Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Οι δήμοι με τους περισσότερους «μνηστήρες» – Οι τέσσερις δήμαρχοι που δεν… δείχνουν να αγχώνονται

Αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη της Κυριακής στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, με την αγωνία των υποψηφίων να κορυφώνεται.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι υποψήφιοι δήμαρχοι στη Θεσσαλονίκη είναι εκ νέου υποψήφιοι, πλην ενός Δήμου, του Δήμου Λαγκαδά.

Εκεί, ο μέχρι πριν λίγους μήνες δήμαρχος Γιάννης Ταχματζίδης παρέδωσε σκυτάλη, καθώς

αποφάσισε να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές τον Μάιο.

Ωστόσο, τον δήμο διεκδικεί ένας δήμαρχος από τα… παλιά, ο Γιάννης Αναστασιάδης, που καθόταν στη θέση του δημάρχου πριν τον κ. Ταχματζίδη.

 

Με αέρα «νίκης» τέσσερις δήμαρχοι

Συνολικά τέσσερις από τους υποψηφίους στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης προσέρχονται στην κάλπη με άλλον αέρα, με έναν αέρα νίκης καθώς «μετρούν» ήδη αρκετές τετραετίες στη θέση του δημάρχου.

Πρόκειται αλφαβητικά κατά δήμο:

για τον δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, που εκλέγεται δήμαρχος από το 2002,

για τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο (που ήδη συμπληρώνει 25 χρόνια στη θέση του δημάρχου και στοχεύει σε μια ακόμη πενταετία),

για τον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη που είναι δήμαρχος από το… 1994 και

για τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη που εκλέγεται στη θέση αυτή από το 1998.

Οι πιο… δημοφιλείς

Στους περισσότερους δήμους, οι υποψήφιοι θα είναι τέσσερις, ωστόσο υπάρχουν δύο δήμοι που κερδίζουν τον τίτλο των πιο… δημοφιλών δήμων από άποψη υποψηφίων.

Ο ένας είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπου οι μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου είναι εννέα!

Πρόκειται για τους (αλφαβητικά) Στέλιο Αγγελούδη, Κωνσταντίνο Ζέρβα, Δημήτρη Ζιαμπάζη, Στέργιο Καλόγηρο, Μαρία Κέκη, Γιάννη Κουριαννίδη, Σπύρος Πέγκα, Βασίλη Τομπουλίδη και Δρόσο Τσαβλή.

Αλλά και στον Δήμο Καλαμαριάς η μάχη θα είναι σκληρή, καθώς υποψήφιοι θα είναι οκτώ!  Απέναντι στον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη που είναι εκ νέου υποψήφιος τάσσονται η Χρύσα Αράπογλου, η Αναστασία Ποικιλίδου, ο Άρης Τεμεκενίδης, ο Χρήστος Βάρδας, ο Ματθαίος Αμπατζίδης, ο Αβραάμ Περσίδης και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

theopinion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου