Σικάγο.

«Ο πορτοκαλί ουρανός στο Σαν Φρανσίσκο ήταν ένα σημείο καμπής. Μας ακούν τώρα», λέει ένας ικανοποιημένος Voorhis.

Οι αρχές των ΗΠΑ επιδιώκουν τώρα να αντιμετωπίσουν γρήγορα το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η δική τους αδράνεια με την πρόσληψη του Kodama. 
Η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ στοχεύει να αραιώσει 70 εκατομμύρια στρέμματα δασών, κυρίως στην Καλιφόρνια, κατά την επόμενη δεκαετία.
Συνήθως, μετά από τέτοια αραίωση των δασών, τα κούτσουρα πωλήσιμου μεγέθους πηγαίνουν σε πριονιστήρια, ενώ τα υπόλοιπα συσσωρεύονται και, μαζί με την υπόφυση, καίγονται αργότερα υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Τώρα, αντ 'αυτού, η Kodama θα θάψει ένα δισεκατομμύριο τόνους «βιομάζας» σε «θόλους δέντρων» που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν ξηρές και χωρίς οξυγόνο συνθήκες για να αποτρέψουν την αποσύνθεση ή την καύση του ξύλου.


«Ένας τόνος βιομάζας στο έδαφος είναι ένας τόνος διοξειδίου του άνθρακα που δεν βρίσκεται στην ατμόσφαιρα».
Ο Ning Zeng, ο Κινέζος καθηγητής που καθαρίζει τα αμερικανικά δάση για να «σώσει τον πλανήτη», έχει δημιουργήσει έναν εμπειρικό κανόνα.

Η Kodama έχει ήδη λάβει 1 εκατομμύριο δολάρια σε επιχορηγήσεις από τη δασική πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας και άλλους, καθώς και δεσμεύσεις αγοράς για τις πιστώσεις άνθρακα που σχετίζονται με τους πρώτους 400 τόνους δέντρων που θάβει η εταιρεία που χρηματοδοτείται από τον Γκέιτς. 
Το Forbes γράφει ότι «στην ελεύθερη αγορά, αυτές οι πιστώσεις θα πρέπει να φέρουν 200 δολάρια ανά τόνο». Το Forbes πιθανότατα επιλέγει αυτή την τιμή επειδή οι κινδυνολόγοι για το κλίμα την έχουν διαφημίσει ως μια ελάχιστη τιμή που θα έρθει σύντομα και απαιτείται για να «σωθεί ο πλανήτης». Επί του παρόντος, τα δικαιώματα εκπομπών κοστίζουν λιγότερο από το ήμισυ αυτού του κόστους. 
Έτσι, η προκαταβολή για 400 τόνους θαμμένων δέντρων αντιστοιχεί σε 0,8 εκατομμύρια δολάρια σε πιστώσεις άνθρακα. Η πραγματική αξία με τη μορφή ξυλείας και καυσόξυλων μετατρέπεται έτσι σε πλασματική αξία βασισμένη στο ψέμα της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το γραφείο εξωτερικών της Free West Medias έχει πρόσβαση σε μια εσωτερική παρουσίαση που δείχνει ότι οι δυνάμεις πίσω από αυτή την ιδέα σχεδιάζουν να κερδίσουν χρήματα με διάφορους τρόπους. 
Επικεφαλής είναι ο Ning Zeng, Κινέζος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και ιδρυτής του Carbon Lockdown Project (CLP). 
Ο Ning περιγράφεται ως ο «νονός της ταφής βιομάζας». Η παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε για άλλους μυημένους, είναι αποκαλυπτική καθώς παρέχει πληροφορίες για τη σκέψη τους. 
Ο Ning τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι το 97% των δέντρων θα διατηρηθούν μετά από 100 χρόνια, υποδεικνύοντας ότι σχεδιάζουν να τα αποθηκεύσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια ενδεχομένως να τα επαναχρησιμοποιήσουν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα δέντρα που αποθηκεύονται σε περιβάλλοντα χωρίς οξυγόνο αποκτούν υψηλότερη ποιότητα με την πάροδο του χρόνου και μπορούν να έχουν αξία δεκάδων ευρώ ανά κιλό.


Το λογότυπο του CARBON LOCKDOWN PROJECT απεικονίζει ένα δέντρο με λουκέτο (κορυφή). Σε εσωτερικά έγγραφα, χρησιμοποιείται ένα παρόμοιο αλλά διαφορετικό λογότυπο, που δείχνει τρεις ανθρώπινες φιγούρες σε ένα σύμβολο ανακύκλωσης.

Ο Ning τονίζει ιδιαίτερα ότι το κόστος της απομάκρυνσης του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα θα είναι πολύ χαμηλό, 10-50 δολάρια ανά τόνο. Οι εταιρείες που πρέπει να πληρώσουν για τις λεγόμενες πιστώσεις άνθρακα στη συνεχιζόμενη εμπορία εκπομπών - μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που οι παγκοσμιοποιητές επιβάλλουν τώρα στον κόσμο - μπορούν να αγοράσουν αυτή την «υπηρεσία» από τον CLP.

Η μέση τιμή πλειστηριασμού της ΕΕ για δικαιώματα εκπομπών το 2022 ήταν 79 ευρώ ανά τόνο CO2, με ελάχιστη τιμή περίπου 58 ευρώ ανά τόνο CO2 και μέγιστη 98 ευρώ ανά τόνο CO2. 
Αυτό μπορεί να συγκριθεί με τη μέση τιμή του 2021 περίπου 53 ευρώ ανά τόνο CO2, αύξηση 33% σε μόλις ένα χρόνο. 
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτή η τάση αύξησης των τιμών θα ανακοπεί· Αντίθετα, είναι πιθανό να επιταχυνθεί. 
Φέτος, η μέση τιμή φαίνεται να είναι πολύ πάνω από τα 100 ευρώ. 
Η υλοτομία και η ταφή των δασών μπορεί, σύμφωνα με την εσωτερική εκτίμηση κόστους του Ning Zeng, ήδη φέτος να αποφέρει κέρδος τουλάχιστον 100 έως 1.000 τοις εκατό.
 Η κυβέρνηση της Φινλανδίας έχει ήδη πληρώσει στην εταιρεία του Ζενγκ 181 δολάρια ανά τόνο και η σουηδική επενδυτική εταιρεία Kinnevik αγόρασε πρόσφατα 1.000 τόνους πιστώσεων άνθρακα, που ισοδυναμούν με το βάρος των θαμμένων δέντρων.

Εκτός από τα κέρδη από την πώληση πιστώσεων άνθρακα, εκατομμύρια τόνοι δασών στο μέλλον θα μπορούν να πωλούνται για δεκάδες ευρώ ανά κιλό, πολλές φορές περισσότερο από ό, τι αξίζουν τώρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο πληθωρισμός. 
Αυτό σημαίνει τόσο μια επένδυση που διατηρεί την αξία όσο και καθαρά κέρδη που υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια και όχι δισεκατομμύρια. Υπάρχουν, επομένως, αρκετά σε μεγάλο βαθμό κρυμμένα οικονομικά κίνητρα, όπως συμβαίνει συχνά με τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών.

Η φυσική καλλιέργεια εξαλείφεται

Το Carbon Lockdown Project αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι ο «φυσικός κύκλος άνθρακα βρίσκεται σε σχεδόν ισορροπία», αλλά όχι σε τέλεια ισορροπία. Ως εκ τούτου, η ατελής φύση πρέπει να σωθεί από τις τεχνητές λύσεις των παγκοσμιοποιητών, καθώς ο φυσικός κύκλος δεν είναι επαρκής. Το Carbon Lockdown Project το εξηγεί με τα λόγια: «Παρόλο που η φωτοσύνθεση είναι "ελεύθερη", τα δάση πρέπει να διαχειρίζονται με βιώσιμο τρόπο», κάτι που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν καλύτερα πώς να το κάνουν. Στη συνέχεια, το Carbon Lockdown Project τονίζει τη σημασία της φύτευσης δέντρων και πώς σχεδιάζουν να «παρέμβουν» για να σώσουν τον πλανήτη μας:

Η ιδέα της συγκομιδής και αποθήκευσης ξύλου (WHS) προτείνει παρέμβαση διαχείρισης μέσω της συγκομιδής ξύλου ή της συλλογής υπολειμμάτων ξύλου, ακολουθούμενη από αποθήκευση σε αναερόβιες υπόγειες ή υγρές/ξηρές/ψυχρές συνθήκες για την πρόληψη της αποσύνθεσης.


Ένα "θησαυροφυλάκιο δέντρων" θα αποθηκεύσει κορμούς δέντρων έτσι ώστε να μην μπορούν να εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των δασικών εκτάσεων που συχνά έχουν βραχώδες υπόστρωμα κοντά στην επιφάνεια, η ιδέα είναι να κατασκευαστούν «θόλοι δέντρων» που μοιάζουν με αρχαίους ταφικούς τύμβους. Τα δέντρα θάβονται σε κελιά στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, καθένα από τα οποία στη συνέχεια σφραγίζεται με αεροστεγή υλικά. 
Όταν ο θόλος δέντρων φτάσει στο μέγιστο δυνατό ύψος, όλα σφραγίζονται με, για παράδειγμα, πηλό. Στη συνέχεια, ένα στρώμα εδάφους τοποθετείται πάνω από το «ταφικό ανάχωμα», όπου ο Kodama προτείνει ότι μπορούν να κατασκευαστούν ηλιακά αγροκτήματα. 
Δεν συζητούνται προβλήματα διάβρωσης του εδάφους λόγω βροχής και ανέμου, ούτε το γεγονός ότι θα αμαυρώσει το τοπίο. 
Όπως φαίνεται στην εικόνα, όχι μόνο τα δάση και οι κορμοί δέντρων θα θαφτούν, αλλά και το ανακυκλωμένο ξύλο και τα ξύλινα σπίτια μετά την κατεδάφιση. 
Εικόνα: Carbon Lockdown Project

Έτσι, είναι προφανές ότι περιλαμβάνει την υλοτομία και όχι μόνο την εκκαθάριση των πεσμένων και αποσυντιθέμενων δέντρων στο δάσος – όπως ισχυρίζονται οι ελεγκτές γεγονότων του κατεστημένου αφού το έργο αρχίσει να λαμβάνει προσοχή και κριτική. 
Από τα άλλα υλικά του έργου, είναι επίσης σαφές ότι η εστίαση είναι στα δέντρα στην τελική τους φάση - πριν κινδυνεύσουν να αρχίσουν να απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα - δηλαδή, τα παλαιότερα και μεγαλύτερα δέντρα, ακριβώς αυτά που είναι πιο κατάλληλα για ξυλεία και πιο επιθυμητά από τα πριονιστήρια και την κατασκευαστική βιομηχανία. Αντί να γίνουν ξυλεία για την κατασκευή κατοικιών, για παράδειγμα, θα ταφούν. 
Αυτό δεν θα σημαίνει μόνο σημαντικά υψηλότερες τιμές ξυλείας, αλλά και εκτίναξη των τιμών των καυσόξυλων. 
Σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ευρώπης, είναι σύνηθες για τους ανθρώπους - ειδικά τώρα που το κόστος ενέργειας και θέρμανσης έχει εκτοξευθεί στα ύψη - να πηγαίνουν στο δάσος και να μαζεύουν πεσμένα κλαδιά και παλιά ξερά δέντρα για να τα χρησιμοποιήσουν ως καυσόξυλα.



BLACK OAK είναι το όνομα της βελανιδιάς που έχει βυθιστεί στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι είναι σημαντικά πιο σκούρο από την κανονική βελανιδιά. Αυτά τα κομμάτια προέρχονται από την πύλη κλειδαριάς του σουηδικού καναλιού Göta στο Mem, το οποίο χτίστηκε το 1832 και αντικαταστάθηκε το 2007, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν βυθισμένα στο νερό για 175 χρόνια.
 Το ξύλο που αποθηκεύεται σε συνθήκες χωρίς οξυγόνο γίνεται σκληρότερο με την πάροδο του χρόνου και, ως εκ τούτου, απαιτεί υψηλότερη τιμή, ανεξάρτητα από την προέλευση. Εάν αποθηκεύεται υπόγεια, σε γλυκό ή υφάλμυρο νερό, αποφεύγει επίσης τους σκώληκες, οι οποίοι ευδοκιμούν σε πιο αλμυρά περιβάλλοντα. Εταιρείες όπως η Kodama αναμένεται, επομένως, να πάρουν πολύ περισσότερα χρήματα για την ξυλεία όταν ανασκαφεί και πωληθεί.
 Φωτογραφία: Nya Tider

Η φύτευση δέντρων μπορεί να ακούγεται σαν κάτι θετικό μέχρι να δούμε ότι οι παγκοσμιοποιητές στοχεύουν σε ανοιχτά τοπία γενικά και στη γεωργική γη ειδικότερα. 
Μόνο αυτό το μέρος του «πολέμου κατά του άνθρακα» για την επίτευξη καθαρού μηδενικού ισοζυγίου θα αναγκάσει πολλά αγροκτήματα να κλείσουν, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση της φυσικής παραγωγής τροφίμων, βοοειδών και σιτηρών. 
Στην Ολλανδία, η ελεγχόμενη από την παγκοσμιοποίηση κυβέρνηση προσπαθεί να αναγκάσει 3.000 αγροκτήματα να κλείσουν και στην Ιρλανδία, οι γαλακτοπαραγωγοί προειδοποιούν ότι 3.000 γαλακτοπαραγωγοί βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης λόγω των νέων «κλιματικών απαιτήσεων». 
Επιπλέον, τα οικονομικά κίνητρα για την υλοτομία και την ταφή δέντρων θα υπαγορεύσουν την ανάπτυξη.
 Το άρθρο του Forbes αποκαλύπτει ότι υπάρχουν εκτεταμένα σχέδια για να κατευθυνθούν οι αγρότες προς μια τέτοια «γεωργία άνθρακα», η οποία πληρώνεται με δικαιώματα εκπομπών άνθρακα και είναι ήδη πιο κερδοφόρα από την παραδοσιακή γεωργία. 
Ο στόχος είναι να σταματήσουν να παράγουν τρόφιμα και προϊόντα ξύλου. 
Αναφέρεται επίσης ότι θέλουν να εισαγάγουν ξένα είδη δέντρων «καλύτερης απορρόφησης άνθρακα» για το σκοπό αυτό, όπως το μπαμπού. Αυτά μπορούν να τροποποιηθούν γενετικά για να αντέξουν το κρύο στα γεωγραφικά πλάτη μας.

Ήδη, οι υψηλές τιμές της ενέργειας έχουν εξαλείψει μεγάλα τμήματα της χημικής βιομηχανίας - κυρίως στη Δύση - η οποία παράγει τεχνητά λιπάσματα που είναι απαραίτητα για σχεδόν το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων. 

Επιπλέον, ο συνεχιζόμενος ασθενής ηλιακός κύκλος, ο οποίος ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019, έχει δημιουργήσει ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν καταστρέψει καλλιέργειες παγκοσμίως. Αυτό το φθινόπωρο, ο χρόνος συγκομιδής στο βόρειο ημισφαίριο, φαίνεται να είναι ένας από τους χειρότερους σε πολλές χώρες (οι αριθμοί δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα).
 Η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια δεν απειλήθηκε ποτέ τόσο πολύ, κάτι που έχει αναγνωρίσει ακόμη και ο ΟΗΕ.



KODOMA είναι το όνομα των πνευμάτων που κατοικούν στα δέντρα, σύμφωνα με την ιαπωνική λαογραφία. Ο όρος χρησιμοποιείται επίσης για να προσδιορίσει ένα δέντρο όπου πιστεύεται ότι κατοικεί ένα "kodama", συνήθως παλαιότερα δέντρα. Το φαινόμενο που είναι γνωστό ως yamabiko, όταν ο ήχος παράγει ένα καθυστερημένο φαινόμενο ηχούς σε βουνά και κοιλάδες, μερικές φορές αποδίδεται σε αυτό το είδος πνεύματος. Kodama μπορεί επίσης να σημαίνει "ηχώ" στα ιαπωνικά. Στη σύγχρονη Ιαπωνία, οι Kodama εξακολουθούν να φοβούνται, καθώς θεωρούνται δαίμονες ικανοί να βλάψουν εκείνους που τους ενοχλούν κόβοντας το δέντρο. Ως εκ τούτου, τέτοια δέντρα εξακολουθούν να επισημαίνονται με ειδικά σχοινιά shimenawa κατασκευασμένα από ίνες κάνναβης (ένα ένθετο δείχνει ένα στο ιερό Yuki στο Κιότο). Το σχέδιο απεικονίζει ένα Kodama (αριστερά) και είναι από το βιβλίο "Gazu Hyakki Yagyō" (αγγλικά: "The Illustrated Night Parade of a Hundred Demons") του Toriyama Sekien. Μια περίεργη επιλογή ονόματος, ίσως, για μια εταιρεία που σχεδιάζει να κόψει εκατομμύρια παλαιότερα δέντρα. Εικόνα: Toriyama Sekien, Φωτογραφία: Chris Gladis


Η παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά και γρήγορα, αλλά, αντίθετα, συμβαίνει το αντίθετο

Οι παγκοσμιοποιητές θέλουν πρωτίστως να καταργήσουν την κτηνοτροφία και να αντικαταστήσουν τις ζωικές πρωτεΐνες με φυτικό και συνθετικό «κρέας» καθώς και έντομα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα υποτίθεται επίσης ότι πρέπει να αντικατασταθούν με τον ίδιο τρόπο, με τα πάντα, από τα "γαλακτοκομικά προϊόντα" με βάση τη σόγια έως το γάλα κατσαρίδων. Ωστόσο, ποτέ δεν εξηγούν πώς σκοπεύουν να αντικαταστήσουν το πιο σοβαρό και τεράστιο έλλειμμα σε σιτηρά.

Εκτός από το ότι η γεωργία αναγκάζεται να κάνει πίσω, τόσο όσον αφορά τα τρόφιμα όσο και την παραγωγή ξυλείας, οδηγεί σε κάτι άλλο για το οποίο κανείς δεν μιλάει. 
Η αποσυντιθέμενη βλάστηση και τα δέντρα δημιουργούν νέα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά εδάφη, τα οποία αποτελούν το θεμέλιο όλης της παραγωγής δημητριακών. 
Τα αποπλυμένα εδάφη ως αποτέλεσμα της βιομηχανοποιημένης γεωργίας, που συχνά οδηγείται από παγκοσμιοποιημένες πολυεθνικές εταιρείες, αποτελούν σημαντικό πρόβλημα σήμερα. 

Αφαιρώντας εκατομμύρια δέντρα από τον φυσικό κύκλο, η καλλιεργήσιμη γη και η παραγωγή τροφίμων του μέλλοντος καταστρέφονται επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου